Predictive Maintenance – monitorizarea globală a pompelor și a motoarelor

Prezentare generală

Pompe și motoare  

Monitorizarea globală a pompelor și a motoarelor

  • Digitalizarea permite noi concepte pentru optimizarea operațiunilor de întreținere și a managementului energetic
  • Phoenix Contact oferă prin intermediul PumpMonitor o soluție pentru întreținerea predictivă a pompelor și a instalațiilor dumneavoastră
  • PumpMonitor permite prelungirea duratei de funcționare și reducerea costurilor de energie asociate instalației dumneavoastră

Aplicație

Pompă de apă  

Predictive Maintenance permite funcționarea eficientă a instalațiilor

Există diverse motive pentru adaptarea operațiunilor de întreținere, atât în industrie, cât și în gospodărirea locală a apei.

Întreținerea componentelor descentralizate ale instalației, precum pompele și motoarele, duce la pierdere de timp și cheltuieli mari. Valorile citite sporadic oferă o imagine incompletă a stării actuale a instalației. Prin urmare, reglările defectuoase ale pompelor sau ale motoarelor nu sunt detectate imediat după apariție. Urmările sunt adesea costuri de energie crescute și o uzură prematură a instalației.

Digitalizarea dezvăluie și în gospodărirea apei și a apei uzate noi posibilități pentru observarea și optimizarea operațiunilor de întreținere și a managementului energetic. În ultimii ani, Predictive Maintenance s-a impus drept concept de întreținere predictivă.

Predictive Maintenance descrie monitorizarea continuă a instalațiilor și a agregatelor cu ajutorul unor senzori moderni. Semnele de uzură sunt detectate mai devreme și pot fi evitate alte pagube și întreruperi. Operatorii instalațiilor beneficiază de un grad de disponibilitate crescut al instalației și de costuri de întreținere reduse.

Soluție

Vizualizare pe web  

Vizualizarea pe web a stării actuale a instalației

Phoenix Contact oferă o soluție pentru tabloul de distribuție gata de instalare, pentru simplificarea implementării Predictive Maintenance în cadrul instalației dumneavoastră.

Cerințele de întreținere actuale ale pompelor și motoarelor dumneavoastră sunt determinate prin observarea continuă a mărimilor de măsurare relevante. Pe lângă valorile mecanice și electrice măsurate, sunt monitorizate printr-un modul de senzor integrat și valorile hidrodinamice, precum vibrațiile la nivelul mașinii sau al lagărului. În acest fel, poate fi evaluată starea componentelor instalației la nivel global. Turbulențele și cavitațiile periculoase pot fi detectate din timp prin exploatarea optimă a pompelor și a motoarelor și pot fi evitate. Operarea eficientă din punct de vedere energetic a pompelor și a motoarelor reduce consumul de energie și costurile aferente.

Grație conectării la sistemul dumneavoastră de control supraordonat și vizualizării web integrate, puteți monitoriza în permanență starea pompelor și a motoarelor dumneavoastră, online, indiferent de locul în care vă aflați. Evitați costurile ridicate de personal și economisiți timpul alocat eventualelor inspecții ale instalației. În cazul unei defecțiuni, mulțumită PumpMonitor, puteți reacționa prompt și puteți combate o posibilă uzură sau defectare a instalației dumneavoastră.

PumpMonitor tablou de distribuție  

Implementarea simplă a funcției Predictive Maintenance pentru instalația dumneavoastră

Avantajele dumneavoastră

  • Minimizarea cerințelor de întreținere prin lucrări de întreținere preventivă cu implicarea mărimilor de măsurare mecanice, electrice și hidrodinamice
  • Reducerea consumului de energie prin înregistrarea gradului de eficiență a instalației și observarea punctuală best-fit
  • Creșterea gradului de disponibilitate a instalației prin observarea vibrațiilor și a aspectului rulmenților

Date tehnice

Mai multe detalii despre soluția noastră Predictive Maintenance găsiți în E-Shop.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere