Fjärrstyrning/fjärrövervakning

Fjärrstyrning/fjärrövervakning

Maskiner och anläggningar i fokus

Få tillgång till decentrala anläggningar över hela världen - med Phoenix Contacts innovativa lösningskoncept.

Tillbaka till Lösningar

Kategorier

  • Mobiltelefoni
    Mobiltelefoni

    Via nätet för mobiltelefoni ges alltid åtkomst till maskiner och anläggningar.

  • Trådlösa system
    Trådlösa system

    Med trådlösa system upptas testdata och systeminformation enkelt från avlägsna eller svåråtkomliga områden och överförs till centrala punkter.

Industriell datakommunikation erbjuder många möjligheter för säker anslutning av decentrala stationer med kontrollrummen. De olika överföringsvägarna möjliggör överföring av stora datavolymer även över stora avstånd.

Fjärråtkomst och kontinuerlig processdataövervakning leder till ett planeringsbart underhåll och kostnadsbesparing. Hitta rätt överföringsväg för din applikation - Phoenix Contact erbjuder en lösning som passar för varje användningsfall.

Valhjälpen - lösningen som passar för din fjärrkommunikation

Lösningen som passar för din fjärrkommunikation - Phoenix Contact

Lösningen som passar för din fjärrkommunikation - Phoenix Contact

För autonomt drivna pumpstationer, svetsrobotar eller höga lager - här finns rätt kommunikationslösning för varje användning.

Jämför olika tekniker med valhjälpen och hitta en väg som passar för en tillförlitlig fjärrstyrnings- och fjärrövervakningslösning för din applikation.

Fjärrstyrning och fjärrövervakning - var ligger skillnaden?

I den industriella dataöverföringens fjärrkommunikation skiljs det mellan fjärrövervakning och fjärrstyrning. Även om det oftast används identiska tekniker, måste egenskaperna för dessa mycket olika användningar beskrivas ingående.

Fjärrstyrning beskriver säker och kontinuerlig överföring av processdata till styrcentralerna. På så sätt möjliggörs egen övervakning och reglering av avlägsna yttre- och understationer. I motsats till vid fjärrövervakning krävs här övervägande en varaktig förbindelse till en avlägsen station.

Vid fjärrövervakning handlar det om en temporär åtkomst till en maskin eller anläggning. Denna globala, direkta åtkomst till styrsystem och Ethernet-nätverk möjliggör att underhålls- och servicearbeten genomförs snabbt och enkelt.

Proaktiv och exakt larmsignalering via SMS-meddelande eller e-post gör det möjligt att avhjälpa fel snabbt och därmed minimera produktionsbortfall.

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng