Sistemele de producție independente și adaptive optimizează producția

Prezentare generală

Industrie 4.0 crește eficiența producției  

Industrie 4.0 crește eficiența producției

  • Astăzi, utilajele și sistemele trebuie să fie digitale, flexibile și inteligente.
  • Conectând oameni, obiecte și sisteme se nasc rețele dinamice de producere de valori care se organizează singure și care pot fi optimizate după diferite criterii.

Aplicație

Rețeaua inteligentă în producția de mâine  

Rețeaua inteligentă în producția de mâine

Companiile se confruntă adesea cu situația schimbării configurației în timpul executării unui articol. Ori trebuie implementată în planul de construcție o nouă variantă, ori crește numărul de bucăți din articolul care trebuie produs, ori noi mijloace de producție deschid noi posibilități. În asemenea situații, un sistem adaptiv reacționează imediat cu o adaptare corespunzătoare a procesului de producție.

Ca exemplu practic al unei aplicații independente și adaptive servește un sistem pentru producerea de module I/O. Este o provocare să produci pe termen lung și eficient numărul mereu în creștere de variante ale modulelor I/O, dintre care unele sunt comandate în loturi mici, precum și prototipurile unor module individuale.

Soluție

Producție eficientă de module I/O în lot de 1  

Producție eficientă de module I/O în lot de 1

În prezent, modulele I/O sunt produse în sisteme de producție ale căror procese pot fi adaptate aproape aleatoriu la orice fel de cerințe.

Acest lucru a reușit prin utilizarea în combinații libere a diferitelor module de sistem. În acest scop sunt necesare interfețe unitare precum și controlere independente pentru procesele de bază. Conceptul permite producția simultană de variante diferite. La sistemul de producție pot fi conectate toate locurile de lucru, mașinile de montaj și celulele de control, care sunt necesare la un anumit nivel de asamblare în procesul de producție.

Un sistem extensibil de benzi rulante permite legarea flexibilă în rețea a tuturor resurselor de producție imaginabile într-un sistem de fabricaţie. Pe lângă o arhitectură adecvată a circuitului este nevoie de interfețe electrice și electropneumatice unitare, pentru ca fiecare resursă de producție în parte să poată fi utilizată independent de locație. Este vorba atât de stații de muncă manuală, cât și de celule de inscripționare automatizate. În plus, toate resursele implicate ghidează independent ciclurile lor de bază, indiferent de articol, pentru a le integra descentralizat în conceptul de fabricație.

Concluzie

Loturile mici pot fi produse de acum la costurile unei producții de masă. Scenariile de start-up ale noilor produse sunt ilustrate mai bine. În plus, producătorul poate reacționa rapid la cantități sporite de desfacere. În acest scop, de exemplu, procesele de același fel pot fi dublate.

Investițiile în echipamente pot fi activate în timp util și adaptate la cifrele de desfacere actualizate. În plus, evoluțiile tehnologice în procesele de producție pot fi transferate simplu și ușor către liniile de producție. Pentru aceasta trebuie schimbate numai module de proces individuale.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere