Domenii de acțiune

Industrie 4.0 – Domenii de acțiune

Autonomă și adaptivă într-o mare măsură – acestea sunt caracteristicile importante ale producției inteligente de mâine.

Cum arată producția inteligentă de mâine? Noi vi-o prezentăm – împreună cu produsele ei, care oferă aceste oportunități încă de astăzi, pentru a alege calea Industrie 4.0.

Pe baza experienței noastre în tehnologia de automatizare și conectare, testăm avantajele uneori abstracte ale Industrie 4.0 în domeniile de acțiune orientate spre practică. În acest context, avantajele digitalizării în ceea ce privește calitatea, flexibilitatea, performanța și rentabilitatea se află în prim plan.

Procese optimizate prin digitalizare în fabricarea de unelte

Procese digitale în fabricarea de unelte  

Plăcile digitale furnizează baza informațiilor pentru deciziile în așteptare

Digitalizarea constituie baza pentru Industrie 4.0. Produsele și procesele iau naștere mai întâi virtual și sunt complet transparente.

Pe tot parcursul duratei de funcționare a unui produs, toate fazele procesului, de ex. engineering, instalare sau producție în cadrul rețelei de creare de valoare, sunt susținute cu o descriere digitală unitară. Toate stările de operare sunt cunoscute în orice moment, vizualizarea acestora simplificând planificarea, analiza precum și operarea.

Exemplu Industrie 4.0: Folosiți astăzi avantajele datelor digitale

Uneltele cu matriță de injectare complexe servesc la fabricarea de piese din material plastic filigranate, care datorită produselor finale din ce în ce mai personalizate, trebuie să fie disponibile în timp tot mai scurt.

Sunt utilizate permanent date pentru optimizarea proceselor. În acest scop, produsului fizic îi sunt alocate în mod distinct datele digitale. Astfel ia naștere un etalon al Industrie 4.0, sistemul fizic cibernetic. Prin această conexiune la sistemele supraordonate sunt disponibile informații referitoare la proiect, de ex., costuri sau tipul de material. Plăcile digitale furnizează bazele informațiilor pentru deciziile în așteptare. În plus, Augmented Reality ajută la determinarea extinderii bazate pe calculator a realității, coordonatelor pentru poziționarea extractoarelor pentru uneltele cu matriță de injectare.

Pentru ca în viitor să se ajungă la producția complet automatizată și astfel să se economisească timp și costuri, uneltele și procesele sunt descrise integral digital.

Comunicare în condiții de siguranță în cazul producției de module I/O

Producția de module I/O  

Modulele I/O sunt fabricate la Phoenix Contact complet automatizat, în lotul 1

Prin infrastructuri de rețea, sistemele mecatronice inteligente comunică între locații și firme. În acest context, sunt utilizate exclusiv interfețe standardizate și deschise.

Comunicarea pe baza Ethernet și Internet interconectează structurile descentralizate și reprezintă baza pentru procese de producție flexibile auto-optimizante. Premisa este protecția fiabilă față de accesul neautorizat și interferențele electrice.

Exemplu Industrie 4.0: Comunicare în condiții de siguranță în producție

În condițiile creșterii constante a numărului de variante și a loturilor reduse, modulele Axioline­ I/O­ trebuie produse în mod rentabil.

Odată materialul ajuns pe banda rulantă, printr-o etichetă RFID există o conexiune la sistemul supraordonat. Circuitul extensibil la alegere permite legarea flexibilă în rețea a tuturor resurselor de producție imaginabile într-un sistem de fabricaţie. Posturile de lucru, mașinile de montaj și celulele de control necesare pentru procesul de fabricare sunt conectate în mod simplu. În acest scop, sunt necesare interfețe unitare precum și controlere independente pentru procesele de bază. Conceptul permite producția simultană de variante diferite.

Procesele de fabricare complexe presupun structuri de comunicare inteligente. Complexitatea înaltă a sistemului devine ușor de urmărit pentru oameni datorită comunicării dintre produs și controler.

Automatizare cu eficiență maximă

Producția individuală de convertoare de semnal  

Cărucioarele de marfă stabilesc conexiunea la sistemul de producție prin eticheta RFID

Comportamentul adaptiv ajută ca producția să fie robustă față de mărimile perturbatoare de orice tip și flexibilă pentru eficiență maximă. Nu există un controler centralizat, ci o cooperare inteligentă. Controlerele descentralizate se adaptează în mod independent la procese, echipamente și participanți.

Procesele complexe și rezultatele neașteptate sunt mai simplu de dirijat și de optimizat. Astfel, producția lotului 1 la costuri reduse ale producției de masă devine realitate.

Exemplu Industrie 4.0: Fabricarea rentabilă a lotului 1

Personalizarea convertoarelor de semnal Mini Analog se realizează în configurație Web, rezultând cca 1000 de versiuni diferite ale aparatului.

Celulele procesului parametrizabile în mod liber fabrică convertoare de semnal individuale, în funcție de dorințele clienților. Sistemul funcționează foarte eficient datorită fluxului continuu de material în lanțul de procese și datorită timpului minim de punere în funcțiune. În acest scop, celulele procesului parametrizabile în mod liber sunt reduse resp. crescute automat. Sistemul integrează autonom aceste stații, nefiind necesară o instalație costisitoare. Angajații conectează în mod simplu modulele la rețeaua de curent, aer comprimat și IT. Fabricarea este adaptabilă și datorită configurației grafice, specifice variantelor, a derulării procesului.

Loturile mici pot fi produse de acum la costurile unei producții de masă. Sistemul de producție inteligent și autonom este rentabil pe termen lung.

Tehnologie de conectare de vârf

Cablare fără unelte  

Cu ajutorul tehnologiei de conectare Push-in, roboții pot fi cablați automat

Complexitatea din ce în ce mai ridicată și interconectarea în industrie necesită conexiuni electrice sigure, precum și marcarea permanentă și clară a tuturor componentelor.

Cablarea rapidă și fără erori economisește timp în procesul de instalare pentru energie și date. La aceasta contribuie, de ex., tehnologia de conectare Push-in, cu ajutorul căreia participanții descentralizați și tablourile de distribuție pot fi cablate semnificativ mai rapid.

Exemple Industrie 4.0: Tehnologie de conectare Push-in

Conceptele de fabricare adaptabile trebuie să optimizeze cheltuielile de instalare în sistemele modulare.

În cazul reinstalărilor sau a modificărilor la un sistem, tehnologiile de conectare inovatoare și sistemele de instalare anclanșabile reduc timpii de montaj prin cablarea rapidă şi fără erori. Tehnologia de conectare Push-in a fost dezvoltată pentru conexiunea directă a conductoarelor: conductoare rigide sau dotate cu ferulă pot fi conectate direct și fără unelte în punctul de contact. Conturul special cu arc permite o conectare manuală sau automatizată a conductorilor cu ferulă de la 0,34 mm². Deschiderea arcului se efectuează prin intermediul unui buton de acționare - simplu și fără contact direct cu părțile conductoare de curent.

Prin conexiunea rapidă a conductorilor, cablările trebuie implementate rapid și simplu. Forțe reduse de inserare simplifică semnificativ cablarea.

Gestionarea proceselor complexe în cazul producției de convertoare de semnal

Utilizare simplă  

Suport utilizator asistat și scenarii de soluționare vizualizate

Operarea și procesul decizional devine mai simplu, în ciuda complexității în creștere, datorită capacității de învățare a sistemului.

Sistemele de asistență indică opțiunile de acțiune necesare utilizatorului în situația lui actuală.

Exemplu Industrie 4.0: Comunicarea om-mașină

Procesele de fabricare complexe presupun structuri de comunicare inteligente, care pun la dispoziție utilizatorului informațiile relevante, la momentul potrivit, în locul potrivit.

Utilizatorul vizualizează exclusiv datele și opțiunile necesare în situația lui actuală. În plus, experiențele sale sunt analizate pentru punerea în practică a sarcinilor, precum și pentru remedierea defecțiunilor, pentru a îmbunătăți în continuare disponibilitatea viitoare a informațiilor relevante. Operarea aplicației, precum și procesul decizional sunt astfel simplificate și nu îngreunate.

Asistarea operatorului și scenariile de soluționare vizualizate indică doar informațiile necesare în momentul actual.

Digitalizarea tehnologiei pentru clădiri

Verificați consumul de energie al unui sistem pe tabletă  

Managementul activ al energiei optimizează procesele de alimentare

Toate datele necesare pentru un management inteligent sunt disponibile, astfel încât utilizarea energiei și a materialului poate fi adaptată individual și exact.

Infrastructura clădirilor și a producției este planificată anterior și poate fi optimizată cu ușurință în exploatare.

Exemplu Industrie 4.0: Realizarea eficientă a lucrărilor și economisirea resurselor

În prezent, are loc o schimbare radicală de la automatizarea clasică la digitalizarea tehnologiei pentru clădiri.

Ecosystem Emalytics bazat pe IoT reunește într-o singură soluție serviciile pentru administrarea clădirilor cu managementul energiei și Business Intelligence Services. Dispozitive inteligente, precum aparate, senzori și actuatoare ale tehnologiei pentru clădiri convenționale sunt integrați direct în nivelul de management IoT, pe baza protocoalelor și a interfețelor standardizate. Toate datele, indiferent de sursa informației, sunt disponibile ca obiect de informare pentru a fi implicate în optimizarea procesului tehnologiei pentru clădiri.

Pentru managementul clădirilor și al energiei apar permanent soluții pentru operarea eficientă, până la integrarea sistemelor de producție. Astfel, eficiența energetică crește și costurile de operare scad.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Serviciu

Industrie 4.0

Producția inteligentă de mâine

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere