Modernizarea simplă a instalațiilor de puțuri din Barsinghausen cu WellControl

Prezentare generală

Tratarea apelor subterane  

În timpul tratării, printre altele, fierul și manganul sunt eliminate din apele subterane.

  • Regia comunală din Barsinghausen a furnizat în 2017 aproximativ 1,7 milioane m3 de apă potabilă.
  • O automatizare modernă a sistemelor corespunzătoare contribuie la alimentarea sigură cu apă, chiar și în cazul perioadelor prelungite de căldură și a cantităților de consum cu fluctuații foarte mari.
  • Cu WellControl, Phoenix Contact furnizează o soluție care realizează complet partea de automatizare a unei instalații de puț de mare adâncime.
  • Pe lângă fiabilitatea WellControl și suportul furnizat de Phoenix Contact, operatorul a fost impresionat de configurația simplă a soluției.

Profilul clientului

Uzina de apă Eckerde  

În Eckerde, apa din cele șase puțuri este extrasă și tratată

Barsinghausen cuprinde 18 cartiere, care acoperă o suprafață de aproximativ 103 km². Regia comunală locală furnizează apă potabilă în mod fiabil pentru aproximativ 35.500 locuitori, precum și pentru întreprinderi. Cea mai mare parte a apei se obține în uzina de apă Eckerde, unde șase instalații de puț exploatează un acvifer productiv.

Utilizare

Uzina de apă Eckerde  

La WellControl este vorba despre o soluție preconfigurată și personalizabilă de către utilizator

În cadrul proiectării forajului unui puț de mare adâncime, responsabilii regiei comunale au decis să achiziționeze un nou sistem de automatizare pentru instalațiile de extracție. Modernizarea a devenit necesară, deoarece soluția utilizată anterior nu mai corespunde stadiului actual al tehnicii. În afară de automatizare trebuia înlocuit sistemul de vizualizare utilizat în centrala de comandă. La formularea premiselor pe care noua soluție de automatizare trebuia să le îndeplinească, s-a constatat că cerințele sunt complexe. Astfel, angajații trebuie să primească nu doar informații extinse despre proces, ci de asemenea trebuie să aibă posibilitatea de diagnostizare a stării instalației și operare de la centrala de comandă a stațiilor externe. Cel mai important obiectiv este să se asigure funcționarea fiabilă a instalațiilor, și nu trebuie neglijate nici costurile de exploatare. După o analiză temeinică a sistemelor oferite pe piață, regia comunală a optat pentru soluția de automatizare WellControl de la Phoenix Contact.

Soluție

Soluție complet unitară  

Pe lângă controlerul Axiocontrol AXC 1050, soluția include numeroase alte componente de la Phoenix Contact

WellControl este un tablou de comandă prefabricat care preia toate sarcinile de control și reglare necesare. Astfel, soluția implementează complet partea de automatizare a unui puț de mare adâncime. Producătorul sau operatorul instalației trebuie doar să proiecteze individual și să creeze modulul de putere. În final, ambele module sunt cuplate între ele prin interfețe standardizate și documentate, iar întregul sistem este conectat la centrala de comandă. Pentru a pune în funcțiune aplicația, este necesară doar o singură configurare a elementelor de câmp și a funcțiilor. Prin urmare, angajații nu au nevoie de cunoștințe de programare și nici nu trebuie să achiziționeze un software special. Configurarea se efectuează direct la fața locului sau de la distanță, printr-o vizualizare web care rulează pe controlerul AXC 1050.

Dispozitivele instalate în WellControl pun la dispoziție opțiuni cuprinzătoare de diagnostizare care permit întreținerea bazată pe starea instalației. De exemplu, sursele de alimentare neîntreruptibile Quint Power cu IQ Technology și componentele de protecție împotriva supratensiunii Plugtrab PT-IQ oferă nu numai o prezentare continuă a stării actuale, dar și informații despre durata de exploatare remanentă a acestora. În acest mod, operațiunile de întreținere pot fi organizate mai bine. Informațiile despre starea elementelor de câmp sunt de asemenea evaluate de controler și transmise sistemului de control. Astfel, angajații regiei comunale din Barsinghausen au întotdeauna sub control starea instalației. Pentru comunicarea cu instalația de puț modernizată se utilizează cablurile proprii. Deoarece se poate presupune o conexiune securizată datorită unei operări redundante cu patru fire, cei responsabili au decis să utilizeze protocolul Modbus TCP. Dacă pe viitor va fi necesară o conexiune prin intermediul protocolului de control la distanță IEC 60870-5-104, aceasta poate fi modificată în câțiva pași.

Concluzie

Instalația modernizată a fost pusă în funcțiune în vara anului 2017 și de atunci funcționează fără defecțiuni. René Bloise, expert în ape la uzina de apă din Eckerde, concluzionează: „În afară de fiabilitatea WellControl și de sprijinul complex oferit de Phoenix Contact, m-a convins configurația simplă a soluției. Parametrii instalației pot fi adaptați rapid la condițiile generale modificate.” Pe baza soluției standardizate de automatizare, puțurile rămase pot fi aduse acum treptat la stadiul actual al tehnicii. În combinație cu portofoliul vast de produse de la Phoenix Contact, viitoarele extinderi și modernizări pot fi de asemenea integrate ușor în întregul sistem.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere