AVU Netz: sistemul de inscripționare mobil economisește timp și deplasări la marcarea echipamentelor

Prezentare generală

Execuția marcajelor la fața locului cu o imprimantă mobilă  

Execuția marcajelor la fața locului

  • AVU Netz construiește și exploatează peste 1.800 de sisteme de alimentare pentru electricitate, gaze și apă în districtul Ennepe-Ruhr.
  • Pentru marcarea detaliată a tuturor componentelor instalațiilor din structurile extinse ale sistemului de alimentare cu apă s-a căutat un sistem de imprimare mobil.
  • Cu sistemul de marcare mobil Thermomark Prime, pot fi evitate multe deplasări și drumuri, de exemplu în timpul lucrărilor de întreținere.
  • În acest mod, companiile furnizoare de utilități realizează mari economii.

Profilul clientului

Prepararea apei într-o instalație de ultrafiltrare la uzina de apă Verbundwasserwerk Witten  

În uzina de apă Verbundwasserwerk Witten apa este preparată prin noua treaptă de tratare într-o instalație de ultrafiltrare

Pe lângă distribuția energiei electrice și a gazelor, compania AVU Netz asigură și furnizarea apei potabile curate în regiune. Rezervorul de apă potabilă, barajul de acumulare Ennepe, dispune de 12,3 milioane de metri cub de apă.

Prin uzina de apă Rohland și uzina de apă comunală Volmarstein, AVU Netz în colaborare cu uzina de apă Verbund-Wasserwerk Witten produce apa pentru rețeaua din zonă.

Utilizare

Stephan Maubach, zona de service a rețelei tehnicii de sistem la AVU Netz  

Stephan Maubach din zona de service a rețelei tehnicii de sistem la AVU Netz

„Documentația instalației este un factor decisiv pentru noi ca furnizor”, explică Stephan Maubach din zona de service a rețelei tehnicii de sistem la AVU Netz. „Alimentarea cu apă potabilă este un lucru foarte sensibil – motiv pentru care inginerii noștri de sistem trebuie să fie în măsură să acceseze rapid și eficient toate componentele sistemului, în special în caz de service.” Duratele lungi de întreținere și de service ar bloca în mod inutil rețeaua de distribuție, care în mod ideal trebuie să fie un sistem cu funcționare continuă. Dacă intervin reparații sau extinderi ale sistemului, odată cu noile componentele în tabloul de distribuție trebuie adaptate și inscripțiile existente.

„La marcarea și documentarea instalațiilor am întâmpinat probleme la fața locului. Inscripțiile complementare au fost notate manual pe o foaie de hârtie, apoi date secției noastre de producție”, adaugă Maubach. „Astfel au rezultat costuri pe care trebuia să le economisim în altă parte. De aceea am căutat o soluție de imprimare mobilă, care să execute marcajele acolo unde avem nevoie de ele.”

Soluție

Marcarea componentelor din tabloul de distribuție  

Fiecare componentă din tabloul de distribuție poate fi marcată confortabil la fața locului

Și sectorul de alimentare se află astăzi sub presiunea costurilor mari, companiile din acest domeniu sunt forțate să identifice potențiale noi de economisire și să facă mai eficiente procesele existente. Un dispozitiv mobil de inscripționare pentru montori, care oferă aceeași calitate a tipăririi ca și imprimantele staționare utilizate în atelierul de producție a tablourilor de distribuție, a oferit în acest caz perspective interesante.

Din acest motiv, AVU Netz a optat pentru sistemul de imprimare mobil cu acumulator THERMOMARK PRIME. Maubach a tras concluzia, că față de situația anterioară de lucru cu imprimante staționare, noul sistem oferă un câștig de timp mai mare cu 15%. „Introducând datele pentru etichete direct la fața locului, etapele intermediare consumatoare de timp și cu riscul unor erori sunt eliminate. Timpul pierdut cu retipărirea în atelier și cu deplasările și drumurile pe jos de asemenea au dispărut acum.”

Pentru a asigura continuitatea alimentării, fiecare punct de conectare este denumit, documentat și marcat identic în sistem și în instalație. THERMOMARK PRIME cu opțiunile de utilizare flexibile și tipărirea curată și lizibilă creează eficacitate și consecvență în tabloul de distribuție, care sunt atât de importante pentru tehnicienii de sistem de la AVU Netz. Maubach: „Chiar și blocurile terminale vechi de 40 de ani le putem inscripționa fără probleme cu cea mai nouă tehnologie de imprimare.”

Software-ul de marcare CLIP PROJECT integrat în imprimanta mobilă, utilizat în multe sisteme de imprimare de la Phoenix Contact, permite utilizatorilor introducerea directă a datelor necesare la fața locului, prin intermediul display-ului tactil instalat, care funcționează ca o tabletă. Pe lângă aceasta, proiectele de marcare create pot fi transferate la dispozitiv plug-and-play prin diferite interfețe, cum ar fi un stick USB sau prin conexiuni fără fir, apoi imprimate și/sau stocate.

Concluzie

Nivelul înalt de siguranță în exploatare necesar în rețeaua de distribuție regională nu poate fi obținut fără gradul înalt de precizie și consecvență în marcarea și documentarea instalației. „Alegerea THERMOMARK PRIME de la Phoenix Contact a fost rentabilă deja după un timp foarte scurt” a concluzionat Maubach. „Lucrăm acum la fața locului mult mai eficient. Motivele decisive pentru achiziționarea imprimantelor mobile THERMOMARK PRIME au fost flexibilitatea ridicată, manipularea intuitivă prin display-ul tactil și – nu în ultimul rând – conexiunea bună prin interfață cu sistemul nostru CAE de la EPLAN.” Maubach se gândește și la alte proiecte: „În prezent planificăm utilizarea THERMOMARK PRIME în domeniul transmisiei la distanță a stațiilor de la rețele locale de 10 kV.”

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere