Vattenvägar får ökad driftsäkerhet genom tillståndsbaserat underhåll

Översikt

Sjöfarleder  

Optimalt trafikflöde vid trånga passager på vattenvägar

  • Operatörer och installationsföretag för signalering för vattenvägar står inför utmaningen att styra applikationer stoppsäkert och att säkerställa en varaktig drift.
  • Phoenix Contact erbjuder system vars komponenter integreras djupt i styrsystemsmiljön och som kan integreras via olika kommunikationsmedier i överordnade arkitekturer.
  • Genom skalbarheten är lösningen flexibelt anpassningsbar till olika krav och den webbaserade diagnostiken ger maximal tillförlitlighet.

Användning

Mast med signallampor  

LED-signallampor för ljussignalanläggningar

På många vattenvägar kan inte stora fartyg mötas på alla ställen eftersom det inte finns ett säkert avstånd vid passage på alla ställen. För att dessa passager ändå ska vara farbara dygnet runt i båda riktningar arrangeras passageställen eller enkelbanereglage. På dessa ställen används signaleringar för att reglera trafiken och dessa kan förmedla statusmeddelanden till kaptenen.

Vattenfarlederna med högst trafik har ofta över 100 genomfarter per dag. Ett stopp i signaltekniken och spärren som förbundits med denna kan få långtgående ekonomiska följder.

Lösning

Kopplingsskåp  

Kopplingsskåp för automation av signalering på vattenvägar

Phoenix Contact erbjuder produkter och system för alla användningsområden. Komponenterna integeras i styrtekniken för att övervaka och visa enheternas status. Kopplingsskåpen monteras direkt i signalanordningarna för applikationer som avser signalering för vattenvägar. De har en avbrottsfri strömförsörjning för matning av spänningsnivån 24 volt. Med förprogrammerade funktionsblock kan statusinformationer (t.ex. för batterier) projekteras enkelt i styrsystemets applikationsprogram. Informationen står även direkt till förfogande för visualiseringsmjukvaran, och kan när som helst hämtas på varje punkt i nätverket.

Överspänningsskydd är obligatoriskt för anläggningar utomhus. Även för denna "klassiska" tillämpning" kan det intelligenta överspänningsskyddet integreras djupt i applikationsprogrammet. Plugtrab IQ ger operatören möjlighet att realisera ett förutseende underhåll. Det är det enda systemet på marknaden som detekterar framställer fler än två tillstånd. Statusmeddelanden grönt (allt är ok), rött (defekt enhet) kompletteras av färgen gul. Denna signalerar ett kritiskt värde till den intelligenta enheten och visar operatören att elementet ska bytas ut så for som möjligt.

Webbaserad visualisering  

Webbaserad iståndhållning av alla integrerade komponenter

Skalbar och integrerbar för maximal driftsäkerhet och förutsägbar diagnostik

Med de intelligenta enheterna och tillgängliga gränssnitten på Phoenix Contact-komponenter öppnar sig helt nya möjligheter för operatörer och reparatörer.

Komponenterna har diagnostiken integrerad och kan användas lokalt. Alternativt kan användaren välja mellan en mängd förprogrammerade funktionsblock och integrera enheterna i applikationsprogrammet.

Signalanläggningarna och kopplingsskåpen för styrsystem har ett webbaserat underhåll som hämtas över olika medier. Förbindelsen kan vara lokal eller realiseras via mobilnät- eller egna SHDSL-förbindelser. Systemets skalbarhet möjliggör en optimal anpassning till operatörens krav med en prisvärd lösning. Samtidigt säkerställs en maximal driftsäkerhet för anläggningen och därmed en tillförlitlig drift för vattenvägarna.

Fördelarna

  • Enkel, snabb och djup integrering av alla komponenter tack vare färdigprogrammerade funktionsblock
  • Tillförlitlig lösning genom förprogrammerade och testade funktioner i applikationen
  • Integrering i befintliga styrsystem med standardiserade Ethernet-protokoll
  • Flexibelt anpassningsbar till applikationskraven med skalbar hårdvara

Produkter

BeskrivningTypArt.nr
Program-/konfigurationsminneSD FLASH 2GB APPLIC A2701190
Avbrottsfria strömförsörjningart.ex. QUINT-UPS/ 24DC/ 24DC/102320225
Överspänningsskyddt.ex. PT-IQ-1X2-24DC-UT2800976
Energimätinstrumentt.ex. EEM-MA2502901363
BeskrivningTypArt.nr
Program-/konfigurationsminneSD FLASH 2GB APPLIC A
Avbrottsfria strömförsörjningart.ex. QUINT-UPS/ 24DC/ 24DC/10
Överspänningsskyddt.ex. PT-IQ-1X2-24DC-UT
Energimätinstrumentt.ex. EEM-MA250

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00
Referrer:

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng