Övervakningsmodul - IBS RL 24 OC-LK - 2819972

Repeater för signalövervakning och -förstärkning för INTERBUS; fiberoptisk teknik med 500 kBaud, segmenterar systemet och möjliggör frånkoppling av enskilda plan under pågående drift

Pris inkl. valutajustering:

Översikt

Tekniska data

Tillbehör

Godkännanden

Nedladdningar

Artikelbeskrivning

Modulerna INTERBUS-Ruggedline används i tuffa miljöer och när höga krav ställs på systemdiagnostiken. För att kunna garantera en allsidig montering av modulerna är de försedda med ett hölje i förzinkad gjutgodslegering (IP67). Härmed kan de t.ex. även monteras direkt i närheten av elektrodhållare.
Varje Ruggedline-modul består av en monteringsplatta och en elektronikmodul. Elektronikmodulen snäpps fast på monteringsplattan och fixeras vid behov med två skruvar.
Periferifel lokaliseras entydigt genom den utökade diagnostiken. På detta sätt lokaliseras t.ex. kortslutningar i givarförsörjningen i grupper om vardera 4 ingångar. Vid kortslutning på en utgång får motsvarande utgång en direkt indikering. Denna information vidarebefordras till styrsystemet och indikeras även lokalt på modulen.
På modulerna med fiberoptisk anslutning går diagnostikförmågan ett steg vidare. Genom användning av nyaste fiberoptisk teknik förmedlas kontinuerligt kvalitén på ljusöverföringen och om den används optimalt. Även denna information överförs till styrsystemet och modulen. Tack vare dessa extra egenskaper kan en långsam försämring på ljusöverföringen identifieras, innan fel uppträder eller innan överföringen helt avbryts.
I Ruggedline-modulerna kan överföringsmetod väljas fritt. Förutom varianter med fiberoptisk anslutning (polymerfiber) finns också moduler som ansluts med partvinnade kablar. Ett byte av överföringsmetod från fiberoptikinstallation till ett kopparmedium kan ske när som helst med motsvarande jackbar adapter.
Bussanslutningen sker via Ruggedline-IP67-kontakter som för med både bussignalen och försörjningen till modulerna. För enkel konfektionering ansluts försörjningskabeln med snabbanslutningstekniken QUICKON och fiberoptisk kabel med hjälp av ett kapnings- och monteringsverktyg som inte kräver extra polering av kontakten.
Den fiberoptiska busskabeln, t.ex. bryggan mellan 2 moduler, som konfektioneras av användaren själv, måste vara minst 1 m lång. För kortare kabelbryggor används endast kabelbryggor från Phoenix Contact.

Fördelarna

  • Robust metallhölje
  • Omfattande diagnostikfunktioner
  • M12-kontakt för periferi
  • Ruggedline-kontakter för INTERBUS, alternativt med Fiber Optic eller partvinnade, och spänningsförsörjning
Logotype

Affärsmässiga uppgifter

Beställningsnyckel 2819972
Förpackningsenhet 1 st
Försäljningskod 32DRIN -
GTIN 4017918188658
Vikt per styck (exklusive förpackning) 640,000 g
Tullnummer 85176200
Ursprungsland DE (Tyskland)

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00
  • Skapa PDF
  • Rekommendera
  • Feedback

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng