Înapoi la Prezentare generală

Rezervă tehnologie învechită în rețeaua de transmisie a Vattenfall

Rețea de peste 100.000 de kilometri pătrați.

Vattenfall Europe Transmission GmbH (fosta VEAG) este responsabilă ca operator de rețea pentru funcționarea sigură a rețelei de distribuție de 380/220-kV în zonele statelor federale Berlin, Brandenburg, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saxonia, Sachsen-Anhalt și Turingia.

Rețeaua de transmise se întinde pe o suprafață de peste 100.000 km² și are o lungime de aproximativ 9.500 km.

Aplicație

La momentul Reunificării, în zona rețelei fostei VEAG, centralele electrice și infrastructura rețelei electrice erau în cea mai mare parte învechite. Rețelele de curent nu au mai corespuns cerințelor viitoare. Din acest motiv au fost modernizate complet de Vattenfall în ultimii ani, cu un necesar investițional de aprox. 15 miliarde de euro.

Punctul central al măsurii a constat în înlocuirea echipamentelor tehnice învechite. Obiectivul l-a constituit creșterea siguranței funcționale cu reducerea concomitentă a efortului de întreținere. Mai mult de atât au fost create condițiile pentru exploatarea cu comandă de la distanță a stațiilor de transformare.

Soluție

Pentru transport, energia generată este transformată mai întâi în centralele electrice centrale la tensiunea de transmisie de 220 kV resp. 380 kV. În stațiile de transformatoare este convertită la tensiunea de distribuție de 110 kV a companiilor furnizoare de electricitate pentru transportul în continuare către consumatorii finali. Vattenfall deține în cele nouă state federale 47 stații de transformatoare.

În stațiile de transformatoare, protecția rețelei este responsabilă cu monitorizarea tuturor componentelor instalației participante la transferul energiei. În caz de defecțiune, secțiunile afectate ale instalației sunt separate selectiv de la rețea și pe cât posibil de repede. În trecut aceste funcții au fost efectuate cu echipamente de protecție electromecanice cu necesitate mare de întreținere. În timpul modernizării sunt folosite azi echipamente de protecție digitale.

Elementele bornelor din sistemele de măsurare, reglare și de protecție au fost implementate pe baza directivelor tehnice de Vattenfall cu blocuri terminale de la Phoenix Contact.

rezultat

Condiția cadru în zona conexiunii transformatorului de curent de pe partea secundară a fost păstrarea conceptului existent a cuplării transversale. Vechile blocuri terminale ceramice Ruhla au fost înlocuite prin blocul terminal cu mecanism de glisare URTK/S a grupului de produse CLIPLINE complete. Aceasta oferă aceeași funcționalitate cu operabilitate de actualitate. În cazurile, unde a trebuit combinată cuplarea transversală cu posibilitatea de deconectare longitudinală, a fost utilizat blocul terminal cu deconectare URTKS/S. Cu acesta, toate cuplajele migratoare aplicabile pot fi construite cu mai puține blocuri terminale, având cea mai bună transparență a circuitului de curent.

Datorită designului unitar al șirurilor de blocuri terminale cu blocuri terminale de la Phoenix Contact s-a fost obținut un mod constructiv tip dulap cu economisire a spațiului și standardizat.

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere