Lifecycle Management creează siguranța în investiții pentru producători și utilizatori

Prezentare generală

Industrial Internet of Things  

Multe lucruri se vor schimba agil în Lifecycle-ul dvs.

  • Instrumente ca PLM (Product Lifecycle Management) sau ERP (Enterprise Resource Planning) sprijină migrarea, complexitatea și adaptivitatea și astfel asigurarea modelului comercial în sisteme agile.
  • Pentru Industrie 4.0, acțiunea lor nu este suficientă, fiindcă ciclul de viață digital din proiectare precum și durata fizică de viață a produsului fabricat trebuie ilustrate.

Aplicație

Durata de viață a unui produs fizic utilizabil (instanță)  

Durata de viață a unui produs fizic utilizabil (instanță)

Prin mecanisme corespunzătoare, ciclul de viață digital (tip) în proiectare, precum și durata fizică de viață (instanță) a produsului fabricat, în timpul fabricării și utilizării acestuia, pot fi ilustrate și gestionate, sistemul de fabricare în hardware și software, precum și în procese sau lanțuri valorice și modele comerciale.

Tipul caracterizează o componentă care poate deveni instanță cu proprietăți clar definite, de ex., produsul dezvoltat în formă digitală. Instanța reprezintă o componentă concretă, ușor identificabilă a unui tip anume: dispozitivul fabricat. Durata de viață cuprinde perioada dintre încheierea fabricării produsului și încheierea eliminării acestuia. Prin evaluabilitatea digital a acestei informații, pot fi gestionate sisteme care sunt formate din subsisteme aflate în modificare dinamică și care interacționează cu alte sisteme.

Soluție

Utilizarea articolului digital indiferent de producător  

Utilizarea articolului digital indiferent de producător

Un exemplu pentru ilustrarea problematicii. Producătorul unui ventil cu senzori integrați utilizează module, proceduri și pași de fabricație ai altor producători și le combină cu propria sa creare de valoare în domeniul proiectării și producției. În plus, se adaugă la proces standarde și cerințe individuale ale clientului.

Ca rezultat, acesta primește un tip de produs descris digital în versiunea 1.0, care conține, printre altele, un micro-controller în versiunea 3.1 de la un producător de cipuri. Completat cu software-ul de service al unui terț în versiunea 10.0, constructorul de utilaje instalează un ventil într-un sistem. Proprietățile produsului relevante pentru acesta, le va stabili în procesul său de proiectare ca profil de utilizare pentru acest ventil. Utilizatorul întocmește, după caz, un profil de utilizare care diferă de cel al produsului și al producătorului de utilaje.

Dacă producătorul microcontrolerului înlocuiește versiunea 3.1 cu versiunea 4.0, producătorul de ventile trebuie să facă un nou design pentru dispozitivul său. Pe acesta îl va pune apoi la dispoziție în versiunea 1.1 cu proprietăți compatibile în formă și funcție, precum și cu extensii funcționale. Apoi, constructorul de utilaje asigură utilizarea în continuare a ventilului prin armonizarea profilului său de compatibilitate și folosește funcțiile suplimentare pe care le pune la dispoziție prin updatarea software-ului de service la versiunea 10.1.

La înlocuirea unui ventil defect, operatorul de utilaj poate folosi atât versiunea 1.0 cât și versiunea 1.1. În plus, trebuie să aibă loc o comparare cu propriul profil de compatibilitate. Rezultatul poate ajunge de la o utilizare fără reacție a noii versiuni de supapă, sau restructurarea sistemului cu updatare de software, până la stocarea versiunii 1.0, pentru a gestiona ciclul de viață al sistemului. Pentru organizarea unui asemenea proces în sisteme agile 4.0 este necesară o descriere digitală integrată a cerințelor.

Concluzie

Cu digitalizarea tot mai accentuată, și procesul explicat se va dezvolta astfel încât complexitatea va crește exponențial, putând fi gestionată doar cu o integrare explicită a modelelor de ciclu de viață în sistemele utilizate.

Acolo unde produsele se modifică și se înnoiesc permanent prin lanțuri de aprovizionare, stadii de software și extensii de funcții, standardizarea este completată de o observare agilă a ciclului de viață. Astfel, produsele sunt gestionabile în timpul fabricării lor și pe durata de utilizare. Elementele de lifecycle enumerate asigură siguranța investiției, atât pentru producător, cât și pentru utilizator.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere