Eliminarea supernatantului

Eliminarea supernatantului

Sisteme eficiente energetic

Înregistrați valorile măsurate relevante și controlați unitatea de dozare, în funcție de debit.

La epurarea apei se folosesc filtre de nisip, pentru a filtra turbiditățile și pentru a proteja filtrul de cărbune activat din aval. Coloizii conținuți în apă și substanțele fine în suspensie sunt adunate prin adăugarea dozată de agenți de floculare și, astfel, pot fi filtrate.

Cu soluțiile de la Phoenix Contact puteți controla unitatea de dozare în funcție de cantitatea de apă și puteți înregistra toate valorile măsurate relevante, ca de exemplu valorile turbidității.

Avantajele dvs.

  • Scăderea costurilor cu energia prin identificarea potențialului de economisire, datorită înregistrării modulare a datelor energetice
  • Optimizați capacitatea sistemului, prin comutarea inteligentă a componentelor de sistem
  • Reduceți sarcinile de vârf prin intermediul calculului de previziune a tendințelor

Control modular al etapelor de filtrare

Instalație de sită cu tambur  

Control fiabil al filtrării

Prima etapă a tratării apelor de suprafață are loc într-o instalație de sită cu tambur.

Tehnologia de comandă modulară din clasa 300 permite controlul fiabil al filtratului, pe baza valorilor măsurate înregistrate prin diferitele interfețe uzuale.

Înregistrarea modulară a datelor energetice

Tablou de distribuție cu componente pentru înregistrarea datelor energetice  

Înregistrarea datelor energetice cu terminalele modulare pentru măsurarea energiei

În etapa de aglomerare, este controlată mărimea agentului floculant prin alimentarea cu energie. Acest lucru se face prin controlul turației.

Monitorizarea energiei transmise la motoare este o posibilitate de optimizare a energiei. Înregistrați datele energetice cu terminalele modulare pentru măsurarea energiei Inline.

Rețea Ethernet flexibilă

Etapă de filtrare deschisă  

Integrare simplă a controlerului prin PROFINET

Etapa deschisă de filtrare funcționează după principiul refulării, deoarece timpul de așteptare al apei are o influență mare asupra randamentului epurării.

Integrați simplu controlerul sigur al supapelor și tehnologia pentru sisteme de acționare, prin PROFINET, în rețeaua dvs.

Funcționare optimizată energetic a etapei de aglomerare

Prin controlul eficient energetic al aglomerării, economisiți costurile substanțiale. Monitorizați alimentarea cu energie și controlați turația agitatorului, într-un mod optim din punct de vedere energetic.

Datele energetice sunt înregistrate prin controler, cu un terminal modular pentru măsurare a energiei și sunt transmise la camera de comandă. Terminalul modular pentru măsurarea energiei măsoară curenții c.a. până la 5 A, inclusiv curentul conductorului neutru și tensiunile din cablurile exterioare până la 400 V c.a.

Topologie: funcționare optimizată energetic a etapei de aglomerare

Identificați potențialul de economisire, prin înregistrarea datelor energetice cu terminalul modular pentru măsurarea energiei

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere