Modernizarea protecției împotriva inundațiilor: disponibilitate ridicată la prețuri reduse

Prezentare generală

Pomparea apei într-un curs de apă mai mare  

Pompe de apă în stația de pompare Nijmegen

  • Urbanizarea progresivă și evenimentele meteorologice locale reprezintă noi provocări pentru gestionarea transfrontalieră a apelor, pentru a proteja orașele și comunitățile împotriva inundațiilor și a revărsărilor de ape.
  • Phoenix Contact oferă soluții de automatizare integrate, care contribuie la protecția împotriva inundațiilor, reduc efortul de engineering și, în același timp, măresc disponibilitatea sistemelor.
  • Soluția de automatizare permite o privire de ansamblu eficientă asupra fiecărui parametru de proces în parte, precum și o procesare rapidă și sigură a semnalelor.

Profil client

Stația de pompare din Nijmegen  

Stația de pompare din Nijmegen

Autoritățile olandeze de gestionare a apei din Rivierenland sunt responsabile pentru alimentarea rezidențială cu apă din 38 de comune, cu un total de aproximativ 950.000 de locuitori.

Stația de pompare din Nijmegen asigură reglarea nivelului apei din râuri, astfel încât locuitorii din Ooijpolder și din Düffelt, precum și din zona de poldere de pe Rinul Inferior sunt protejați în permanență împotriva inundațiilor.

Aplicație

Controler de înaltă performanță RFC 470 PN 3TX  

Controler de înaltă performanță RFC 470 PN 3TX

Numărul tot mai mare de locuitori și urbanizarea progresivă rezultată duc la o infrastructură urbană aflată în continuă dezvoltare. De aceea, la gestionarea resurselor naturale precum apa, nu mai este suficientă luarea în considerare a cerințelor și a evenimentelor locale. Așadar, este necesară, de exemplu, o gestionare transfrontalieră a apelor, pentru a proteja orașele și comunitățile împotriva inundațiilor și a revărsărilor de ape.

În cadrul unui proiect al International Water Association, un total de 165 de baraje și 135 de stații de pompare din canal sunt transformate prin tehnologii moderne. Acest lucru este valabil și pentru stațiile de pompare existente în Nijmegen, operate de autoritățile de gestionare a apelor Rivierenland, cu sediul în Tiel. Printr-un proiect de cooperare între Țările de Jos și Germania, tehnologia de relee utilizată până acum a fost înlocuită cu o soluție de automatizare modernă de la Phoenix Contact.

Soluție

Panou tactil în tabloul de distribuție  

Panel PC cu funcție tactilă

Un controler instalat central RFC 470 PN 3TX controlează acum până la trei pompe mari. Acesta citește convertizorul de frecvență prin Profinet, astfel încât agregatul să poată fi monitorizat permanent. Cuploarele de bus IL PN BK DI8 DO4 2TX distribuite în sistem permite conectarea a diferiți senzori și actuatoare, prin semnale digitale și analogice. Posibilitățile simple de diagnosticare sprijină angajatul în cazul unei avarii depistate la depanare, ceea ce mărește disponibilitatea stației de pompare.

Angajații trebuie să poată interveni în timpul desfășurării procesului. În acest scop, în ușa tabloului de distribuție a fost instalat un panou tactil. Aici se afișează clar lizibil toate datele de măsurare și operaționale și, dacă este necesar, acestea pot fi modificate manual. Din cauza costurilor ridicate ale unui sistem SCADA, responsabilii au ales software-ul de vizualizare bazat pe web WebVisit. Acesta comunică prin Ethernet cu controlerul central și reprezintă informațiile curente pe panou, prin intermediul unor pagini web. Astfel, angajații pot utiliza un canal VPN securizat pentru apelarea valorilor curente ale tuturor stațiilor de pompare și ale barajelor, astfel încât pot reacționa rapid în cazul unei avarii. Pentru designul paginilor web, precum și pentru programarea controlerelor și pentru documentație a fost dezvoltat un standard. Prin unificare, costurile de engineering sunt reduse.

Pentru monitorizarea permanentă a sistemelor exterioare, acum sunt transmise cele mai importante date de măsurare și operaționale prin protocolul de control la distanță IEC 60870-5-104, în mod sigur și fiabil, la centrul de comandă. Controlerul central instalat în stația de pompare procesează comenzile de control lansate de camera de comandă și trimite înapoi datele operaționale curente prin conexiunea VPN. Dacă transmisia de date este întreruptă, toate informațiile sunt prevăzute cu un marcaj temporal și sunt stocate în memoria RFC 470 PN 3TX. De îndată ce comunicarea este refăcută, controlerul transmite datele la camera de comandă, în secvența corectă.

Concluzie

Pe lângă modernizarea tehnologiei de releu construite până acum, autoritatea de gestionare a apelor urmărește să asigure un bilanț energetic neutru până în 2030. Pentru atingerea acestui obiectiv, panourile solare și turbinele eoliene de mici dimensiuni generează local energia necesară pentru alimentarea barajelor. Pentru ca acest lucru să fie suficient pentru operarea fiecărui sistem, este absolut necesară utilizarea componentelor electrice cu consum redus de energie.

Dispozitivele disponibile ineficient sunt înlocuite, prin urmare, cu produse de automatizare economice de la Phoenix Contact. Această înlocuire permite o operare eficientă din punct de vedere al resurselor a tuturor barajelor și contribuie, astfel, la protecția mediului.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere