Producția de tablouri de distribuție în industria băuturilor: eficientă și la loturi de 1

Prezentare generală

Krones mizează pe conceptul ClipX

Krones mizează pe conceptul ClipX

  • Ca producător la scară mondială de sisteme de îmbuteliere și împachetare, Krones AG nu-și optimizează în permanență numai soluțiile, ci și procesele de producție.
  • Conceptul Phoenix Contact contribuie la faptul că numărul în continuă creștere de tablouri de distribuție poate fi produs repede, fără erori și eficient.

Aplicație

Dezvoltarea de sisteme din perspectiva Industrie 4.0  

Krones dezvoltă sisteme inovative

Concernul Krones proiectează, dezvoltă și produce utilaje și sisteme complete pentru domeniile tehnologiilor de proces, de îmbuteliere și de împachetare. Până acum, șirurile de blocuri terminale complet configurate, necesare pentru linia de producție, erau asamblate manual, în mai multe etape de lucru.

După măsurarea respectivei șine DIN, au trebuit fixate toate blocurile terminale necesare. Apoi, angajații au confecționat și montat materialul de inscripționare precum și conectorii, punțile și alte accesorii.

Soluție

eCl@ss și AutomationML  

Standarde universale eCl@ss și AutomationML

La sistemul conceput de Phoenix Contact este vorba de o combinație a tehnologiilor Clipx Cutter și Clipx Loader, dezvoltate în construcția de utilaje a companiei.

Șinele DIN, depozitate într-un încărcător, sunt tăiate aici individual și personalizat la lungimea solicitată. Într-o instalație suplimentară, resturile pot fi introduse manual în sistem. La pasul următor, șinele DIN sunt echipate automat cu o variație de până la 50 de tipuri diferite de blocuri terminale, pe baza unei tehnici ingenioase de încărcător. Pe baza soluției logistice brevetate a produselor, angajatul poate umple paralel sau, dacă e nevoie, să le înlocuiască complet. O asistență de echipare concentrată pe personalul operator permite integrarea ghidată a altor tipuri de blocuri terminale, fără ca sistemul să trebuiască să fie programat sau operat cu efort suplimentar.

Sarcinile automatizate din domeniul de proiectare și din bazinul de sarcini al producătorului sunt efectuate fără pași intermediari cu ajutorul sistemului de control Clipx Control, iar lucrătorul este informat permanent despre starea sistemului. Sistemul verifică dacă respectiva comandă poate fi produsă sau dacă există erori de proiectare, astfel încât dă comanda înapoi, pentru corectare.

În acest context, continuitatea datelor de la software-ul E-CAD utilizat și până la controlul de fabricație are un rol esențial. Astfel, un aspect central al proiectului de viitor Industrie 4.0 a fost inclus în soluție: producerea de articole în lot de unu la costurile pe bucată din producția de serie.

Concluzie

Krones și Phoenix Contact se ocupă deja de concepte pentru alte procese parțiale în domeniul producției de tablouri de distribuție, de care pot profita și alți producători de panouri de distribuție.

De exemplu, este vorba de standardizarea datelor produselor pe baza standardului de clasificare eCl@ss. Dacă descrierile identice de produse mai sunt utilizate și într-un limbaj unitar - de exemplu, AutomationML - chiar și într-un peisaj eterogen de sistem cu diverse sisteme și instrumente, informațiile necesare vor fi disponibile la locul și momentul potrivit.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere