Protecție la supratensiune în tunelul Saas

Tunelul Saas în Elveția  

Tunelul Saas în Elveția

Drumul național 28 este legătura principală de la și spre Davos și este foarte circulat mai ales iarna. Tunelul Saas este parte a proiectului „Ocolitoarea Saas” și conduce drumul național pe sub localitatea Saas din Prättigau, Elveția.

Până la construcția tunelului, traficul se făcea pe drumul de trecere din Saas, care acum este mult degrevată de tunel.

Date despre tunelul din Saas:

 • Loc: Cantonul Graubünden, Elveția
 • Lungime: 2,58 km
 • Tip de construcție: 10,0 T (un tunel central cu circulație în ambele sensuri cu câte o bandă pe sens, un tunel de siguranță paralel cu tunelul principal)
 • Deschidere: octombrie 2011
 • Beneficiar: Oficiul pentru construcții în adâncime Graubünden / Oficiul federal al drumurilor, Elveția
 • Volum trafic: 15.400 de vehicule/zi

 

Aplicație

Reprezentarea schematică a distribuției principale în tunelul Saas  

Distribuția principală în tunelul Saas: 1) alimentare, 2) sursă de alimentare neîntreruptibilă, 3) controler

Alimentarea cu energie a distribuției centrale are loc prin intermediul unui transformator. Deoarece aceste conexiuni se află în afara zonei de protecție a tunelului, așadar provin din zona 0 de protecție împotriva descărcărilor atmosferice A alimentarea tunelului trebuie protejată.

Alte sisteme care trebuie să funcționeze și la căderi de curent fără probleme sunt alimentate prin surse de alimentare neîntreruptibile. Printre acestea se numără și controlerul, care reglează în caz de urgență traficul și îi informează în mod corespunzător pe participanții la trafic.

Echiparea tehnică în tunel:

 • Camere video
 • Antene GSM, cablu neetanș pentru radio și emisie-recepție
 • FL/Iluminare Natt, iluminat de urgență
 • Detecție fum și detecție incendiu
 • Aparate de măsurat dioxidul de carbon și înrăutățirea vizibilității, măsurarea vântului
 • Semnale luminoase, obturatoare de incendiu

 

Soluție

Dispozitivul de protecție la supratensiune VALVETRAB Compact la distribuitorul USV  

Dispozitiv de protecție la supratensiune VALVETRAB Compact la distribuitorul USV

Oficiul pentru construcții la adâncime Graubünden utilizează în distribuția principală din tunelul Saas dispozitivul de protecție la descărcări atmosferice de tipul 1 FLASHTRAB compact PLUS (FLT-CP-PLUS) de la Phoenix Contact. Acesta este instalat direct în distribuția principală și împământează în caz de avarie curenții apăruți de descărcare atmosferică.

Sursele de alimentare neîntreruptibilă sunt protejate cu dispozitive de protecție la supratensiune de tip 2 VALVETRAB compact (VAL/-CP). Vă găsiți direct la intrarea cablurilor din tunel în distribuitor. Deoarece fiecare sistem este conectat printr-un cablu de alimentare propriu la sursa de alimentare neîntreruptibilă, toate cablurile sunt conectate prin dispozitive de protecție la supratensiune de tip 2.

Concluzie

Prin protecția alimentării cu energie, disponibilitatea tunelului crește considerabil. Și sistemele de urgență sunt protejate fiabil datorită protecției la supratensiune de curenți tranzitorii și susțin astfel în cazul unei urgențe atât pasagerii care se pot salva singuri, cât și forțele de salvare.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere