Înapoi la Prezentare generală

Ocolitoare vest Zürich, Produse hightech-Produkte pentru tunel stradal

Peste 13 km de infrastructură de tunel sigură și fiabilă

Ocolitoarea vest Zürich N4/N20 Knonaueramt are o lungime de 24 km. Din aceștia 13,5 km sunt tunel. La sfârșitul lui 2009 a fost terminat și ultimul din cele cinci tuneluri, tunelul Islisberg, astfel fiind încheiată construcția ocolitoarei - spre bucuria tuturor locuitorilor, navetiștilor și turiștilor. Traficul de tranzit în localitățile învecinate a fost redus astfel masiv.

Aplicație

Securitate, funcționare, fiabilitate și disponibilitate mare în tunel  

Securitate, funcționare, fiabilitate și disponibilitate mare în tunel

Monitorizarea și operarea unui tunel sunt sarcini foarte complexe. Cerințele pentru echipările de operare și securitate sunt foarte mari. Conexiunile trebuie să comunice fără probleme între ele, iar funcționarea continuă a sistemelor în tunel e obligatorie.

Planificarea, organizarea și punerea în aplicare a acestei sarcini dificile au fost preluate de firma Pöyry Infra AG, o întreprindere de planificare renumită în domeniul infrastructurii din zona Zürich, cu 280 de ingineri și specialiști.

La planificarea și punerea în aplicare s-a pus mai ales accent pe o tehnologie și produse moderne, orientate spre viitor. În baza bunelor referințe, Phoenix Contact a câștigat licitația pentru livrarea componentelor electromecanice pentru periferia decentralizată. Din acestea fac parte cuploare de bus și module I/O în conexiunile echipamentelor de operare și securitate, pe scurt BSA.

Anterior, în alte proiecte, precum cele pentru tunelul Kirchenwald, au fost folosite și testate produse de la Phoenix Contact. Performanța convingătoare a componentelor precum și consilierea și susținerea prin angajați Phoenix Contact a condus în cele din urmă la punerea în aplicare definitivă a traseelor de tunel cu tehnologia noastră.

Soluție

Componentele de la Phoenix Contact sunt puse în aplicare în ocolitoarea de vest în multe domenii: aerisirea tunelului și ventilarea acestuia, iluminat, alimentare cu energie pentru camera de comandă și sistemele pentru apeluri de urgență precum și controlerul ieșirilor de urgență.

Un sistem de control supraordonat controlează modulele utilizate din centrală. Ventilația și aerisirea tunelurilor este realizată complet prin modulele I/O decentralizate din kiturile de sistem Inline. Acestea permit un proces simplu de modernizare sau schimbare, fără ca funcționarea să fie întreruptă.

Părțile de rețea QUINT POWER pot fi utilizate la nivel global și în mod universale datorită gamei largi de intrare e la 85 până la 264 V c.a. Chiar și la căderi ale rețelelor de alimentare de până la 20 ms, QUINT POWER pune la dispoziție puterea completă de ieșire. În timpul acesta, Power Boost reglează prin rezerva de putere o monitorizare preventivă a funcțiilor. Astfel este asigurată o sursă de alimentare neîntreruptibilă.

Prin utilizarea de dispozitive de protecție la supratensiune este mărită considerabil disponibilitatea tuturor componentelor.

În proiectul tunelului Kirchenwald porțile de conexiune pot fi deschise sau închise în mod sigur în caz de urgență prin dispozitivele de siguranță ale familiei de produse PSR.

Tunelele celor două direcții de mers sunt conectate printr-un tunel transversal, pentru ca în caz de urgență măsurile de salvare să fie efectuate prin tunelurile neafectate - acesta ar trebui în rest să fie mereu închis.

Concluzie

Phoenix Contact susține cele mai importante funcționalități la echiparea tunelurilor, precum funcționare, rentabilitate și disponibilitate. Pentru aceasta sunt utilizate diferite produse: convertor Profibus, controlere logic programabile (pe scurt PLC), cuploare de bus, surse de alimentare montabile pe șine DIN, comutatoare de protecție termomagnetice și protecție la supratensiune.

La construcția ocolitoarei de vest Zürich s-a pus mereu accentul pe colaborarea continuă și modernizarea tehnologică. Așa s-a putut găsi o soluție și o punere în aplicare eficiente.


Înapoi la Prezentare generală
Referințe

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere