Soluție pentru controlul pompelor cu conectare la distanță

Prezentare generală

Stație de pompare a apelor uzate  

Stație de pompare a apelor uzate

 • Proiectantul, constructorul și operatorul stațiilor de pompare a apelor uzate se confruntă cu provocarea de a moderniza uzinele de apă vechi și de a se conecta la sistemul de control, pentru monitorizare.
 • Phoenix Contact oferă soluții pregătite pentru instalare, pentru automatizarea pompelor, care pot fi integrate în sistemul de control respectiv, prin intermediul rețelei de telefonie mobilă.
 • Realizați o automatizare eficientă a stațiilor de pompare, de exemplu pentru golirea recipientelor în care ați configurat și parametrizat în mod simplu, la fața locului, controlerele pompelor.

Aplicație

Stațiile de pompare a apelor uzate reprezintă o parte componentă importantă a unei epurări fiabile a apelor uzate. Uzinele de apă sunt necesare, în general, acolo unde apa nu se poate scurge singură, din cauza diferențelor mari de nivel. La proiectare sunt importante atât o durată de viață lungă și siguranța în exploatare, cât și operarea eficientă energetic a uzinei de apă exterioare. Proiectantul, constructorul și operatorul sistemelor de ape uzate se confruntă, astfel, cu provocarea unei operări cât se poate de eficientă energetic a pompelor individuale din stațiile de pompare a apelor uzate. De aceea, ei trebuie să reducă la minimum timpii de inactivitate ai uzinei de apă descentralizate, prin monitorizare permanentă.

Aceste cerințe impun automatizarea stațiilor de pompare a apelor uzate. Influențele exterioare precum ploile torențiale, infrastructurile în dezvoltare și diferitele funcții speciale ale uzinei de apă trebuie luate în considerare. Aceste cerințe diverse duc la o comandă complexă a dispozitivelor pentru ape uzate. O presiune din ce în ce mai mare a costurilor necesare pentru o flexibilitate mai mare impune, în acest caz, concepte de comandă noi și propuneri de soluții pentru automatizarea uzinelor de apă descentralizate, pentru epurarea apelor uzate.

Soluție

Phoenix Contact oferă controlere flexibile pentru pompe, pregătite pentru instalare și, prin urmare, care pot fi conectate imediat. Prin intermediul rețelei GSM/GPRS, sistemul poate comunica cu centrul de comandă.

Controlerele pompelor pot fi integrate simplu în sistemul de control de rang superior, prin intermediul protocolului de comunicații OPC și, astfel, pot fi monitorizate în timp real. Toate valorile măsurate, avariile și informațiile de lucru importante sunt raportate de stațiile exterioare.

Puteți instala simplu sistemul de automatizare a pompelor și, prin vizualizarea tuturor parametrilor, îl puteți configura rapid. Prin conectarea semnalelor digitale simple, veți reduce la minimum efortul instalării uzinei de apă exterioară. Puteți reduce timpii de inactivitate și avariile, cu ajutorul unui produs standardizat. Pe lângă alimentarea tabloului, operatorii trebuie să conecteze, pur și simplu, senzorii pentru nivel maxim, debit și măsurarea curentului, precum și semnalele de ieșire diferite ale butoanelor, comutatoarelor obișnuite sau ale diferitelor dispozitive de raportare.

Topologia stațiilor de pompare a apelor uzate  

Soluții pentru stația de pompe pentru ape uzate: de la managementul motorului până la comunicații sigure de date

PumpControl – de la standard până la personalizat

Tablou de distribuție pentru controlul pompelor  

Comanda fiabilă a controlerelor pompelor pentru epurarea apelor uzate

În esență, soluția constă dintr-un controler performant, modular, cu modem GSM/GPRS integrat. Controlerul este gata programat. În plus, soluția dispune de o interfață de vizualizare pentru parametrizarea funcțiilor dorite.

 • Semnalele de ieșire de 24 V c.c. comută releele de sarcină sau contactoarelor pentru controlul pompelor și al luminilor de semnalizare.
 • Modulele de ieșire de 24 V c.c. permit conectarea contactoarelor pentru protecția motorului, dispozitivelor de semnalizare de răspuns și diferitelor dispozitive de raportare, pentru monitorizare ca semnale de ieșire.
 • Panourile tactile bazate pe OPC pot fi integrate la fața locului, pentru o deservire confortabilă.
 • Integrarea parametrilor măsurați se face prin intermediul semnalelor analogice standard (0 … 10 V sau 4 … 20 mA).
 • O măsurare a energiei colectează parametrii electrici pentru achiziția de date energetice.
 • Funcțiile pentru monitorizarea uzinei de apă exterioare sunt integrate, pentru siguranță în exploatare.

Avantajele dvs.

 • Îmbunătățirea eficienței, prin operarea personalizată a pompelor
 • Montare flexibilă și parametrizare rapidă a controlerelor pompelor, prin browserul web
 • Efort redus de planificare, prin tablourile de distribuție pregătite de asamblare, pre-cablate
 • Punere în funcțiune rapidă, prin definirea simplă a funcțiilor
 • Diagnosticarea de la distanță a uzinelor de apă exterioare, prin intermediul protocolului de control la distanță protejat împotriva avariilor

Produse

DescriereTipNr. articol
ControlerILC 151 GSM/GPRS2700977
Blocuri terminale InlineIB IL 24 DI8/HD-PAC2700173
Blocuri terminale InlineIB IL 24 DO8/HD-PAC2700172
Blocuri terminale InlineIB IL AI 4/EF-PAC2878447
Panou tactilTP 3070W2400454
Memorie de programare/configurareSD FLASH 2GB APPLIC A2701190
DescriereTipNr. articol
ControlerILC 151 GSM/GPRS
Blocuri terminale InlineIB IL 24 DI8/HD-PAC
Blocuri terminale InlineIB IL 24 DO8/HD-PAC
Blocuri terminale InlineIB IL AI 4/EF-PAC
Panou tactilTP 3070W
Memorie de programare/configurareSD FLASH 2GB APPLIC A

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere