Soluții pentru măsurarea descărcărilor atmosferice

Prezentare generală

Turbină eoliană offshore pe timp de furtună  

Defectele provocate de loviturile de trăsnet sunt costisitoare

  • De multe ori, turbinele eoliene sunt expuse unor sarcini din partea loviturilor de trăsnet. Până acum era greu să aduci dovezi cu privire la descărcările atmosferice și la forța acestora.
  • Cu soluția completă LM-S de la Phoenix Contact, loviturile de trăsnet în palele unei turbine eoliene pot fi măsurate și analizate cu precizie.
  • Datorită monitorizării continue de la distanță și combinării datelor de măsurare cu parametrii de lucru ai turbinei eoliene, baza mai bună de decizie este îmbunătățită pentru intervențiile de întreținere preventivă.

Aplicație

În cazul turbinelor eoliene, loviturile de trăsnet duc întotdeauna la deteriorarea palelor și la avarii ale electronicii. Dar loviturile, de cele mai multe ori, nu pot fi identificate și înregistrare direct.

Din acest motiv, dispozitivele de protecție vor fi înlocuite, ca măsură de protecție, deoarece acestea pot devia un număr limitat de lovituri de trăsnet. O măsură care costă bani și timp. În acest caz, este utilă folosirea unui sistem de monitorizare descărcări atmosferice, care înregistrează parametrii importanți ai descărcărilor atmosferice. Cu ajutorul informațiilor furnizate, poate fi stabilită necesitatea operațiunilor de control sau de întreținere. În această privință, și sectorul asigurărilor solicită dovada că fulgerul este de vină pentru avaria turbinei eoliene.

Soluție

Reprezentarea principiului unei aplicații LM-S pe o turbină eoliană  

Aplicarea LM-S într-o turbină eoliană

Sistemul Lightning Monitoring System LM-S de la Phoenix Contact identifică și analizează toți parametrii importanți ai curenților din descărcările atmosferice. De aici se pot trage concluzii cu privire la încărcarea propriu-zisă a sistemului.

Senzorii sistemelor de măsurare sunt montați pe dispozitivele de protecție. În cazul unei lovituri de trăsnet, prin curentul de descărcare din conductor, ia naștere un câmp magnetic care este detectat de senzori. Sistemul transmite măsurătorile prin fibră optică, la unitatea de evaluare. Acestea determină, pe baza valorilor obținute, puterea maximă a fulgerului, cu înclinarea de impact, încărcarea și energia specifică.

LM-S ăpate fi conectat autonom în rețea, printr-un modem sau prin interfața Ethernet integrată. Integrarea într-un sistem de control existent este posibilă pur și simplu, prin apelarea adreselor IP. Pentru a informa operatorul instalației în mod direct cu privire la lovitura de trăsnet, LM-S poate trimite un SMS de alarmă. Personalul specializat poate apela informații detaliate despre lovitura de trăsnet, printr-un browser web. Astfel, operatorul identifică din timp starea dispozitivului de protecție și poate planifica și pune în aplicare în timp util unitățile de întreținere. În acest fel, atingeți obiectivul menținerii unei exploatări stabile a sistemului.

Tablou de distribuție LM-S  

Soluție completă pentru măsurarea descărcărilor atmosferice în turbinele eoliene

Integrare simplă

Soluția completă permite adaptarea sistemului fără un efort prea mare, la un design existent. Datorită sursei de alimentare integrate și protecției la supratensiune pentru comunicații, integrarea se face simplu. Cablurile pentru senzori pot fi comandate în lungimi de la 10 la 100 m. Cutiile de conexiuni trebuie montate și cablurile trebuie introduse în dispozitiv, prin canalele cablu pregătite în prealabil. De aici, nu este necesară o unealtă specială.

Avantajele dvs.

  • Diagnosticare semnificativă, prin obținerea imediată a datelor detaliate, prin măsurare în timp real
  • Baza decizilor de consiliere pentru activitățile de întreținere, grație monitorizării de la distanță
  • Ieșirea simplă a datelor și configurare prin serverul web integrat
  • Integrare în sistemele standard de rețea prin interfața RJ45

Produse

DescriereTipNr. articol
sursă de alimentareQUINT-PS/1AC/24DC/ 3.52866747
LM-SLM-S-A/C-3S-ETH2800618
SenzorLM-S-LS-H2800616
Cabluri de instalare PROFINET HCS, preasamblate, disponibile între 10 și 100 m (BFOC/PPCMEE)FOC-PN-HCS-1018/...1402190
Protecție la supratensiune ETHDT-LAN-CAT.6A2908726
Protecție la supratensiune 230 V, tip 2VAL-MS 230/1+12804429
DescriereTipNr. articol
sursă de alimentareQUINT-PS/1AC/24DC/ 3.5
LM-SLM-S-A/C-3S-ETH
SenzorLM-S-LS-H
Cabluri de instalare PROFINET HCS, preasamblate, disponibile între 10 și 100 m (BFOC/PPCMEE)FOC-PN-HCS-1018/...
Protecție la supratensiune ETHDT-LAN-CAT.6A
Protecție la supratensiune 230 V, tip 2VAL-MS 230/1+1

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13
Referrer: