Vizualizarea proceselor și revizie în funcție de stare la Abwasserbetrieb Warendorf

Prezentare generală

Curățare biologică în bazinele de aerare din stația de epurare Warendorf  

Bazine de aerare în stația de epurare Warendorf

  • Abwasserbetrieb Warendorf cuprinde o stație de epurare principală centrală și mai multe construcții exterioare descentralizate.
  • Pentru a atinge o flexibilitate și eficiență superioare, între elementele de câmp și sistemul de control are loc un schimb de date standardizat, prin intermediul tehnologiei FDT.
  • O soluție modernă de vizualizare de la Phoenix Contact permite un management rapid al alarmelor, precum și o documentație cuprinzătoare.
  • Prin interfața de utilizator intuitivă, vizualizarea poate fi modificată fără un efort prea mare și poate fi personalizată optim la procese și sisteme.

Profil client

Vedere aeriană a stației de epurare Warendorf  

Vedere aeriană a stației Abwasserbetrieb Warendorf

Stația modernizată Abwasserbetrieb Warendorf constă din numeroase sisteme și structuri. Stația principală de epurare este proiectată pentru aproximativ 80.000 de persoane, iar o altă stație de epurare mai mică este concepută pentru aproximativ 7.000 de locuitori.

Unsprezece stații de pompare și aproximativ 25 de structuri speciale sunt interconectate în rețea. Rețeaua de canale și conducte cuprinde, în total, mai mult de 250 de kilometri.

Aplicație

Stația de epurare Warendorf, concept de operare  

Integrarea simplă a elementelor de câmp prin interfața de utilizator a aplicației cadru FDT

Procesele din ce în ce mai complexe impun utilizarea unor elemente de câmp inteligente și fiabile. Operatorul instalației trebuie să poată apela toate datele de exploatare și mesajele de diagnosticare dintr-o locație centrală și să poată parametriza și diagnostica elementele de câmp inteligente în timpul funcționării. Numai în acest fel pot fi garantate flexibilitatea și eficiența maxime, în toate zonele sistemului.

O componentă importantă este tehnologia FDT, care realizează schimbul de date standardizat dintre elementele de câmp și sistemul de control. Pentru vizualizare este necesară o soluție care să-i ofere utilizatorului o manevrare simplă și confort sporit în timpul deservirii. Pentru a reacționa la evenimente neprevăzute într-un timp scurt, operatorul sistemelor complexe trebuie să se poată deplasa rapid între diferitele grupuri. În acest scop, soluția de vizualizare trebuie să aibă interfețe de comunicare diferite pentru a conecta componentele sistemului dezvoltate de-a lungul anilor cu diferite protocoale de transmisie.

Soluție

Stația de epurare Warendorf, optimizarea proceselor  

Conectarea elementelor de câmp printr-o interfață de comunicații standardizată

Aplicația cadru FDT cuprinde diferite drivere de dispozitive și comunicații și îi conferă operatorului o privire de ansamblu asupra tuturor elementelor de câmp instalate. Prin intermediul driverului pentru dispozitive (Device-DTM), datele de operare, alarmele și valorile măsurate importante ale elementelor de câmp inteligente pot fi apelate în orice moment din diferite locații. Astfel, sistemul de magistrală inferior nu mai este relevant, datorită interfeței de comunicații standardizate.

În cazul unei defecțiuni, eroarea este localizată rapid prin intermediul aplicației cdru FDT. Astfel, operatorul poate reacționa în mod specific. La fel de importantă este și integrarea simplă și rapidă a hardware-ului nou în aplicația existentă. Utilizatorul trebuie să integreze, pur și simplu, un dispozitiv DTM în aplicația cadru. La pasul următor, acesta poate parametriza elementul de câmp de la distanță sau direct la fața locului și îl poate adapta la viitoarele sarcini.

Stația de epurare Warendorf, optimizarea proceselor  

Vizualizarea tuturor datelor de diagnosticare pentru o revizie în funcție de stare

Localizarea și remedierea rapidă a defecțiunilor

Sistemul local de vizualizare constă dintr-un computer staționar, precum și din două monitoare conectate. Datele sunt transmise de un control prin protocol OPC la soluția locală de vizualizare Visu+ de la Phoenix Contact. Prin intermediul Visu+, operatorul poate monitoriza întregul proces de epurare și, la nevoie, poate interveni rapid. Valorile măsurate, ciclurile de comutare și orele de funcționare ale agregatelor individuale sunt reprezentate pentru utilizator sub forma unei prezentări generale sau a unui grafic al tendințelor.

Prin intermediul diferiților parametri de proces, rezultă o provocare specială în juxtapunerea exactă. Prin urmare, Visu+ generează diferite grafice ale tendințelor, în care sunt disponibile diverse ajustări și filtre. Astfel, acestea permit o analiză detaliată a informațiilor relevante.

Sistemul local de vizualizare gestionează și managementul alarmelor. Dacă în cazul unui proces apare o eroare, Visu+ transmite imediat mesajul de defecțiune la personalul responsabil. Astfel, operatorul este informat în permanență cu privire la starea sistemului și este în măsură să o gestioneze cu promptitudine.

Concluzie

Stația de epurare Warendorf, concept de operare  

Tim Jungmann, director tehnic în cadrul Abwasserbetrieb Warendorf

Cerințele referitoare la economie sunt din ce în ce mai mari. În acest context, este întotdeauna mai importantă colectarea informațiilor și transmiterea acestora în mod selectiv către persoanele în cauză. Aceste condiții cadru stabilesc soluția de vizualizare Visu+.

„Interfața de utilizator care poate fi acționată intuitiv le permite angajaților mei să modifice vizualizarea fără un efort prea mare și, astfel, să o adapteze în mod optim la procese și la sistem”, explică Timp Jungmann, director tehnic în cadrul Abwasserbetrieb Warendorf. În plus, defecțiunile pot fi identificate din timp și pot fi corectate preventiv.

„Prin utilizarea tehnologiei FDT, angajații mei sunt în măsură să opereze confortabil întregul sistem cu toate substațiile distribuite de la camera de comandă din Warendorf și să preia datele relevante pentru revizie”, clarifică dl Jungmann. „Conceptul demonstrează, astfel, suportul optim al abordării noastre, pentru a comanda cât se poate de eficient sistemele, din punct de vedere energetic și al costurilor.”

Produse

DescriereTipNr. articol
Cuplor de bus PROFINET pentru conectarea elementelor periferice descentralizateIL PN BK DI8 DO4 2TX2703994
Bibliotecile software pentru PC Worx, pentru extinderea tehnologiei de comandă de la Phoenix ContactWATERWORX2400180
Software de vizualizare cu funcționalitate SCADAVISU+ 2 RT2400126
Adaptorul wireless de porturi Ethernet cu Bluetooth FactorylineFL BT EPA2692788
Controler Inline cu interfață PROFINETILC 350 PN2876928
Management electronic al motorului, pentru operare cu transformatoare de curent externeEMM 3-230AC/500AC-IFS2297507
ModemPSI-MODEM-SHDSL/ETH2313643
DescriereTipNr. articol
Cuplor de bus PROFINET pentru conectarea elementelor periferice descentralizateIL PN BK DI8 DO4 2TX
Bibliotecile software pentru PC Worx, pentru extinderea tehnologiei de comandă de la Phoenix ContactWATERWORX
Software de vizualizare cu funcționalitate SCADAVISU+ 2 RT
Adaptorul wireless de porturi Ethernet cu Bluetooth FactorylineFL BT EPA
Controler Inline cu interfață PROFINETILC 350 PN
Management electronic al motorului, pentru operare cu transformatoare de curent externeEMM 3-230AC/500AC-IFS
ModemPSI-MODEM-SHDSL/ETH

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere