Navigare lină prin automatizarea ecluzelor din portul Zeebrügge

Prezentare generală

Sistem de ecluze în portul Zeebrügge  

Sistem de ecluze în portul Zeebrügge

  • În Zeebrügge se află unul dintre cele mai importante porturi din Europa. Acesta este cotat ca fiind al doilea cel mai mare și mai modern centru comercial maritim din Belgia.
  • Cerințele sporite de securitate necesită o semnalizare fiabilă și diagnosticabilă a sistemului de ecluze.
  • Phoenix Contact a dezvoltat luminile de semnalizare compatibile cu magistrala de câmp, pentru integrare în sistemul de ecluze.
  • Componentele, sistemele și soluțiile de la Phoenix Contact permit trecerea sigură prin ecluza Pierre-van-Damme și un schimb de mărfuri fără probleme.

Profil client

Ecluza Pierre-van-Damme din portul Zeebrügge  

Ecluza Pierre-van-Damme din portul Zeebrügge

Din portul din Zeebrügge, pe lângă numeroase mărfuri diverse, sunt expediate în întreaga lume autovehicule de mărci diferite.

Navele de containere transportă de acolo 2,2 milioane de mașini pe an, în toată lumea, și astfel localitatea belgiană a devenit cel mai mare hub de automobile din lume. Pentru așa numitul trafic Ro-Ro (Roll-on, roll-off), Zeebrügge este, de asemenea, cel mai important port european.

Aplicație

Lumini de semnalizare în portul Zeebrügge  

Luminile de semnalizare indică cele mai importante comenzi

Din cauza cerințelor crescute de securitate, responsabilii pentru portul Zeebrügge au cerut o semnalizare fiabilă și diagnosticabilă pentru sistemul de ecluză. O cerință importantă a fost o sursă de alimentare redundantă, un sistem magistrală de câmp tot redundant, precum și disponibilitate și capacitate de diagnosticare ridicate.

În plus, luminile de semnalizare trebuia să îndeplinească cerințele IALA E200-1 și EN 12699 și să fie adecvate pentru condițiile de mediu dificile din mediul maritim.

Soluție

Controler Inline  

Controlere Inline pentru comunicare cu luminile de semnalizare

Phoenix Contact a dezvoltat luminile de semnalizare compatibile cu magistrala de câmp și, împreună cu un integrator de sistem, le-a integrat în sistemul de ecluze. Luminile de semnalizare din familia de produse CSD-SL, care sunt disponibile în culorile roșu, verde, galben și alb, îndeplinesc cerințele IALA E200-1 și EN 12699.

Pe lângă gama luminoasă excelentă, luminile conving printr-o sursă de alimentare redundantă și un sistem magistrală de câmp redundant. Două surse de alimentare și două module magistrală de câmp separate garantează, astfel, o disponibilitate și capacitate de diagnosticare ridicate. Carcasa luminilor de semnalizare și tehnologia de conectare sunt concepute pentru condițiile de mediu dificile din mediul maritim.

Sistem de ecluze în portul Zeebrügge  

Tehnologia de automatizare de la Phoenix Contact garantează o intrare sigură

Tehnologie de comandă bazată pe PROFINET, precum și proiectată redundant

Controlerele utilizate în sistemul de ecluze de la Phoenix Contact transmit datele luminilor de semnalizare prin protocolul Ethernet în timp real, PROFINET, la un sistem de control de rang superior. Personalul din camera de comandă pot citi informațiile sistemului de semnalizare, precum intensitatea curentă a luminii, curentul, tensiunea și starea LED-urilor, precum și intensitatea care acționează asupra luminilor.

În plus, pentru diagnosticarea luminilor de semnalizare, fiecare LED poate fi comandat separat. Controlerul de la Phoenix Contact scrie datele de diagnosticare direct într-o bază de date SQL, ceea ce garantează o arhivare sigură. Pentru automatizarea celor patru poduri basculante ale sistemului de ecluze și a tehnologiei de siguranță asociate, sunt utilizate numeroase alte componente și sisteme de la Phoenix Contact, ca de exemplu blocurile terminale modulare consacrate precum relee, controlere, module I/O și convertoare de semnal.

Controlul luminilor de semnalizare se faze printr-o conexiune de fibră optică prin protocol PROFINET. Comenzile de control sunt comunicate prin switchuri la controlerul compact compatibil PROFINET ILC 171 ETH 2TX. Fiecare dintre stâlpii înalți de opt metri, pe care au fost montate luminile de semnalizare, include două controlere ILC 171 ETH 2TX cu dispozitivul master magistrală de câmp corespunzător. Dacă o cale de comunicație se întrerupe, celălalt controler preia imediat sarcinile celuilalt și raportează defecțiunea la camera de comandă.

Concluzie

Luminile de semnalizare și tehnologia de automatizare de la Phoenix Contact se asigură că funcționarea ecluzelor din portul Zeebrügge se face fără probleme pentru toate părțile implicate.

Prin intermediul luminilor de semnalizare, căpitanul primește cele mai importante comenzi în timpul întregului proces, de la închiderea barierei pe partea respectivă a ecluzei, la compensarea nivelului apei, până la deschiderea porților ecluzei. Componentele, sistemele și soluțiile de la Phoenix Contact permit, astfel, trecerea sigură prin ecluza Pierre-van-Damme și, prin urmare, un schimb de mărfuri rapid și sigur.

Produse

DescriereTipNr. articol
Controler modular Inline cu protocoale bazate pe Ethernet Modbus/TCP și PROFINETILC 171 ETH2700975
Lumină de semnalizare cu LED, 300 mm, roșuCSD-SL 300 RD2701788
Lumină de semnalizare cu LED, 300 mm, verdeCSD-SL 300 GN2701786
Lumină de semnalizare cu LED, 300 mm, galbenCSD-SL 300 YE2701787
Terminal de derivație INTERBUS cu accesorii
(conector fișă și câmp de etichetare)
IBS IL 24 RB-T-PAC2861441
DescriereTipNr. articol
Controler modular Inline cu protocoale bazate pe Ethernet Modbus/TCP și PROFINETILC 171 ETH
Lumină de semnalizare cu LED, 300 mm, roșuCSD-SL 300 RD
Lumină de semnalizare cu LED, 300 mm, verdeCSD-SL 300 GN
Lumină de semnalizare cu LED, 300 mm, galbenCSD-SL 300 YE
Terminal de derivație INTERBUS cu accesorii
(conector fișă și câmp de etichetare)
IBS IL 24 RB-T-PAC

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere