Nacelă și pasul palelor

Nacelă și pasul palelor

Tehnologie cu disponibilitate ridicată

Utilizați soluțiile fiabile pentru reglarea rapidă a pasului palelor și o comunicație asigurată împotriva avariilor.

Înapoi la Turbine eoliene

Categorii

Pentru o eficiență energetică optimă, sistemul pitch trebuie să lucreze fiabil în orice moment, pentru a garanta o reglare precisă a unghiului de acționare a palelor. În același timp, sistemul pitch este cel mai important dispozitiv de siguranță, pentru ca, la nevoie, palele să poată fi rotite de vânt și pentru a se evita daunele.

De aceea, o comunicație fiabilă prin inelul colector este esențială. Cu soluțiile de la Phoenix Contact realizați o comunicație asigurată împotriva avariilor în nacelă. De asemenea, vă sprijini cu soluții de retehnologizare, pentru a stabili o conexiune Ethernet ulterioară.

Avantajele dvs.

  • Reglare rapidă și fiabilă a pasului palelor, cu tehnologie robustă pentru nacelă
  • Comunicație asigurată împotriva avariilor în nacelă, cu soluții redundante cu inel colector
  • Supravegherea palei de rotor, cu monitorizarea loviturilor de trăsnet și a încărcării palei

Pas activ al palei

Componente pentru pasul palei  

Componente robuste pentru pasul palei

Toate componentele pentru reglarea palei trebuie proiectate pentru vibrații puternice și fluctuații de temperatură. Conectorii pentru medii dificile HEAVYCON EVO asigură o conexiune fiabilă.

Aceste cerințe se aplică și în cazul produselor Safety, deoarece trebuie proiectate în mod sigur numeroase funcții. Protecția la tensiuni de descărcare asigură pasul palei împotriva deteriorării din cauza tensiunilor de descărcare.

Transmisie de date

Transmisie de date în nacelă  

Produse pentru comunicații fiabile prin fibră optică și inel colector din cupru

Pentru transmiterea de date în nacelă, în mod ideal sunt disponibile două căi diverse. Având în vedere că transmisia clasică în inel colector este deseori predispusă la erori, Phoenix Contact oferă o soluție combinată:

Modemurile SHDSL și purtătoarele WDM asigură, pe de o parte, o comunicație rapidă prin fibră optică monofazată, pentru funcționare regulată și, pe de altă parte, pentru căile redundante prin inelul colector din cupru. Conectorii robuști asigură o comunicație fiabilă, pe bază de inel colector.

Monitorizarea stărilor pe pală

Produse pentru monitorizarea stărilor pe pală  

LM-S este o soluție completă pentru măsurarea descărcărilor atmosferice din turbinele eoliene

Palele rotorului sunt, astăzi, mai lungi de 60 de metri și grele de 10 tone. Din cauza dimensiunilor mărite, se modifică și cerințele referitoare la monitorizare.

Cu sistemul de monitorizare a tensiunii în palele rotorului, RBTM, monitorizați sarcinile aplicate pe pale. Astfel puteți depista din timp defectele sau puteți optimiza comportamentul pitchului.

În plus, cu sistemul de monitorizare a descărcărilor electrice, LM-S, puteți monitoriza loviturile de trăsnet și, astfel, puteți planifica eficient operațiunile de întreținere.

Transfer fiabil și rentabil al datelor

Garantați o comunicație performantă de date între gondolă și nacelă. Purtătorii WDM permit o transmitere fără erori a datelor, cu o singură fibră de sticlă. Prin modemurile SHDSL suplimentare, care comunică prin inelul colector din cupru, se creează o redundanță dublă. Chiar și în caz de avarie, prin intermediul a maxim două dintre cele patru canale cu inel colector este menținută capacitatea de comunicare. Dacă cele două sisteme sunt combinate între ele, obțineți o siguranță sporită în exploatare, cu cheltuieli reduse.

Tehnologie pentru controlerul pitch-ului

Soluție redundantă de comunicare, pentru o transmisie sigură de date în nacelă

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13

Serviciu

Sistem de monitorizare descărcări atmosferice LM-S

LM-S monitorizează parcul eolian din Guangxi, cu o putere de 1,5 megawați.

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere