Modernizarea, baza pentru managementul operațional economic al stațiilor de epurare

Prezentare generală

Șnecuri în stația de pompare alimentare  

Șnecurile transportă până la 846 m3 de apă uzată pe oră în stația de epurare

  • Stația de epurare Monsheim trebuie modernizată radical în timpul funcționării.
  • Noile concepte trebuie să utilizeze resursele disponibile în mod optim și să sprijine reducerea consumului de energie.
  • Cu tehnologia modulară performantă, elementele de câmp pot fi conectate simplu la sistemul de control. Componentele suplimentare de automatizare completează conceptul de sistem și sistemul de control.
  • Conceptul integrat creează baza pentru operarea economică a stației de epurare.

Profilul clientului

Privire de ansamblu asupra stației de epurare din Monsheim  

Trei asociații comunale din regiunea Renania-Palatinat își introduc apa uzată în stația de epurare

Stația de epurare Monsheim dispune de o capacitate de tratare pentru 46.500 locuitori, care poate crește până la 120.000 în timpul recoltării strugurilor. În întreaga zonă a asociației se află mulți kilometri de canalizare, cu peste zece bazine și canale de scurgere pentru apa pluvială, precum și trei stații de pompare.

Utilizare

Ralf Schmidt, directorul companiei  

Ralf Schmidt, directorul companiei, și-a îndreptat atenția asupra unei soluții complete.

Atunci când a fost construită stația de epurare din Monsheim în anii 1970 și 1980, accentul a fost pus pe protecția apelor. De asemenea, din cauza consumului constant de energie, Abwasserzweckverband Mittleres Pfrimmtal, ca operator, a decis în 2014 efectuarea unei modernizări cuprinzătoare. Modernizarea trebuia să aibă loc în timpul funcționării și finalizată în 2017. În total au fost investiți aproximativ 6,3 milioane de euro în scopul organizării muncii orientată spre proces și economisirii sustenabile a resurselor. Înainte de toate, noile concepte trebuiau să contribuie la reducerea consumului de energie. De asemenea, s-a avut în vedere ca în perspectivă, consumul intern să fie generat 100% din surse proprii. Pentru implementarea acestor cerințe, pe lângă optimizarea etapelor individuale de proces, trebuia să fie reînnoită întreaga tehnologie de automatizare utilizată în stația de epurare.

Soluție

Controler Axioline AXC 3050  

Controler Axioline AXC 3050 cu module digitale și analogice conectate

În cursul modernizării, cei responsabili și-au îndreptat atenția către o tehnologie modulară de comandă performantă, care asigură conectarea simplă a elementelor de câmp la sistemul de control. După retehnologizare, zece CLP-uri distribuite pe întreaga instalație, controlează toate procesele din întreaga stație de epurare. În afară de controlere, întreaga instalație electrică a fost introdusă în tablouri de distribuție noi. De la alimentarea prin suflante până la centrale termice modulare, valorile măsurate sunt acum înregistrate prin interfețe analogice și digitale și procesate în CLP-uri descentralizate. Acestea controlează procesul de epurare pe baza valorilor măsurate înregistrate sau existente.

Pentru a atinge obiectivul definit de eficiență maximă, componentele de automatizare suplimentare completează conceptul de sistem și sistemul de control. De exemplu, cu switch-uri inteligente în întregul sistem, a fost implementată o rețea cu structură inelară redundantă bazată pe fibre optice. În acest mod se obține o disponibilitate ridicată. Angajații se pot informa despre starea actuală a proceselor și componentelor individuale de pe panourile de operare distribuite în sistem, și la nevoie, intervin în procesul respectiv.

Un alt obiectiv a fost economisirea costurilor în timpul procesului de inginerie. O modalitate de îmbunătățire a proceselor este conectarea eficientă a nivelurilor de automatizare și vizualizare. De aceea, angajații stației de epurare au la dispoziție biblioteca Waterworx pentru programare și crearea aplicațiilor. Cu diferitele componente din bibliotecă, diversele elemente de câmp pot fi inserate simplu în aplicație. Interfața de vizualizare integrată de la Warterworx permite conectarea simplă a parametrilor de proces la sistemul de control. De asemenea, programatorul și operatorul sunt sprijiniți de alte funcții specifice branșei în implementarea aplicației. Conceptul permite integrarea unui număr mare de elemente de câmp în soluția de automatizare prin blocuri și obiecte prefabricate.

Concluzie

„Odată cu modernizarea etapelor individuale de tratare, împreună cu noua tehnologie de automatizare și elementele de câmp inteligente, avem acum la dispoziție un concept general care să pună bazele funcționării economice a stației noastre de epurare”, explică directorul companiei, Ralf Schmidt. Pentru a obține un grad maxim de eficiență după retehnologizare, nu este suficient doar un sistem modern de control și componente fiabile. Mai degrabă, accentul trebuie să fie pe o soluție completă. Dacă utilizatorul folosește module prefabricate pentru conectarea elementelor complexe de câmp la sistemul de control, componentele pot fi integrate mai simplu, iar disponibilitatea aplicației poate fi mărită pe întreaga durată a funcționării.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere