Automatizare inteligentă a puțurilor pentru apă freatică

Prezentare generală

Puțuri de apă freatică  

Puțuri de apă freatică

  • Realizarea sau modernizarea unei instalații de extracție a apei freatice reprezintă adesea o provicare tehnică din punct de vedere al tehnologiei de automatizare.
  • Phoenix Contact oferă, cu WellControl, o soluție adaptată la necesitățile dvs. pentru automatizarea inteligentă a puțurilor de apă freatică.
  • Conceptele adaptate reciproc de la Phoenix Contact vă permit o operare optimizată și rentabilă a sistemelor dv.

Aplicare

Angajat pe un câmp de puțuri  

Automatizarea fiabilă a unui câmp de puțuri

Puțurile de apă freatică sunt grupuri secundare descentralizate ale unei uzine de apă. Acestea sunt esențiale pentru acoperirea necesarului de apă potabilă pentru populație, necesar fluctuant pe tot parcursul zilei. De aici rezultă necesitatea funcționării puțurilor și, prin urmare, asigurarea permanentă a alimentării cu apă.

În acest scop, este necesară revizia preventivă și utilizarea tehnologiei de control la distanță. În plus, capacitatea de transport echilibrată a puțurilor individuale este destinată prevenirii scăderii nivelului apei subterane și creșterii duratei de viață a puțurilor.

Intervenția sensibilă a operatorilor, cu costurile de exploatare, reprezintă necesitatea de a recunoaște funcționarea unei pompe eficiente energetic și trebuie luată în considerare la realizarea tehnică. Pentru a îndeplini această multitudine de cerințe, este necesară o automatizare modernă cu o conexiune sigură la un centru de control.

Soluție

Tablou de distribuție cu tehnologie de automatizare pentru extracția apei  

Tehnologie de automatizare pentru extracția apei

Phoenix Contact oferă o soluție preconfigurată, configurabilă, care preia toate sarcinile de comandă și reglare necesare pentru puțurile de apă freatică.

Profitați de o cehltuială redusă de punere în funcțiune datorită parametrizării ghidate, complet fără programare. Și conectarea la o centrală de comandă este realizabilă simplu și comod cu protocolul de control la distanță IEC 60870-5-104.

Conectarea la elementele de câmp se face prin biblioteca de proces Waterworx de la Phoenix Contact. Pe baza funcţiilor bloc preprogramate, aceasta permite o realizare eficientă a instalațiilor dv.

Punctul central al software-ului de automatizare este un controler Axioline, care este echipat pentru o viitoare extindere, prin funcționalitatea PROFINET și Modbus/TCP. În plus, oferă un concept comprehensiv pentru protecția la supratensiune și alimentarea cu tensiune pentru siguranța de alimentare necesară și cererile de service previzibile.

Componentele MSR pun la dispoziție posibilități extinse de diagnosticare, astfel încât starea instalației dvs. să poată fi monitorizată și de la distanță. Modulele MSR din familia Mini Analog Pro sunt adecvate și pentru utilizarea în medii dificile. Prin intermediul acestora, toate valorile analogice de intrare sunt filtrate și reîmprospătate pentru procesare ulterioară, și este posibilă și o funcționare fără probleme, cu separarea dispozitivelor periferice.

Topologia conversiei de protocol  

Transmiteți datele de proces standardizate de la diferite stații radio la camera de comandă.

Avantajele dumneavoastră

  • Operarea eficientă a puțurilor prin tehnologia de automatizare cea mai modernă
  • Alimentare sigură prin intermediul unui concept inteligent, pentru protecție la supratensiune și alimentare cu tensiune
  • Vizualizare web intuitivă pentru diagnosticare și comandă la fața locului a instalației
  • Cheltuieli de realizare reduse datorită parametrizării intuitive

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere