SPS IPC Drives 2018

SPS IPC Drives 2018

Besök Phoenix Contact på Europas ledande mässa för elektrisk automation.

27. - 29.11.2018 i Nürnberg
Hall 9, monter 310

Hjärtligt välkommen till Phoenix Contact på SPS IPC Drives 2018, vi ser fram emot ditt besök i hall 9, monter 310.

Här finns information om Europas ledande fackmässa för elektrisk automation. Från den 27/11 till den 29/11 2018 finns omkring 1 700 utställare i Nürnberg och presenterar sina nya produkter, trender och lösningar inom digital automation. Mässans fokuserar återigen på Industri 4.0.

Här hittar du en karta över SPS IPC Drives 2018, som hjälper dig att snabbt och enkelt hitta fram till vår monter.

Beskrivning
Områdeskarta för SPS IPC Drives [PDF, 70 KB]

Kom och besök oss på SPS IPC Drives

Säkra en gratisbiljett för ditt besök på mässan. Klicka på knappen nedan och registrera dig genom att ange online-registreringsnumret 1810371873.

Våra produkthöjdpunkter på SPS IPC Drives

Inom automation och digitalisering erbjuder Phoenix Contact ett stort urval produkter och lösningar som utmärker sig genom kvalitet och säkerhet, och samtidigt utnyttjar fördelarna med Internet of Things (IoT). Här presenterar vi ett urval, så att du kan skaffa dig en överblick redan nu.

Upplev allt-i-ett-lösningen för industriell märkning med den nya BLUEMARK ID-generationen. Med den miljövänliga UV-LED-tekniken kan enheterna användas för över 1350 olika märkningsmaterial. Med BLUEMARK ID COLOR görs märkningen nu också för första gången i färg. Skrivaren styrs intuitivt via en pekskärm. I den tydliga menystrukturen hittar du lätt olika hjälpfunktioner, från användningsvideor till automatisk materialidentifiering.

Planerings- och märkningsprogramvaran PROJECT complete erbjuder assistans under hela projekteringen av kopplingsskåpet. Via gränssnitt för alla vanliga CAE-program importerar du sedan hela planeringen med ett musklick. Programvaran automatiserar flera steg vid konstruktionen av plintrader och skapar passande märkningar. Sedan kan du direkt och online beställa en färdigmonterad produkt. PROJECT complete är ditt digitala gränssnitt när det gäller kopplingsskåpstillverkning.

Upplev den nya, säkra motorstartartekniken. Den nya CONTACTRON pro-varianten ger enkel Safety-integrering med säkerhetsanalys och gruppavstängning enligt PL e. Den kan utökas modulärt.

Det nya systemet PTFIX för individuell potentialfördelning består av anslutningsklara block i elva olika färger, olika poltal och monteringssätt samt push-in teknik med areor från 1,5 till 4 mm². Blocken har upp till 18 kontaktpunkter och kan valfritt kombineras på bärskenor eller direktmonteras/limmas. Med hjälp av onlinekonfiguratorn kan du ställa samman produkterna efter dina behov – med prisuppgifter och möjlighet till snabb beställning.

Trenden mot ökad miniatyrisering fortsätter även för nätverkskablage. De nya kompakta M8-kontakterna ansluter de små enheterna till Ethernet och PROFINET och tar upp till 30 % mindre plats än M12-kontakterna. De symmetriskt placerade kontakterna erbjuder en säker dataöverföring. Genom Power-over-Ethernet försörjs fältenheterna samtidigt med energi.

Fler och fler intelligenta produktionsanläggningar med egna nätverk gör att antalet kabelanslutningar ökar. Lösningen är att använda modulära industrikontaktdon. Med HEAVYCON modular kombinerar man flexibelt kontaktinsatser för kraft, signaler, data och tryckluft i en och samma kapsling. Den nya onlinekonfiguratorn hjälper dig vid sammanställningen och beställningen av behovsanpassade, jackbara anslutningar.

DIN VDE 0100-443 och DIN VDE 0100-534 anger när det krävs överspänningsskydd i lågspänningsanläggningar och var och hur dessa ska monteras. Sedan den 1 oktober 2016 gäller en omarbetad version av de två standarderna. Övergångsfristen för påbörjade projekteringar och implementeringar tar slut den 14 december 2018. I vår monter får du information om vilka bestämmelser som gäller och hur du kan skydda din byggnad på bästa sätt.

Perfekt lämpad för enkel, platsbesparande potentialfördelning: Den enkanaliga elektroniska säkringen PTCB kan byglas till radplintsystemet CLIPLINE complete. Den smala konstruktionen erbjuder ett inställningsområde på 1 till 8 ampere. Punktligt till SPS presenterar vi ytterligare produktvarianter. Kom till vår monter och informera dig om våra universella, endast 6 mm breda säkringar.

Skydda ditt strömförsörjningssystem med passande elektroniska säkringar. I vår produktportfölj hittar du enkelt något som passar för din tillämpning. Dra nytta av enkel montering och driftsättning.

Med kort-till-kort-anslutningarna i serien Fine Pitch erbjuder Phoenix Contact för första gången skärmade och oskärmade lösningar för signal- och dataöverföring. Skapa individuella kretskortslösningar med olika konstruktioner, stapelhöjd och poltal i rastren 0,8 mm och 1,27 mm.

Runda kontakter i serien M17-M40 PRO erbjuder genomgående lösningar för signal- och effektöverföring. Tack vare den unika Lock45-snabblåsningen genomförs enhetsanslutningen snabbt och säkert. Kompatibiliteten med produkter från andra tillverkare gör att du kan skapa flexibla lösningar för standard- och snabblåsning.

Modulära elektronikkapslingar i serien ICS utgör basen för morgondagens IoT-enheter: Utnyttja anslutningsteknikens unika modularitet med standardiserade anslutningar, så som RJ45, USB, D-SUB och antennuttag, som integrerade beståndsdelar. Dra nytta av ett kapslingssystem med graderade storlekar och valfria busskontakter för DIN-skenor.

Våra tips för ditt besök på SPS IPC Drives

Här finns våra personliga tips för ditt besök, baserat på våra två decennier på mässan.

Mässområdet i Nürnberg nås enkelt och snabbt med bil, tåg, flyg eller med allmänna färdmedel. Tunnelbanelinjerna U1 och U11 (i riktningen Langwasser Süd) tar dig direkt från centralstationen till mässområdet. Det tar bara åtta minuter att åka från centralstationen till mässan.

Mata in Nürnberg i din navigeringsenhet. Du kommer fram med hjälp av ett av Europas modernaste trafik- och parkeringsledningssystem. Det leder dig, dynamiskt anpassat efter det aktuella trafikläget, till passande tillfartsvägar och omkring 14 000 parkeringplatser vid mässområdet.

Det är stor efterfrågan på hotellrum i närheten av mässområdet under SPS IPC Drives. Sök gärna efter en inkvartering lite längre bort. Både stadens centrum och Nürnbergs närmare omgivningar har mycket att erbjuda. Se dig omkring: Även angränsande kommuner erbjuder gästgiverier och intressanta övernattningsmöjligheter där man kan koppla av efter en ansträngande dag på mässan.

Mässinformation för SPS IPC Drives 2018

Vi ser fram emot ditt besök! Även 2018 finns Phoenix Contact på Europas ledande fackmässa för elektrisk automation, besök oss i Nürnberg:

 • 27 till 29 november 2018
 • Hall 9, mässmonter 310
AdressÖppettider
NürnbergMesse
Messezentrum 1
90471 Nürnberg, Tyskland
Tisdag från kl. 9.00 till 18.00
Onsdag från kl. 9.00 till 18.00
Torsdag från 9.00 till 17.00

Mer information om mässtaden Nürnberg, mässprogrammet, utställarna, övernattning, biljetter, visningar och mycket mera finns på webbplatsen för SPS IPC Drives.

Återblick på SPS IPC Drives 2017

Phoenix Contacts mässmonter 2017  

Phoenix Contacts presentation på SPS 2017

Phoenix Contact ser tillbaka på en lyckad mässa 2017.

Med en mässyta på 130 000 m² hade SPS IPC Drives 2017 70 264 besökare och 1 675 utställare.

Besökarna intresserade sig speciellt för teman som berör framtidsorienterade lösningar inom digital automation. Både för utställare och besökare står frågor som berör framtidens utveckling i centrum och alla söker optimala lösningar för dagens applikationer.

Phoenix Contact presenterar svaren i form av innovativa produkter och lösningar: Med industriella kommunikationslösningar, elektroniska säkringar, stabila WLAN-lösningar för maskinbyggnad, ny teknik för en öppen styrplattform och industriella molnlösningar visar vi vägen mot den digitaliserade industrin.

Vad är SPS IPC Drives?

SPS IPC Drives är Europas ledande fackmässa för elektrisk automation. I Nürnberg finns den perfekta plattformen om du vill hitta rätt lösning för ditt automationsprojekt. Här ställs bl.a. produkter och tjänster från följande områden ut:

 • Styrteknik
 • IPCs
 • Elektrisk drivteknik 
 • Drift och övervakning
 • Industriell kommunikation
 • Programvaror och IT i produktionen
 • Gränssnittsteknik
 • Mekanisk infrastruktur
 • Sensorer

Behåll överblicken tillsammans med oss: Vi hjälper dig att hitta rätt. Prata med oss – vi ger gärna rådgivning i vår mässmonter i hall 9.

Phoenix Contact på SPS IPC Drives

Phoenix Contacts mässmonter 1993  

Phoenix Contact på SPS IPC Drives 1993

Phoenix Contact deltog i mässan för första gången 1993. Då kom sammanlagt 156 utställare och 4 923 besökare. Fram till 1996 ägde SPS IPC Drives rum i Sindelfingen och från och med 1997 äger den rum i Nürnberg.

Phoenix Contact har nu deltagit på mässan i Nürnberg med innovationer för automationsteknik i 25 år. Phoenix Contact deltog för första gången på mässan 1993, då under titeln: Internationell fackmässa och kongress för PLC, industridatorer och elektrisk drivteknik.

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Vår mässmonter

Här laddas det ned en plan med vår mässmonter som kan användas vid besöket.

Vår mässmonter
Öppna monterplanen [PDF, English, 51 KB]

Anteckna datumet nu

Skriv in datumet i din personliga kalender.

Anteckna datumet nu
Anteckna datumet

Mer information

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng