Vindkraftsparker

Vindkraftsparker

Bästa nätanslutningen

Optimera din inmatningshantering med kommunikations- och styrsystemlösningar för vindkraftsparken.

Tillbaka till Applikationer och lösningar

Kategorier

  • Lösningar för vindkraftparker

    Telekommunikationen står inför stora förändringar. Många leverantörer är i begrepp att byta ut sina hittills använda ISDN- eller analoga telefonnät med All-IP-teknik.

Samspelet vid anläggningen av vindkraftsparker blir allt mer komplext. Där det tidigare stod en samling av anläggningar som drevs som enskilda kraftverk, måste vindkraftsparker idag ofta agera som ett homogent kraftverk i nätet.

Eftersom de allt anspråksfullare nätinmatningsriktlinjerna måste uppfyllas så måste kommunikationen mellan anläggningarna uppfyllla märkbart högra standarder. Då uppstår en komplex reglerkrets som har konstant kommunikation med nätet för att reagera på ändringar med anpassad inmatning. Dessutom måste nätanslutningen via DSL skyddas mot obehörig åtkomst.

Fördelarna

  • Inmatningshantering enligt reglerna med lösningar även för eftermontering
  • Avbrottssäker kommunikation tack vare redundant nätverksteknik
  • Undersystem kan utökas flexibelt med modulär I/O- och styrsystemsteknik

Nätinmatning

Komponenter för datainsamling vid nätinmatning  

PACT RCP strömomvandlare är en eftermonterad lösning för nätinmatning

Oavsett om det gäller nybygge eller eftermontering så uppfyller du lokala riktlinjer enligt normerna och framför allt effektivt med komplettlösningar för inmatningshantering för din vindkraftspark.

PACT RCP strömomvandlare, till exempel, är hjärtat i en tidsbesparande lösning för eftermontering av datainsamling vid nätinmatningen.

Parknätverk

Komponenter i kopplingsskåpet  

Tillförlitliga komponenter för hög tillgänglighet för parknätverket

Nätverk för vindkraftsparker måste vara högpresterande och framför allt avbrottssäkra. Helt oavsett om det ska användas med nätverkskabel eller trådlöst.

Hos Phoenix Contact hittar du passande lösningar för detta: robusta kabeldragningssystem eller flexibla WLAN-applikationer. Allt baserat på industrielektronik med lång livslängd och med låga installations- och underhållskostnader.

Väderstation

Vindmätningsmast  

Mät upp vindstyrkor och -riktning för effektiv styrning av parken

För att kunna driva vindkraftsparker så effektivt som möjligt installeras ofta en egen vindmätningsmast. Registrerade och bearbetade data överförs via fiberoptik eller trådlöst till parkens styrsystem.

För detta ändamål erbjuder Phoenix Contact system baserade på PROFINET, som säkerställer enkel och genomgående kommunikation på alla nivåer.

M12-kontaktsystemet är idealiskt för anslutning av sensorer i alla väder.

Allt för bästa nätanslutning

Redundans och hög prestanda är slagorden för nätanslutningen av vindenergianläggningar. Med våra lösningar för du en avbrottssäker och åtkomstskyddad kommunikation till kontrollrummet och till EVU-nätet på alla nivåer. På så vis uppnår du bästa möjliga avkastning, eftersom du stämmer av VEA optimalt mot inmatningskraven.

Nätanslutning av vindkraftsanläggningar

Lösningar för du en säker kommunikation till kontrollrummet och till energiförsörjarens nät

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng