Cybersäkerhet & nätverkssäkerhet - Ökad säkerhet

Cybersäkerhet nätverkssäkerhet

Säkerhet för ditt nätverk

Vi hjälper dig att skydda dina industrinätverk mot obehörig åtkomst och skadlig mjukvara.

Tillbaka till Lösningar

Kategorier

 • Applikationer och lösningar
  Applikationer och lösningar

  Phoenix Contact erbjuder innovativa cybersäkerhetslösningar för maskin- och anläggningsbyggare och -operatörer samt för industri och kritisk infrastruktur.

 • Produkter
  Produkter

  Phoenix Contacts cybersäkerhetsprodukter för industriell nätverkssäkerhet och säker fjärrkommunikation.

 • Referenser
  Referenser

  I referensbidragen som följer kan du läsa om hur våra kunder har realiserat krävande projekt med Security Appliances från Phoenix Contact.

 • Service och support
  Service och support

  Här finns mer information såsom nedladdningar, serviceerbjudanden, länkar och FAQs om Phoenix Contacts cybersäkerhet.

Aldrig förut var industrin så uppkopplad och så transparent som idag – och den var aldrig så angripbar. Trender såsom Industri 4.0 eller Tingens Internet (Industrial Internet of Things) ger en ökad effektivitet och flexibilitet i produktionen. Samtidigt utgör kabeldragningen av alla anläggningar en stor säkerhetsrisk och bereder väg för bortfall, sabotage och dataförlust.

Ta reda på hur vi kan skydda dina industrianläggningar mot cyberattacker och virus med våra innovativa produkter och tjänster.

Säker start i framtiden

Roland Bent, ansvarig för marknadsföring och utveckling

Roland Bent, ansvarig för marknadsföring och utveckling

"Utöver den digitala värdekedjan är nät- och datasäkerheten centralaför Industri 4.0. I vår i hög grad uppkopplade värld, är inte bara omfattar consumer-applikationer, utan i allt högre grad även industriella utvecklings-, tillverknings- och logistikprocesser, är säkringen av processer, produkter och informationsutbyte elementär.

Som pionjär inom informationstekniken tar vi hänsyn till detta faktum och förfogar med Phoenix Contact Cyber Security GmbH (tidigare Innominate Security Technologies AG) över ett eget Cyber Security-kompetenscentrum i Berlin. Vårt kunnande gör det möjligt att erbjuda anpassade nätverkslösningar och produkter speciellt för kraven i industrin.

Industriell nätverkssäkerhet

Säkerhetsrisker i industriella nätverk  

Industriell nätverkssäkerhet skyddar mot farorna i en tilltagande uppkoppling

Industrial Network Security står för skydd av trådade industriella system och anläggningar mot angrepp, dataspionage, stopp på grund av virus, skadlig programvara och felanvändning. I motsats till vid Ethernet-standarden överförs etablerade säkerhetskoncept såsom Office-brandväggar inte så enkelt till produktionsnäten. Dessa uppfyller inte de speciella kraven i industrin.

Baserat på mångårig erfarenhet i automationstekniken känner vi till kraven i industrin och vi kan lösa dessa med beprövade säkerhetskoncept och innovativa produkter. På så sätt erbjuder vi till exempel:

 • Speciella brandväggsfunktioner för industrin såsom t.ex. Conditional Firewall och User Firewall
 • Deep Packet Inspection för industriprotokoll
 • Säkra nätverksåtkomster för servicetekniker

Säkrare fjärråtkomst

Säker global kommunikation  

Säkra fjärrövervakingskoncept för global trådning av maskiner och anläggningar

Övervakning av produktionsanläggningar per fjärråtkomst sparar resekostnader och minskar stilleståndstider. För att kunna dra nytta av möjligheterna till fjärrövervakning behöver det finnas en säker, tillförlitlig och felfri förbindelse. En osäkrad fjärrförbindelse möjliggör åtkomst till företagsnätverket även för personer utan behörighet: ett säkerhetshål, som kan leda till avsevärda ekonomiska skador.

Våra komponenter för en säker fjärråtkomst säkerställer därför en extra säker dataöverföring via VPB-tunnel och vid användning av de senaste standarderna för kryptering. Även här erbjuder vi genomtänkta system som tar hänsyn till de speciella kraven i industrin. Våra komponenter möjliggör till exempel:

 • en enkel integrering av maskiner och anläggningar utan mjukvaruinstallation
 • flexibla förbindelser via internet eller mobilnätet
 • en brandvägg i VPN-tunneln för säkring av åtkomsten
 • en VPN-tunnel utan ändringar till företagsbrandväggen

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00