Soluții pentru identificarea gheții

Prezentare generală

Sistem de senzori independent  

Sistem de senzori independent

  • Givrajul palelor de rotor poate duce nu numai la periclitarea turbinei eoliene, ci și la pericole pentru mediul înconjurător și persoane.
  • Phoenix Contact oferă un sistem fiabil de identificare a gheții de pe palele de rotor pentru a crește eficiența turbinelor eoliene.
  • Folosind soluția noastră, se pot măsura eventualele depuneri de gheață și temperatura direct pe suprafața palelor rotorului.

Aplicație

Pentru ca turbinele eoliene să funcționeze la eficiență maximă, trebuie să se asigure starea lor ireproșabilă. În condiții climatice extreme, se poate forma însă gheață pe palele rotorului. Bucățile de gheață în cădere pot cauza mari daune. Este important ca depunerile de gheață să fie identificate timpuriu, pentru a opri turbina în caz de pericol și pentru a porni sistemul de degivrare.

Soluție

Tablou de distribuție identificare gheață  

Unitate de evaluare ca soluție completă pentru tabloul de distribuție

Sistemul de identificare a gheții de la Phoenix Contact măsoară grosimea depunerii de gheață de pe palele rotorului și asigură funcționarea fiabilă a turbinei eoliene.

Algoritmul de evaluare certificat DNV GL decide dacă se continuă funcționarea sau se deconectează turbina eoliană.

Senzorii aplicați prin simplă lipire măsoară grosimea stratului de gheață, precum și temperatura exterioară de la nivelul palei rotorului. Senzorul este alimentat direct cu energie solară și dispune de o capacitate de acumulare pentru până la 1000 ore.

Semnalele senzorului sunt trimise fără cablu către unitatea de evaluare din nacelă. Distanța radio ajunge până la 250 metri. Dacă este prevăzut cu un număr corespunzător de senzori, sistemul este potrivit pentru repornirea automată. Unitatea de evaluare este disponibilă ca soluție completă pentru tabloul de distribuție sau ca sistem integrabil.

Soluții inovatoare de modernizare – Mai multă eficiență pentru turbinele eoliene

Modernizare identificare gheață  

Potrivit pentru reechipare simplă

Datorită conexiunii prin radio a senzorilor, sistemul este potrivit atât pentru echiparea nouă, cât și reechiparea turbinelor eoliene existente.

Optimizați-vă turbinele eoliene cu soluțiile inovatoare de modernizare. Phoenix Contact este partenerul dumneavoastră de încredere pentru optimizarea lucrărilor de mentenanță la turbinele dumneavoastră și pentru a îmbunătăți durabil eficiența acestora.

Topologie identificare gheață  

Topologie identificare gheață

Avantajele dumneavoastră

  • Identificarea fiabilă a gheții datorită măsurării grosimii stratului de gheață de pe palele rotorului
  • Eficiență maximă datorită repornirii automate
  • Reglare optimizată a încălzirii palelor datorită măsurării temperaturii
  • Punere în funcțiune rapidă, și ca reechipare, datorită componentelor preconfigurate
  • Funcționare independentă, deoarece nu este necesară conectarea la controler a turbinelor eoliene

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere