Modernizarea automatizării pompelor de petrol la RWE Saxonia Inferioară

RWE DEA: Extragerea și pregătirea gazului și petrolului

Ca și companie prezentă la nivel internațional, RWE DEA este cunoscută prin angajamentul la extragerea și pregătirea gazului și petrolului.

Filiala concernului RWE dispune de o experiență mai lungă de 110 ani la prospecțiunea și exploatarea ambelor resurse.

În 2009 au fost extrași 2,9 miliarde metri cub de gaz, din care 2,1 în Germania. În aceeași perioadă, cantitatea extrasă de petrol a fost de 2,3 milioane metri cubi – din care 0,9 milioane din locații germane.

Aplicație

Instalaţia de extragere din Saxonia Inferioară a RWE DEA are 65 de angajați: aceștia sunt responsabili cu monitorizarea, întreținerea și mentenanța tuturor sistemelor supraterane.

Toate forările, conductele și stațiile sunt controlate și comandate de la o cameră de control centrală, ocupată 24 de ore din 24. Angajații se află în contact cu camera de control prin telefon mobil. În caz de defecțiune pot ajunge rapid la fața locului – acest lucru mărește disponibilitatea sistemelor.

Deoarece stațiile din Saxonia Inferioară au trebuit modernizate pentru extragerea petrolului, RWE DEA a căutat o soluție de automatizare robustă și rentabilă.

Comanda instalațiilor de exploatare a petrolului (pompe centrifugale submerse) s-a efectuat până în prezent prin relee, diode precum și regulatoare convenționale și componente logice. Exploatarea în continuare a sistemelor cu această tehnică s-a dovedit din ce în ce mai greu de la o zi la alta. Mai ales deoarece componentele logice nu mai erau disponibile pe piață.

Soluție

Controler compact pentru automatizare rentabilă  

Controler compact pentru automatizare rentabilă

În acest context, responsabilii au căutat o soluție de automatizare rentabilă și sigură.

Alegerea a fost controlerul compact ILC 170 ETH de la Phoenix Contact. Inline-Controller-ul poate fi programat cu mediul de dezvoltare disponibil gratuit PC WORX EXPRESS. ILC 170 ETH se evidențiază suplimentar prin serverul Web și FTP, precum și conectarea la soluții de vizualizare bazate OPC.

Mai mult de atât, controlerul poate realiza o conexiune directă în combinație cu o bibliotecă SQL către o bază de date SQL din rețeaua firmei. Cu aceasta pot fi administrate sau înregistrate date de exploatare.

ILC 170 ETH conține două porturi Ethernet și o memorie de parametrizare. Pe lângă aceasta, instalația de exploatare Saxonia Inferioară folosește și surse de alimentare, dispozitive de protecție la supratensiune, modemuri de întreținere de la distanță și blocuri terminale din programul complet CLIPLINE de la Phoenix Contact.

Instalațiile de extragere a petrolului sunt echipate fiecare cu un modem SHDSL. Servește monitorizării, vizualizării și instalării actualizărilor de program. Pentru aceasta, modemul realizează o conexiune sigură la administratorul principal. Ca dispozitiv terminal al traseului de transmitere determină automat rata de date maxim posibilă.

Deoarece modemul SHDSL lucrează ca un convertizor de medii, nu este necesară o configurație a rețelei urmată de personal IT școlarizat special.

Concluzie

Angajații RWE DEA sunt încântați de consilierea cuprinzătoare de către experții din branșă de la Phoenix Contact.

Astfel Phoenix Contact Competence Center a dezvoltat de exemplu unele componente de reglare complexe și sofisticate pentru instalația de extragere din Saxonia Inferioară.

Experții ambelor firme au profitat de colaborarea calificată. Cooperarea a dus mai ales la o soluție de automatizare modernă.

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere