Stația de epurare Braunsbedra: punere în funcțiune mai rapidă, prin proiectarea simplificată

Prezentare generală

Stația de pompare a apelor uzate a companiei ZWAG din Braunsbedra  

Stația de pompare a apelor uzate a companiei ZWAG din Braunsbedra

  • În stația de epurare centrală a companiei de apă și canalizare Geiseltal (ZWAG), apele uzate rezultate sunt epurate mecanic și biologic.
  • Societățile de administrare a apei solicită în prezent de la proprii furnizori nu numai livrarea unor componente separate, ci și soluții complete.
  • Pentru realizarea sarcinilor de automatizare s-a făcut integrarea stației de pompare în sistemul de control al stației de epurare, prin telefonie mobilă și tehnologie SHDSL, precum și integrarea dispozitivelor de câmp.
  • ZWAG a profitat de avantajele unei tehnologii integrate.

Profil client

Geiseltalsee din Braunsbedra  

Geiseltalsee este cel mai mare lac artificial din Germania

În zona companiei ZWAG, în apropiere de Braunsbedra se află Geiseltalsee, cel mai mare lac artificial din Germania. Până în 1995, în Geiseltal s-a exploatat cărbunele brun, astăzi acolo se află o zonă de recreere.

Pentru a nu afecta negativ echilibrul apei din regiune, toate apele uzate rezultate trebuie direcționate în stația de epurare centrală a companiei ZWAG.

Aplicație

În cadrul măsurilor de modernizare, responsabilii ZWAG au căutat o soluție pentru trei stații de pompare a apelor uzate. Stația de pompare Stöbnitzer Mitte pompează apa contaminată direct în canalul care duce la stația de epurare. În schimb, cele două noi stații de pompare de pe Geiseltalsee - stația de pompare principală de pe plaja Mücheln și stația de pompare de pe plaja Mücheln - alimentează canalul alternativ, ceea ce din punct de vedere energetic este mai semnificativ decât o alimentare în cascadă.

Soluția trebuia să fie holistică, adică să nu conțină numai componente individuale de la diferiți producători. În plus, trebuia să se asigure o protecție împotriva defecțiunilor provocate de tensiuni de descărcare și să se garanteze operativitatea, printr-o sursă de alimentare neîntreruptibilă modernă. În acest context, conceptul optim de la Krohne Messtechnik și Phoenix Contact a convins. Bazele propunerii sunt reprezentate de funcțiile bloc dezvoltate în comun de cele două companii, din biblioteca de procesare a apei - Waterworx. Prin intermediul funcțiilor bloc, tehnologia de măsurare poate fi integrată cu ușurință în tehnologia de automatizare și de control.

Soluție

Stație de pompare a apelor uzate pe Geiseltalsee din Braunsbedra  

Tehnologie de măsurare de la Krohne și dispozitive de automatizare de la Phoenix Contact

În acest context s-au realizat diferite sarcini tehnologice de automatizare. Aici este inclusă și integrarea stației de pompare prin telefonie mobilă și tehnologie SHDSL în sistemul de control al stației de epurare și integrarea elementelor de câmp - precum debitmetrul Optiflux 2050 W de la Krohne, și alte componente aferente tehnologiei de măsurare și pentru sisteme de acționare.

Cu modemul industrial de linii închiriate, PSI-Modem SHDSL/ETH, dispozitivele serial pot fi conectate în rețea în bandă largă, prin cablurile din cupru proprii companiei. Tehnologia SHDSL utilizată permite rate de transfer date de până la 30 Mbps. Cu ajutorul modemului SHDSL, pot fi realizate conexiuni punct-cu-punct, redundanțe de cale, precum și topologie în linie și în stea. Astfel, modemurile vor determina automat rata SHDSL dintre ele, astfel încât nu este necesară configurarea prin comutatorul DIP.

Nu este necesară atribuirea unei adrese IP sau o configurație client/server. Un jurnal integrat, precum și ieșirile de alarmă, facilitează intervențiile în service la fața locului.

Stație de epurare a apelor uzate, cu ajutorul panoului tactil  

Deservire la fața locului, prin intermediul unui panou tactil

Telefonia mobilă înlocuiește conexiunile lipsă bazate pe cabluri

Dacă nu sunt disponibile cabluri proprii companiei sau rețea de telefonie fixă, este utilizat routerul 3G performant din familia de produse PSI-Modem pentru redirecționarea bazată pe transmisie radio a datelor la sistemul de control. Stațiile de pompare sunt legate la rețeaua IP, printr-o conexiune UMTS/HSPA. Dacă această conexiune nu funcționează, routerul 3G comută automat la GPRS/EDGE. Firewallul integrat și asistența VPN protejează împotriva accesului neautorizat.

În plus, conexiunea de date și calitatea rețelei de telefonie mobilă sunt monitorizate. Dacă acestea se degradează, modemul 3G trimite un mesaj corespunzător sau reface conexiunea la telefonie mobilă. Șase intrări de comutare liber configurabile permit trimiterea independentă de SMS-uri sau e-mailuri, chiar la mai mulți destinatari. Cele patru ieșiri de comutare integrate pot fi acționate prin SMS protejat cu parolă, pentru a controla starea sistemului de la distanță și pentru a comuta funcțiile.

Produse

DescriereTipNr. articol
Unmanaged Ethernet-Extender pentru conexiuni punct-cu-punct, structuri în linie și în cercSI-Modem-SHDSL/ETH2313643
Cuplor de bus PROFINET pentru conectarea elementelor periferice descentralizateIL PN BK DI8 DO4 2TX2703994
Bibliotecă software WATERWORX pentru PC WORXWATERWORX2400180
Aparat de securitate în carcasă metalicăFL MGUARD RS4000 TX/TX VPN2200515
PC WORX UA SERVERPC WORX UA SERVER2402685
Software de vizualizare atvise®ATVISE2400478
Software de management al datelor ACRONACRON2400115
AXIOCONTROL pentru controlul direct al dispozitivelor I/O AXIOLINE FAXC 30502700989
DescriereTipNr. articol
Unmanaged Ethernet-Extender pentru conexiuni punct-cu-punct, structuri în linie și în cercSI-Modem-SHDSL/ETH
Cuplor de bus PROFINET pentru conectarea elementelor periferice descentralizateIL PN BK DI8 DO4 2TX
Bibliotecă software WATERWORX pentru PC WORXWATERWORX
Aparat de securitate în carcasă metalicăFL MGUARD RS4000 TX/TX VPN
PC WORX UA SERVERPC WORX UA SERVER
Software de vizualizare atvise®ATVISE
Software de management al datelor ACRONACRON
AXIOCONTROL pentru controlul direct al dispozitivelor I/O AXIOLINE FAXC 3050

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere