Soluții inteligente de iluminat LED pentru tuneluri și pasaje subterane

Prezentare generală

Tunelul Liefkenshoek  

Soluțiile de iluminat LED pentru tuneluri oferă numeroase avantaje

  • Operatorii, proiectanții și firmele de instalare de sistemel de iluminat se confruntă cu provocarea iluminatului uniform al unui tunel, conform cerințelor și să controleze intensitatea iluminatului în funcție de situații.
  • Împreună cu partenerul belgian Schréder, Phoenix Contact oferă soluții de iluminat, care să poată fi conectate la un sistem de control prin rețeaua Ethernet în sistemul de control.
  • Tablourile de distribuție, respectiv software-ul de aplicație sunt gata programate și pot fi parametrizate și conectate în rețea foarte ușor.

Aplicație

Tunelul Liefkenshoek  

Instalare simplă a soluției, grație QPD

Tunelurile sunt construcții foarte sofisticate din punct de vedere tehnologic. Pe lângă numărul mare de tuneluri existente, numărul de noi instalări crește mereu. De aici rezultă faptul că în același timp sunt în operare cele mai diferite soluții de iluminat.

Alături de vechea tehnologie de iluminare, este utilizată tot mai mult tehnologia superioară LED. Mai sunt și tuneluri în care unele părți sunt reechipate și astfel găsim instalații mixte cu tehnologii vechi și noi de iluminat.

Soluție

Pentru tuneluri, Phoenix Contact a dezvoltat soluțiile de iluminat cele mai moderne. Luminile LED sunt comandate, la alegere, direct sau prin intermediul așa-numitelor driver boxes. În boxe se găsesc driverele LED pentru reglarea luminilor. Poziția exactă a luminilor și driver-box-elor a fost definită de specialistul Schréder pe baza analizei fotometrice a viitorului iluminat de tunel. În paralel cu lucrările pregătitoare, cablurile de putere și de magistrală sunt preconfigurate și livrate pe șantier. Astfel, firmei care instalează i se ia o problemă încă dinainte de confecționarea conductorilor. Deoarece toate cablurile sunt dotate cu o rotație automată de faze, cele trei faze ale conexiunii de putere sunt solicitate uniform. Astfel se poate renunța la verificarea individuală a cablurilor, foarte cronofagă și recablarea ulterioară.

Controlul efectiv al sistemului electronic Lumgate și al driverelor de LED este predefinit în 50 de scenarii diferite. În plus, mai sunt 15 scenarii speciale care, în situații speciale - de exemplu într-un caz de urgență sau la un eveniment periculos - intră în funcțiune cu prioritate sporită. Datele privind viteza maximă admisă în tunel influențează și ele intensitatea necesară a luminii și este, de aceea, luat în considerare în controler. Alături de programul de aplicație, în ATS se varsă și datele din analiza fotometrică. Respectivul fișier de configurare, pe care controlerul îl citește independent, formează împreună cu alți parametri cadru baza pentru comanda iluminatului. În acest fel se asigură că cerințele operatorului tunelului respectiv directivele legale sunt îndeplinite cu exactitate. În plus, se produce numai atâta lumină, cât este necesar într-un anumit moment, ceea c se reflectă pozitiv în costurile pentru energie.

Topologie soluție de iluminat  

Structura și elementele soluției de iluminat

Sistemul oferă timpi minimi de instalare, grație soluțiilor de panouri de distribuție predefinite precum și sistemului de instalare QPD, în câmp și la felinar. La calcularea ciclului de viață al sistemului se văd și celelalte avantaje ale soluției de iluminat tuneluri.

Avantajele dvs.

  • Plug and play grație parametrilor predefiniți și adresării independente
  • Soluții utilizabile în moduri diferite, grație capacității de atenuare a 240 de puncte de lumină diferite, până la 96 km și 1920 de drivere LED cu numai un controler
  • Stare extinsă de diagnosticare prin monitorizarea timpilor de operare și de consum de curent
  • Constant Light Output cu ore efective de operare și factori de întreținere

Produse

DescriereTip
Advanced Tunnel System (ATS) – tablou de distribuție gata montat, inclusiv software de aplicație pentru atenuarea cu variație continuă a luminiide ex. TSL-SC-RTL-ATS/D0S12
Basic Tunnel System (BTS) - panou de comandă gata asamblat pentru conectarea în rețea a luminilorde ex. -SC-RTL-BTS
Tunnel Control System (TCS) - soluții de panou de comandă pentru conectarea în rețea a mai multor ATS-uri și pentru conectarea la o centrală de comandă tunel cu protocoale de comunicații definitede ex. TSL-SC-RTL-TCS/D0S22

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere