Conceptul de management al energiei scade consumul energetic și costurile de producție

Prezentare generală

Eficiență energetică și costuri  

Înregistrarea și evaluarea datelor, creșterea eficienței energetice

  • Gestionarea durabilă a producției prin utilizarea optimă de energie și resurse.
  • Conform legii referitoare la serviciile energetice și altor măsuri de eficientizare a energiei (EDL-G), companiile ne-KMU trebuie să înregistreze minimum 90 de procente din consumul lor total de energie și să implementeze un management activ de energie si sarcini.

Aplicație

Sistemele cyber-fizice înregistrează necesarul de energie și resurse  

Sistemele cyber-fizice înregistrează necesități

În centrul Industrie 4.0 se află dezvoltarea și organizarea de procese de producție autocontrolate prin sisteme cyber-fizice (CPS). CPS-urile conțin, printre altele, senzori prin care înregistrează valorile de stare ale fiecărei aplicații în parte.

Dacă structura senzorilor este extinsă cu valori energetice măsurate, primul pas pentru înregistrarea datelor energetice este făcut. Pornind de la premisa că un produs inteligent este descris ca articol digital, valorile energetice de referință ale produsului pot fi, în viitor, parte a acestei descrieri. Astfel pot fi făcute declarații despre necesarul de resurse în timpul ciclului complet de viață al unui produs. În plus, analiza datelor global disponibile permite noi declarații și recomandări în vederea unei producții optimizate din punct de vedere al resurselor.

Soluție

Diagrama stării de operare pentru sisteme cyber-fizice eficiente din punct de vedere energetic  

Sisteme cyber-fizice eficiente din punct de vedere energetic

În soluțiile Industrie 4.0, fiecare stație de prelucrare autonomă cuprinde, de obicei, un PLC propriu prin care sunt controlate funcțiile sale locale. Sistemul de control din nivelul superior cunoaște gradul de încărcare al sistemului precum și starea de prelucrare a variantei tocmai produse.

Conceptul de management al energiei poate scădea aici consumul de energie și costurile de producție fără a reduce productivitatea. Pentru aceasta trebuie identificată o strategie de oprire și pornire, prin care stațiile de prelucrare ale CPS pot fi trecute în starea energetică optimă, conform cerințelor. Sistemul de control administrează stațiile active și poate citi descrierea proprietăților acestora.

Printre datele care sunt necesare pentru selectarea strategiei de oprire și pornire, se numără stările de operare comutabile și nivelul energetic respectiv, condițiile și timpii de tranziție aferenți precum și interdependențele reciproce ale părților și componentelor sistemului.

Miezul conceptului de management energetic îl constituie o instanță care selectează strategiile de oprire și pornire pe baza pașilor de producție necesari ai componentei sau al variantei. Datele necesare le primește din descrierea digitală a articolelor. Provocarea constă în faptul de a porni o stație de prelucrare deconectată într-un moment care să o facă disponibilă pentru producție la momentul preconizat.

Concluzie

Implementarea proiectului de viitor Industrie 4.0 nu înseamnă numai proiectare universală ci și o comunicare neîntreruptă. În plus, este promovată utilizarea eficientă a resurselor aflate la dispoziție.

În acest context, valorile energetice de referință pot fi integrate în descrierea digitală a articolelor, pentru a putea fi făcute afirmații despre necesarul de resurse. Un concept adecvat de management de energie poate calcula atunci strategii de oprire și pornire, astfel încât stadiile de prelucrare individuale să fie în situația energetică optimă.

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere