Articolul digital ajută la optimizarea răcirii tabloului de distribuție

Prezentare generală

Thermal Design Integration  

Thermal Design Integration pentru tablouri de distribuție eficiente din punct de vedere energetic

  • Eplan, Phoenix Contact și Rittal s-au asociat pentru a-i sprijini pe proiectanții de tablouri de distribuție în provocările referitoare la eficiența energetică, la operarea fără defecțiuni a tablourilor de distribuție și la normativul pentru tablouri de distribuție DIN EN 61439.
  • Cu Thermal Design Integration, panourile de distribuție pot fi optimizate în scopul răcirii și operării fără defecțiuni.

Aplicație

Produse și date pentru articolul digital  

Phoenix Contact livrează produse și date pentru articolul digital

La calcularea puterii disipate a componentelor tablourilor de distribuție, adesea sunt trecute cu vederea pierderile de putere din cabluri și puncte de conectare. Imagini termice ale tablourilor de distribuție arată adesea, alături de componentele active, precum și șiruri de blocuri terminale foarte încălzite. Puterile disipate ale blocurilor terminale, maxim permise conform normativului, arată cum se ajunge la temperaturi înalte.

Un bloc terminal modular pentru 16 mm2 poate avea, conform normativului, până la 3,42 W putere disipată; valoarea pentru blocurile terminale modulare cele mai folosite pentru 2,5 mm2 este de încă 1,08 W. Același lucru este valabil, în principiu, pentru fiecare punct de conectare din tabloul de distribuție.

La o alcătuire atentă a tabloului de distribuție, proiectantul trebuie să ia în considerare așadar și contribuția termică a multor puncte de conectare. Din cauza numărului mare de blocuri terminale și de puncte de conectare, această sarcină poate fi rezolvată eficient și rațional numai cu utilizarea unui software.

Soluție

Smart Engineering and Production 4.0  

Smart Engineering and Production 4.0

În acest context, partenerii au dezvoltat un concept care permite cel mai bun sprijin posibil pentru proiectanți, pe baza software-ului Eplan. Un aspect esențial pentru asamblarea eficientă din punct de vedere energetic a tabloului de distribuție este dimensionarea adecvată a climatizării, luându-se în considerare situațiile concrete de dispunere și condițiile de mediu.

În conformitate cu aceasta, Eplan Pro Panel a fost extins cu câteva funcții. Astfel, structura tabloului de distribuție este îmbunătățită din punct de vedere al tehnicii de climatizare. Cea mai frecventă cauză pentru depășirea temperaturii admise la componentele tablourilor de distribuție nu este performanța scăzută a sistemului de răcire, ci dispunerea componentelor în tablou. Aerisirea defectuoasă a unui dispozitiv rezultă adesea din blocarea curentului de aer de către alte componente. Același lucru este valabil și pentru orificiile de intrare și de ieșire la dispozitive cu autoventilație.

Pentru gruparea corectă a componentelor în tabloul de distribuție este, de aceea important, ca informațiile de la producător despre puterea disipată maximală, distanțe minime sau direcții ale curentului de aer la autoventilație să fie puse la dispoziție și luate în considerare încă din faza de proiectare.

De câtva timp, Phoenix Contact comunică datele dispozitivelor sale în diferite formate electronice. Datorită numeroaselor avantaje, formatul BMEcat cu clasificări eCl@ss s-a impus ca standard de facto și de aceea este utilizat cu precădere. Astfel, datele care sunt necesare pentru alcătuirea și climatizarea corectă a tablourilor de distribuție pot fi înlocuite simplu, electronic. Datele de dispozitiv extinse pentru multe componente de la Phoenix Contact sunt disponibile pe portalul Eplan Data. După ce proiectantul a încheiat structura virtuală de montare și a stabilit pozițiile tuturor dispozitivelor de proiectat, poate implementa soluția de climatizare.

Concluzie

În cadrul inițiativei Smart Engineering and Production 4.0 (SEAP), cele trei companii se folosesc de rezultatele obținute de Green Carbody Technologies. Cu Thermal Design Integration, panourile de distribuție pot fi optimizate în scopul răcirii și operării fără defecțiuni.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere