Comunicație sigură ca bază pentru mai multă flexibilitate și eficiență

Prezentare generală

Producție Industrie 4.0 la Phoenix Contact  

Producție Industrie 4.0 la Phoenix Contact

  • Competitivitatea produselor poate fi crescută, dacă procese complexe de fabricație sunt proiectate și implementate în mod optim, se pot adapta repede la condiții-cadru modificate și pot decurge fără întrerupere.
  • Baza pentru Industrie 4.0 o constituie structuri inteligente și sigure de comunicație.

Aplicație

Eticheta RFID conectează produsul cu sistemul de nivel superior  

Eticheta RFID conectează produsul cu sistemul de nivel superior

Proiectul de viitor Industrie 4.0 descrie cum se poate face față la cerințele tot mai mari în privința flexibilității, individualizării și eficienței.

Alături de digitalizarea integrată, este necesară, printre altele, și o transmitere sigură a datelor. Căci numai când toate instanțele participante la lanțul valoric sunt conectate în rețele, acestea pot face schimb de date indiferent de loc și între companii, prin infrastructuri publice sau private de rețea.

Soluție

Sistemele de asistență montaj îi ajută pe angajați  

Sistemele de asistență montaj îi ajută pe angajați

Comunicațiile pe bază de Ethernet și Internet asigură o disponibilitate sporită a producției. În același timp, oferă baza pentru procese de fabricație flexibile și care se auto-optimizează. De aceea, transferul de date trebuie să fie protejat în toate cazurile de deranjamente electrice sau de intervenții neautorizate.

Cum poate arăta o asemenea soluție, vedem la o linie de producție de la locația Phoenix Contact din Bad Pyrmont, în care 98 de variante de amplificatoare-separatoare sunt produse cu mai mult de 1.000 de versiuni diferite de module. Pentru ca și loturi mici de cinci până la 480 de bucăți să poată fi fabricate la costurile unei producții de masă, omul și utilajul trebuie să lucreze repede și eficient.

După aplicarea pastei de lipit și echiparea cu SMD, cablajele imprimate sunt verificate individual și lipite. După aceea, o ștanță taie cablajele imprimate care intră apoi în circuitul sistemului pe o bandă rulantă. În același timp, un laser inscripționează carcasa amplificatorului separator, aflată și ea pe o bandă rulantă, și frezează cavitățile.

În pasul următor, cablajul imprimat este introdus și lipit de carcasă. Apoi urmează programarea respectivelor firmware precum și un test la înaltă tensiune și un test final electric. Odată ajuns pe banda rulantă, o etichetă RFID conectează produsul la informațiile dintr-un nivel superior. Printre acestea, informația despre ce teste sunt de efectuat cu produsul precum dacă și ce firmware trebuie implementat.

La locul său de muncă, operatorul de utilaj intră de trei ori în contact cu fiecare modul în parte, și trebuie de fiecare dată să rezolve alte sarcini. De exemplu, citește cipul RFID pentru a compara imaginea articolului finit cu datele care sunt afișate pe ecranul său. Sau introduce cablajele imprimate și asamblează modulele care sunt gata. Starea de prelucrare a produselor corespunzătoare este cunoscută sistemului de nivel superior prin intermediul etichetei RFID. Astfel, ecranul afișează numai informațiile și opțiunile care îi sunt necesare lucrătorului pentru ceea ce are de făcut. Complexitatea înaltă care rezultă din multitudinea de variante devine astfel ușor de urmărit pentru lucrător, prin comunicațiile dintre articol și controlerul sistemului. El primește un ajutor și astfel poate să-și facă treaba fără greșeli și repede.

Concluzie

După cum o arată exemplul, sistemele sunt deja flexibile de acum. Pentru că omul și utilajul colaborează în mod optim, și loturile reduse pot fi produse eficient. Pentru a profita de toate avantajele producției industriale de mâine, articolul real trebuie neapărat să comunice cu procesele bazate pe date digitale.

În acest scop, produsele implicate trebuie digitalizate integrat, la fel ca și fiecare stație de lucru în parte, prin care trece în timpul fabricării sale. În plus, atât schimbul de date cât și definirea informațiilor comunicate trebuie să satisfacă cerințele sistemelor de producție.

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere