PHOENIX FEINBAU GmbH & Co. KG

PHOENIX FEINBAU GmbH Co. KG i Lüdenscheid

Kompetens för produktion

Tillverkning och teknikutveckling för Phoenix Contact-koncernen.

Phoenix Feinbau GmbH & Co. KG är ett företag som bearbetar metall, som har sitt huvudkontor i Lüdenscheid. Som medlem i koncernen Phoenix Contact förenar företaget kompetens inom verktygskonstruktion, stansdelstillverkning, ytteknik och montering med sprutgjutning.

Utveckling på hög nivå

Dr Jens Heidenreich, vd för Phoenix Feinbau GmbH  Co. KG

Dr Jens Heidenreich

"Med sin tekniska kompetens visar Phoenix Feinbau Phoenix Contacts hela värdekedja för plinttillverkning. Kombinerat med en utvecklingsavdelning på hög nivå och ett innovationsmanagement ger vi ett mycket viktigt bidrag till koncernens globala framgång", säger dr Jens Heidenreich, VD för Phoenix Feinbau sedan 2013 och verksam i koncernen sedan 2005.

Mer än 70 års know-how

Modern tillverkning vid Phoenix Feinbau GmbH Co. KG

Modern tillverkning

Grundat först som Noelle & år 1939, ser Phoenix Feinbau tillbaka på en mer än 70-årig erfarenhet i området metallbearbetning. 1955 blir Noelle & Berg Phoenix Feinbau och en fast del av koncernen Phoenix Contact.

Mer än 700 medarbetare och tillverkar idag metalliska stans- och stansböjdelar samt plastdelar för tillverkning av elektrotekniska komponenter och produkter för företagsgruppen. Produkterna används vid tillverkningen för underleverantörer till elektro-, elektronik-, och bilindustrin. Enskilda delar samt kompletta moduler tillverkas.

Den egna tillverkningen med plast-sprutgjutning och den högautomatiserade monteringen expanderar tjänsteutbudet till produktion av säljbara varor.

Säkra framtiden med utbildning

Utbildning hos Phoenix Feinbau

I utbildningsverkstaden

Vid enheten Lüdenscheid utbildas unga människor till olika yrken sedan 1947. Idag är det: verktygsmekaniker, produktdesigner, industrimekaniker, elektriker, mekatroniker, ytbeläggare och försäljningsingenjörer.

Därutöver erbjuder företaget även dubbla studieprogram i platsteknik, mekatronik och maskinkonstruktion. Per år kan omkring tio ungdomar påbörja sin yrkesbana hos Phoenix Feinbau.

Företagskultur och vidareutbildning

Företagskultur och vidareutbildning

Uppnå målen tillsammans

Ett mycket gott företagsklimat för medarbetarna som gynnas mycket av och fäster sig starkt vid Phoenix Feinbau tillhör företagets styrkor. Företaget investerar i fackriktig och kvalificerad vidareutbildning av sina anställda, för att skapa optimala förutsättning för arbetet.

Säkerhet och välbefinnande på arbetet är väsentligt. Sanna gentemot mottot "Framgångsrik med säkerhet" sörjer ledningen och personal för arbetssäkerhet i vardagen på flera detaljer, för att skapa en säker arbetsmiljö för samtliga.

En samarbete med en lokal fitnessstudio möjliggör att medarbetarna kan träna på pass eller vid maskiner. Phoenix Feinbau arrangerar regelbundet hälsodagar för företaget. Företagskulturen återspeglas med gemensamma deltaganden i stora grupper vid företagslopp.

PHOENIX FEINBAU
GmbH & Co. KG

+49 23 51/43 06 0

Gustavstraße 3
D-58511 Lüdenscheid

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng