Automatizare inteligentă a pompelor cu conexiune la distanță

Prezentare generală

Stație de pompare a apelor uzate  

Stație de pompare a apelor uzate

 • Proiectantul, constructorul și operatorul stațiilor de pompare a apelor uzate se confruntă cu provocarea de a moderniza uzinele de apă vechi și de a se conecta la sistemul de control, pentru monitorizare.
 • Phoenix Contact oferă o soluție de tablouri de comandă integrate pregătite, care preia toate sarcinile de comandă și reglare pentru stații de pompe descentralizate.
 • Realizați o automatizare eficientă a stațiilor de pompare, de exemplu pentru golirea recipientelor în care ați configurat și parametrizat în mod simplu, la fața locului, controlerele pompelor.

Aplicare

Stațiile de pompare a apelor uzate reprezintă o parte componentă importantă a unei epurări fiabile a apelor uzate. Uzinele de apă sunt necesare, în general, acolo unde apa nu se poate scurge singură, din cauza diferențelor mari de nivel. La proiectare sunt importante atât o durată de viață lungă și siguranța în exploatare, cât și operarea eficientă energetic a uzinei de apă exterioare. Proiectantul, constructorul și operatorul sistemelor de ape uzate se confruntă, astfel, cu provocarea unei operări cât se poate de eficientă energetic a pompelor individuale din stațiile de pompare a apelor uzate. De aceea, ei trebuie să reducă la minimum timpii de inactivitate ai uzinei de apă descentralizate, prin monitorizare permanentă.

Aceste cerințe impun automatizarea stațiilor de pompare a apelor uzate. Influențele exterioare precum ploile torențiale, infrastructurile în dezvoltare și diferitele funcții speciale ale uzinei de apă trebuie luate în considerare. Aceste cerințe diverse duc la un control complex al dispozitivelor pentru ape uzate. O presiune din ce în ce mai mare a costurilor necesare pentru o flexibilitate mai mare impune, în acest caz, concepte de comandă noi și propuneri de soluții pentru automatizarea uzinelor de apă descentralizate, pentru epurarea apelor uzate.

Soluție

Phoenix Contact oferă o soluție de dulapuri de comandă integrate pregătite, care preia toate sarcinile de control și reglare pentru stații de pompe descentralizate. Prin intermediul rețelei de telefonie mobilă, sistemul poate comunica cu centrul de comandă.

Controlerele pompelor pot fi integrate simplu în sistemul de control de rang superior, prin intermediul protocolului de comunicații OPC și, astfel, pot fi monitorizate în timp real. Toate valorile măsurate, avariile și informațiile de lucru importante sunt raportate de stațiile exterioare.

Puteți instala simplu sistemul de automatizare a pompelor și, prin vizualizarea tuturor parametrilor, îl puteți configura rapid. Prin conectarea semnalelor digitale simple, veți reduce la minimum efortul instalării uzinei de apă exterioară. Puteți reduce timpii de inactivitate și avariile, cu ajutorul unui produs standardizat. Pe lângă alimentarea tabloului, operatorii trebuie să conecteze, pur și simplu, senzorii pentru nivel maxim, debit și măsurarea curentului, precum și semnalele de ieșire diferite ale butoanelor, comutatoarelor obișnuite sau ale diferitelor dispozitive de raportare.

Topologia stațiilor de pompare a apelor uzate  

Soluții pentru stația de pompe pentru ape uzate: de la managementul motorului până la comunicații sigure de date

PumpControl – Comandă flexibilă a pompelor pentru gestiunea apelor uzate

Tablou de distribuție pentru controlul pompelor  

Comanda fiabilă a controlerelor pompelor pentru epurarea apelor uzate

Sistemul de comandă pentru pompe PumpControl de la Phoenix Contact poate fi pus rapid în funcțiune prin parametrizare simplă cu ajutorul afișajului integrat.

 • Interfețe standardizate pentru conectarea echipamentelor de măsură, tehnologie pentru comandă și pentru sisteme de acționare specifice aplicației.
 • Parametrizare rapidă și diagnosticare simplă prin touch-panel integrat.
 • Funcții specifice domeniului pentru operare și monitorizare optimă a stațiilor de pompare simple și duble.
 • Interfețe integrate de acțiune la distanță pentru integrarea eficientă într-un sistem de control supraordonat și pentru transmiterea de SMS-uri.

Avantajele dumneavoastră

 • Îmbunătățirea eficienței, prin operarea personalizată a pompelor
 • Montare flexibilă și parametrizare rapidă a controlerelor pompelor, prin browserul web
 • Necesar redus de proiectare datorită tabloului de distribuție pregătit pentru instalare
 • Diagnosticarea de la distanță a uzinelor de apă exterioare, prin intermediul protocolului de control la distanță protejat împotriva avariilor

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere