Översikt nyheter

Kompetens inom överspänningsskydd

2016-05-30

Nätföljeströmsfritt gnistgap med SEC Technology i detalj  

Nätföljeströmsfritt gnistgap med SEC Technology i detalj

Phoenix Contact är en av pionjärerna inom utveckling av överspänningsskydd.

Årtionden av erfarenhet och intensiv grundforskning i samarbete med universitet och yrkeshögskolor utgör grunden för den tekniska kompetensen som bär utvecklingen av produkter på området överspänningsskydd. Phoenix Contact har ett eget, ackrediterat laboratorium för test och utveckling som hjälper oss att säkert och standardenligt realisera produkter från den första idén till serieproduktionen.

Ett perfekt exempel på detta är de nya, innovativa gnistgapen, som är de mest kraftfulla komponenterna i överspänningsskydd. De avleder säkert mycket stark ström. Äldre gnistgap har problemet att snabbt eliminera den starka nätföljeströmmen från strömförsörjningsnätet. Phoenix Contact utecklade för första gången ett gnistgap som arbetar så effektivt att det inte uppstår någon nätföljeström. Framgången baseras på Safe Energy Control Technology. Gnistgap med den här tekniken är extremt kraftfulla och extra långlivade tack vare avsaknaden av nätföljeström. Säkringar löses inte längre ut och anläggningen löper vidare utan att påverkas.

Visste du? Med våra långlivade förslitningsfattiga SEC-överspänningsskydd behöver du inte tänka på att byta ut slitdelar på minst fem år. Signaliseras det ändå för byte under denna perioden, byter vi kostnadsfritt till en ny.

Ta reda på mer om vår tekniska kompetens och innovationskraft avseende överspänningsskydd.


PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng