Epurarea nămolului

Epurarea nămolului

Eficient și sigur

Realizați o epurare a nămolului optimizată energetic și fiabilă, cu soluțiile de la Phoenix Contact.

În timpul tratării apelor uzate, multe substanțe solide se decantează sub formă de nămol. Obiectivul este reprocesarea acestora cât se poate de eficient sau eliminarea lor. În acest scop, nămolul rezultat este procesat înainte de eliminare, astfel încât acesta să își piardă în mare măsură capacitatea de putrezire.

Există diverse proceduri de epurare a nămolului, precum fermentația, îngroșarea, stabilizarea și deshidratarea nămolului. În cadrul tuturor procedurilor, funcționarea eficientă energetic și fiabilă este de mare importanță. Phoenix Contact oferă un portofoliu larg de soluții, de la înregistrarea datelor energetice până la salvarea și evaluarea datelor de exploatare în camera de comandă.

Avantajele dvs.

  • Salvarea și procesare sigură a datelor de exploatare
  • Raportare personalizată, datorită achiziției şi evaluării de date flexibile
  • Soluții pentru siguranță funcțională în aplicațiile pentru ape uzate

Salvare fiabilă a datelor de exploatare

Înregistrarea valorilor măsurate la alimentarea cu apă  

Înregistrarea, salvarea și arhivarea valorilor măsurate

La alimentarea cu apă prin clădirea de evacuare, sunt determinate și salvate diferite valori măsurate. Acestea reprezintă baza pentru înregistrare și analiză globală.

Cu ajutorul software-ului fiabil de management al datelor ACRON pentru înregistrarea, arhivarea pe termen lung și evaluarea datelor de exploatarea, puteți elabora în orice moment rapoarte, simplu și în detaliu.

Înregistrarea datelor energetice pentru o funcționare eficientă energetic

Înregistrarea datelor energetice  

Controlul eficient energetic al pompelor și agitatoarelor

La deshidratarea și curățarea nămolurilor reziduale, controlul eficient energetic al pompelor și agitatoarelor este important.

Pentru a economisi energie și costurile de exploatare, sunt necesare cele mai diferite valori măsurate, precum tensiunea, curentul și puterea electrică. Oferim diferite aparate de măsură a curentului pentru interfețele uzuale, precum Modbus, PROFINET și PROFIBUS.

Soluții pentru funcționare sigură, conformă cu directiva Mașini

Tablou de distribuție cu produse pentru siguranță funcțională  

Soluții pentru siguranță funcțională

Decantoarele servesc, în timpul deshidratării nămolurilor, la îngroșarea nămolurilor în exces și digerate, funcționând la mai mult de 3000 rot/min. În acest sens, siguranța oamenilor și a mașinilor joacă un rol important.

Phoenix Contact oferă soluții sigure și servicii fiabile pentru siguranță funcțională, prin care puteți respecta toate directivele.

Concept de siguranță pentru decantor

Modulele Safety Bridge nu au nevoie de controlere sigure de nivel superior. În schimb, o logică ce poate fi prgramată de utilizator este integrată într-un modul special și sigur de ieșire. În cazul în care înregistrarea sigură a turațiilor detectează o turație excesivă sau unul dintre numeroasele dispozitive de oprire de urgență este acționat, modulul logic comută ambele mecanisme de acționare ale decantorului și, la nevoie, și pe cele ale agregatelor conectate, ca de exemplu pompele de nămol.

Topologie: concept de siguranță pentru decantor

Puneți-vă în aplicare conceptul de siguranță, cu modulele Safety Bridge

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere