Reechipare rapidă și simplă pentru comunicații IP

Prezentare generală

Turbine eoliene  

Turbine eoliene

  • Providerii înlocuiesc rețelele ISDN sau analoge, utilizate până acum, cu tehnologia All-IP.
  • Această repoziționare poate fi realizată fără prea mare efort la clienții privați, în timp ce utilizatorii comerciali se află înaintea marii provocări a reechipării comunicațiilor.
  • O soluție simplă plug and play pentru această provocare este Serial Device FL COMSERVER cu suprafață de parametrizare bazată pe web de la Phoenix Contact.

Aplicație

Infrastructura unui parc eolian  

Infrastructura unui parc eolian

În telecomunicații vor avea loc schimbări dramatice. Mulți provideri lucrează de ani de zile să înlocuiască rețelele ISDN sau analoge, utilizate până acum, cu tehnologia All-IP. Și liderul de piață, Deutsche Telekom, intenționează să deconecteze telefonia analogă și rețeaua ISDN până la sfârșitul lui 2018.

În timp ce în domeniul telefoniei pentru clienți privați, această repoziționare poate fi realizată fără prea mare efort, mulți utilizatori comerciali, cum ar fi operatorii de sisteme eoliene, se află înaintea marii provocări a reechipării comunicațiilor. Deoarece atunci comunicațiile între camera de comandă și sistemul de energie eoliană, respectiv parcul eolian nu mai sunt posibile prin intermediul unui modem ISDN sau analog, ci exclusiv prin internet, în cazul multor sisteme trebuie realizată o adaptare costisitoare a tehnologiilor.

Soluție

Soluția simplă plug and play de la Phoenix Contact se realizează cu Serial Device FL COMSERVER cu suprafață de parametrizare bazată pe web . În modul de funcționare modem, FL COMSERVER se comportă ca un modem de selectare. Conectarea și deconectarea sunt comandate prin comenzi AT. Astfel, prin intermediul unei înlocuiri 1:1 a modemului clasic, atât în parcul eolian, cât și în camera de comandă și fără o modificare suplimentară la controlerul sistemului de energie eoliană și sistemul SCADA, poate fi realizată o soluție pe baza comunicațiilor moderne IP. Comunicațiile dispozitivelor FL COMSERVER între ele este reglată în dispozitive. Prin intermediul suprafeței de parametrizare, simplu de operat, aici sunt create numai alocările numărului de telefon folosit până acum și noua adresă IP.

Între dispozitivele FL COMSERVER este apoi necesară numai o conexiune LAN respectiv WAN. Aici se găsește o conexiune VPN codată și astfel securizată, care protejează automat împotriva unor accesări neautorizate.

Comunicații între sistemul de energie eoliană respectiv parcul eolian, camera de comandă și PC-ul operatorului

Comunicații între sistemul de energie eoliană respectiv parcul eolian, camera de comandă și PC-ul operatorului prin internet, via FL COMSERVER

Integrare în infrastructura existentă
Dacă în sistemul dvs. de energie eoliană respectiv în parcul dvs. eolian este deja disponibilă o conexiune internet, aceasta poate fi folosită fără probleme. Aici, un router FL MGUARD RS2000 cu funcționalitate VPN asigură codarea necesară. Dar și locații mai izolate și fără o conectare corespunzătoare la internet ale unor sisteme de energie eoliană pot fi conectate fără probleme prin telefonia mobilă. În acest caz, routerele TC 3002T-3G/4G asigură conectarea și codarea necesară și astfel siguranță la cel mai înalt nivel.

Sursă de alimentare neîntreruptibilă, opțională
În cazul că în sistemul dvs. de energie eoliană, respectiv în parcul dvs. eolian, la o cădere de tensiune de alimentare a tehnologiei de comunicații survine o întrerupere a comunicațiilor, vă ajută o extindere a soluției cu un sistem compact de surse de alimentare neîntreruptibilă. În cazul unei căderi de tensiune, sursa de alimentare neîntreruptibilă asigură continuitatea comunicațiilor și permite astfel o raportare de stare activă către camera de comandă, sau prin e-mail ori SMS la o adresă oarecare, parametrizabilă.

Avantajele dvs.

  • Înlocuire 1:1 a modemelor clasice ISDN și analoge
  • Nu este necesară nicio adaptare a controlerului sistemului de energie eoliană și a sistemului SCADA
  • Integrare simplă în infrastructura de internet existentă
  • Comunicații sigure prin conexiune VPN
  • Punere în funcțiune simplă prin parametrizare bazată pe web
  • Conectarea sistemelor de energie eoliană mai îndepărtate prin telefonie mobilă

Produse

DescriereTipNr. articol
Emulație modem
a serverelor de dispozitive în serie pentru implementarea unei interfețe în serie RS-232/422/485 pe Ethernet
FL COMSERVER BASIC 232/422/4852313478
Conectarea la Ethernet
Security Appliance Router în carcasă metalică
FL MGUARD RS2000 TX/TX VPN2700642
Conectarea la ADSL
Router industrial în bandă largă ADSL
TC DSL ROUTER X500 A/B2902710
Conectarea la telefonie mobilă
Router industrial 3G
TC ROUTER 3002T-3G2702529
Conectare la telefonia mobilă
Router industrial LTE-4G
TC ROUTER 3002T-4G2702528
DescriereTipNr. articol
Emulație modem
a serverelor de dispozitive în serie pentru implementarea unei interfețe în serie RS-232/422/485 pe Ethernet
FL COMSERVER BASIC 232/422/485
Conectarea la Ethernet
Security Appliance Router în carcasă metalică
FL MGUARD RS2000 TX/TX VPN
Conectarea la ADSL
Router industrial în bandă largă ADSL
TC DSL ROUTER X500 A/B
Conectarea la telefonie mobilă
Router industrial 3G
TC ROUTER 3002T-3G
Conectare la telefonia mobilă
Router industrial LTE-4G
TC ROUTER 3002T-4G

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere