Nacelă și pasul palelor

Nacelă și pasul palelor

Tehnologie cu disponibilitate ridicată

Utilizați soluții fiabile pentru reglarea rapidă a pasului palelor și o comunicare cu protecție intrinsecă.

Pentru o eficiență energetică optimă, sistemul cu pas controlat trebuie să lucreze în mod fiabil în orice moment, pentru a garanta reglarea precisă a unghiului de atac al palelor. În același timp, sistemul cu pas controlat este cel mai important dispozitiv de siguranță, pentru scoaterea palelor din calea vântului în vederea evitării daunelor.

De aceea este esențială o comunicare fiabilă prin inelul colector. Cu soluțiile de la Phoenix Contact realizați o comunicare cu protecție intrinsecă în nacelă. De asemenea, vă sprijinim cu soluții de retehnologizare pentru a putea stabili chiar și ulterior o conexiune Ethernet.

Avantajele dumneavoastră

  • Reglare rapidă și fiabilă a pasului palelor, cu tehnologie robustă pentru nacelă
  • Comunicare cu protecție intrinsecă în nacelă, cu soluții redundante prin inel colector
  • Supravegherea palei de rotor, cu monitorizarea loviturilor de trăsnet și a încărcării palei

Pas activ al palei

Componente pentru pasul palei  

Componente robuste pentru pasul palei

Toate componentele pentru pasul palei trebuie dimensionate la vibrații puternice și fluctuații de temperatură. Conectorii pentru medii dificile HEAVYCON EVO asigură o conexiune fiabilă.

Aceste cerințe se aplică și în cazul produselor Safety, deoarece numeroase funcții trebuie astfel proiectate încât să lucreze în condiții de siguranță. Protecția la tensiuni de descărcare asigură pasul palei împotriva deteriorării din cauza tensiunilor de descărcare.

Transmisie de date

Transmisie de date în nacelă  

Produse pentru comunicare fiabilă prin fibră optică și inel colector din cupru

În mod ideal, pentru transmiterea datelor în nacelă sunt disponibile două căi diferite. Deoarece transmisia clasică prin inel colector este deseori predispusă la erori, Phoenix Contact oferă o soluție combinată:

Modemurile SHDSL și purtătoarele WDM asigură, pe de o parte, comunicarea rapidă prin fibră optică monofazată pentru funcționarea în condiții normale, iar pe de altă parte, căile redundante prin inelul colector din cupru. Conectorii robuști asigură o comunicare fiabilă în zona inelului colector.

Monitorizarea stării palei

Produse pentru monitorizarea stării palei  

Sistemul de monitorizare descărcări atmosferice este o soluție completă pentru măsurarea descărcărilor atmosferice din turbinele eoliene

În prezent palele rotorului au o lungime de peste 60 de metri și o greutate de 10 tone. Din cauza dimensiunilor mari se modifică inclusiv cerințele referitoare la monitorizare.

Cu sistemul de monitorizare a rotorului RM-S, pot fi monitorizate încărcările aplicate asupra palelor. Astfel pot fi depistate din timp avariile sau poate fi optimizat comportamentul pasului.

În plus, cu sistemul de monitorizare a descărcărilor electrice LM-S pot fi monitorizate loviturile de trăsnet, putându-se planifica astfel eficient operațiunile de întreținere.

Transfer fiabil și rentabil al datelor

Poate fi garantată o comunicare performantă de date între gondolă și nacelă. Purtătorii WDM permit transferul datelor fără erori, printr-o singură fibră de sticlă. Prin modemurile SHDSL suplimentare, care comunică prin inelul colector din cupru, se creează o redundanță dublă. Capacitatea de comunicare rămâne intactă, chiar dacă se defectează două dintre cele patru canale cu inel colector. Dacă cele două sisteme sunt combinate între ele, se obține o siguranță sporită în exploatare, la un cost redus.

Tehnologie pentru controlerul pasului

Soluție redundantă de comunicare pentru transmisia datelor către nacelă în condiții de siguranță

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Serviciu

Sistem de monitorizare pale de rotor

Sistem complet pentru monitorizarea în ansamblu a palelor de rotor


Sistem de monitorizare descărcări atmosferice LM-S

LM-S monitorizează parcul eolian din Guangxi, cu o putere de 1,5 megawați.

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere