Hannover Messe 2018

Hannover Messe 2019

1 till 5 april 2019 i Hannover
hall 9, monter F40

Vi bjuder in dig till Hannover Messe 2019

Välkommen till Phoenix Contact på Hannover Messe (HM). I år har branschens värdsledande mässa temat ”Home of Industrial Pioneers”.

1-5 april 2019 presenterar vi kreativa lösningar för anslutningsteknik, elektronik och automatisering. Phoenix Contact finns på den ledande branschmässan Integrated Automation, Motion & Drives (IAMD) – en av Hannover Messes sex huvudteman – i hall 9, monter F40. Branschmässan är en global samlingspunkt för Industrie 4.0. Här kretsar allt kring digitaliseringslösningar.

Phoenix Contact är din partner på vägen till en smart värld, med ett brett utbud av framtidsinriktade produkter och lösningar, tjänster och omfattande know-how.

Få gratisbiljett till Hannover Messe 2019. Registrera dig för att få ett en personlig biljett för hela mässan genom att klicka på knappen nedan.

Våra höjdpunkter och huvudteman på Hannover Messe

HIGHLIGHTS 2019  

HIGHLIGHTS 2019

Upplev vårt breda sortiment med innovativa produkter, lösningar, mjukvaror och tjänster som matchar dina tillämpningar. Bekanta dig med våra innovativa lösningar för apparatskåpstillverkning och lär dig hur du avsevärt minskar arbetsinsatsen genom att använda digital data.

Dra nytta av vår digitala marknadsplats för automatisering. Utnyttja sortimentet i vår PLCnext Store för att ladda ner innovativa lösningar till dina tillämpningar. Eller sälj dina egna appar i vår PLCnext Store och utveckla nya, digitala affärsmodeller.

Bli inspirerad, du hittar alla innovationer på följande länk.

Hallkarta

Phoenix Contact på Hannover Messe 2019

Phoenix Contacts mässmonter på HM 19

Information om vår närvaro på mässan i hall 9, monter F40. Ta en förhandstitt på de teman som vi presenterar på Hannover Messe. Med vår hallkarta kommer du snabbt tillrätta när du är på plats.

Partnerland Sverige

Stefan Nordenfors, Managing Director Phoenix Contact Sweden

Stefan Nordenfors, Managing Director Phoenix Contact Sweden

Precis som tidigare år så står ett partnerland i fokus på Hannover Messe. Mexiko var industrimässans partnerland 2018, i år är det Sveriges tur. Målet med det svenska deltagandet är att stärka samarbete, innovation och digitalisering.

Phoenix Contact har varit verksamt i Sverige sedan 1963 och ligger i stockholmsförorten Huddinge. 1981 bildade vi ett dotterbolag som nu har ca 60 anställda. Vi finns även i Malmö och Göteborg.

Mässinformation för Hannover Messe

Vi har bifogat en karta över mässområdet på Hannover Messe, så att du snabbt orienterar dig och enkelt hittar Phoenix Contact i hall 9.

All övrig relevant mässinformation som bl.a. öppettider, vägbeskrivning med kollektivtrafik som bussar och spårvägar, hotell och övrig logi i Hannover hittar du på den officiella webbplatsen för Hannover Messe.

Och för att förbereda dig optimalt för mässbesöket, så rekommenderar vi dessutom Hannover Messe-appen. Där får du all mässinformation i en komprimerad översikt.

Tillbakablick på Hannover Messe 2018

Hannover Messe 2018 hade över 5 000 utställare samt 210 000 besökare från hela världen. Andelen internationella fackbesökare låg på 30%. Besökarna intresserade sig framför allt för teman som Industrie 4.0, elektromobilitet, framtidens energisystem och lösningar för framtiden.

Phoenix Contact presenterar svaren i form av innovativa produkter och lösningar: Med industriella kommunikationslösningar, elektroniska säkringar, stabila WLAN-lösningar för maskinbyggnad, ny teknik för en öppen styrplattform och industriella molnlösningar visar vi vägen mot den digitaliserade industrin.

Vad är Hannover Messe?

Phoenix Contact på världens största industrimässa  

Phoenix Contact på världens största industrimässa

Hannover Messe är den ledande och viktigaste mässan för den internationella industrin. Den baserar på flera branschmässor som presenterar den moderna industrins viktigaste teman:

  • Integrated Automation, Motion & Drives: internationellt ledande mässa för integrerad automation, industriell IT, driv- och flödesteknik
  • Digital Factory: internationellt ledande mässa för integrerade processer och IT-lösningar
  • Energy: internationellt ledande mässa för energisystem och mobilitet
  • Industrial Supply: internationellt ledande mässa för leverantörslösningar och lättviktskonstruktioner
  • Research and Technology: internationell ledande mässa för forskning, utveckling och tekniköverföring

De här olika branschmässorna fokuserar på olika tekniker och tillämpningsområden. 2018 fusionerar de ledande branschmässorna Industrial Automation och MDA och blir ett nytt årligt evenemang, Integrated Automation, Motion & Drives (IAMD). IAMD återspeglar hela spektrumet inom industriell automation, IT, driv- och flödesteknik. Företag får därmed en plattform där de kan presentera lösningar för intelligenta tillverkningsprocesser. På så sätt förverkligas konceptet Smart Factory. Phoenix Contact finns på den nya, ledande branschmässan i hall 9.

Phoenix Contact på Hannover Messe

Phoenix Contact mässmonter  

Phoenix Contact-mässmonter på Hannover Messe 2018

Phoenix Contact har ett mycket nära förhållande till industrimässan, inte bara på grund av den geografiska närheten. Sedan 65 år tillbaka har företaget från Blomberg årligen presenterat sina tekniska innovationer på mässan i Hannover.

Tillsammans med Siemens och Rittal tillhör Phoenix Contact idag de största utställarna på Hannover Messe. Våra experter har den senaste informationen om automation och elektroteknik. De presenterar framtidssäkra lösningar för Industrie 4.0. Med nästan 100 års erfarenhet arbetar Phoenix Contact idag med lösningar för morgondagens intelligenta produktion.

Våra höjdpunkter från över 60 år på Hannover Messe

Phoenix Contacts mässmonter omkring 1960  

Phoenix Contacts mässmonter omkring 1960

Phoenix Contact och Hannover Messe: en lång vänskap

Sedan 1953 har Phoenix Contact presenterat sina tekniska innovationer på Hannover Messe.

Världens största industrimässa är verksamhetsårets höjdpunkt: här kan vi äntligen presentera de nya produkterna för allmänheten.

Under sina 65 år på mässan har företaget upplevt några alldeles speciella höjdpunkter:

Obama besöker Phoenix Contact på Hannover Messe  

Obama besöker Phoenix Contact på Hannover Messe

Obamas besök på Hannover Messe: på kurs mot framtiden med förbundskanslern och presidenten

År 2016 var USA partnerland till Hannover Messe. Därför gjorde den dåvarande amerikanska presidenten Barack Obama ett besök i Hannover. Vid den traditionella rundvandringen med förbundskansler Angela Merkel blev han introducerad till unika tekniska innovationer.

I Phoenix Contacts monter gav Frank Stührenberg och Jack Nehlig t.ex. en presentation av den nya E-Mobility-snabbladdningskontakten. En särskild höjdpunkt: för att demonstrera snabbladdningstekniken hade Phoenix Contact byggt upp sportbilen DeLorean DMC-12, känd från filmerna ”Tillbaka till framtiden”. President Obama visade inte bara stort intresse för den innovativa laddningstekniken. Med sina filmkunskaper imponerade han både på förbundskanslern och Phoenix Contacts VD Frank Stührenberg.

Hannover Messe – Historia

Lär dig mer om mässans 70-åriga historia.

”Tradition och innovation” är mottot för världens största industrimässa. Den grundades år 1947 och hette då ”Exportmässan 1947 Hannover“. Det hela organiserades av Deutsche Messe- und Ausstellungs-AG Hannover-Laatzen. Efter andra världskriget skulle den nya industrimässan vara en motpol till Leipzigmässan i dåvarande DDR och särskilt belysa Västtysklands innovationskraft.

Hannover Messe blev snart ett viktigt evenemang för gäster från hela världen för att skapa internationella kontakter. Redan 1950 deltog utställare från tio olika länder, däribland USA. Under årens lopp fick mässan en alltmer internationell prägel. År 1980 blev Brasilien det första partnerlandet till Hannover Messe. Sedan dess presenterar varje år företag från ett nytt land sina produkter.

Idag fungerar den ledande industrimässan som indikator för den tekniska utvecklingen. För närvarande domineras mässan av teman som Internet of Things (sakernas internet), industriell digitalisering, robotik och förnyelsebar energi. Den digitala industriella revolutionen, Industrie 4.0, kommer även under kommande år att frambringa många innovationer. Dessa kommer givetvis först att presenteras på Hannover Messe (nu förkortat HM).

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Social Media @ #HM19

Missa inga nyheter från mässan och följ den live i sociala medier!

Social Media @ #HM19
Social Media @ #HM19

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng