Conexiune rapidă şi fără erori a subansamblurilor I/O

Prezentare generală

Podul Osman-Gazi  

Podul Osman-Gazi finalizat acum este a patrulea pod suspendat din lume ca mărime

  • Podul Osman-Gazi reprezintă elementul central al conexiunii planificate cu autostrada cu o lungime de 420 km dintre Istanbul şi Izmir.
  • Semnalele care sunt montate în pod la aproximativ 4500 I/Os sunt prelucrate prin intermediul subansamblurilor I/O ale controlerelor S7-300/ET 200M.
  • Cablajul de sistem de la Phoenix Contact conectează subansamblurile rapid şi fără erori cu cablajul de câmp.

Profil client

Manager de proiect Alper Arifoǧlu  

Managerul de proiect Siemens, Alper Arifoǧlu, a fost responsabil pentru alegerea componentelor electrice

Grupul de firme japonez însărcinat cu construcţia podului, IHI Corporation, a alocat diferite pachete de lucrări către subcontractori.

Soluţia SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) pentru monitorizarea și controlul computerizat al proceselor precum şi sistemul de alimentare cu tensiune al podului au fost realizate de către Siemens AG.

Mod de utilizare

Container cu tablouri de distribuție  

Model în secţiune al unui segment de acoperire cu containerele tablourilor de distribuţie pe nivelurile de întreţinere

La capătul dinspre nord şi sud al podului se află câte o clădire de alimentare principală în care este amplasată reţeaua de tensiune joasă, medie şi înaltă. Ambele instalaţii parţiale sunt cuplate împreună în mod redundant, astfel încât este evitată o întrerupere a funcţionării sistemului.

Procesarea semnalelor se realizează la nivelurile de întreţinere ale podului. În acest scop, acest nivel adăposteşte containere speciale în care sunt montate tablourile de distribuție individuale. În containere se combină şi diferitele linii de semnal pentru achiziţia de date, deoarece pentru menţinerea în stare intactă a infrastructurii, aceasta trebuie monitorizată permanent.

În afară de aceasta, pe pod trebuie să se asigure întotdeauna iluminarea sau semnalizarea corectă pentru traficul stradal, aerian şi naval. Semnalele sistemelor parţiale sunt evaluate prin intermediul subansamblurilor I/O ale controlerelor S7-300/ET 200M. Pentru conectarea subansamblurilor, Siemens utilizează soluţia de cablare pentru sisteme de la Phoenix Contact.

Soluție

Adaptor frontal pentru conectare VIP-Power  

Adaptor frontal pentru conectare VIP-Power pentru conectarea simplă şi rapidă

Cu familia de produse VIP-Power Cabling se pot conecta rapid şi simplu subansamblurile individuale I/O ale controlerului S7-300-printr-un concept Plug-and-Play prin intermediul unui bloc terminal modular. La cablarea individuală clasică, care necesită mult timp, precum şi la un test funcţional I/O care verifică interconectarea corectă a semnalelor, se poate, de asemenea, renunţa. Avantajul adaptoarelor VIP prefabricate constă, printre altele, în faptul că după procesul de execuţie acestea sunt supuse unei verificări sub înaltă tensiune. În acelaşi timp se controlează conectarea corectă a firelor dintre adaptorul frontal pentru conectare şi conectorii blocului terminal modular. Astfel, utilizatorului i se asigură o conectare sigură şi fără erori. În combinaţie cu blocurile terminale cu două niveluri cu posibilitate de inserţie de tip Push-in se pot interconecta cele 40 de puncte de conectare ale controlerului pe o lăţime constructivă de numai 70 mm.

Conform managerului de proiect Alper Arifoǧlu, persoanele responsabile au fost convinse în special de economia de spaţiu de timp care rezultă din cablajul sistemului, în combinaţie cu tehnologia de conectare directă a blocurilor terminale modulare. Pentru un tablou de distribuție de mari dimensiuni cu nivel de interconectare, aşa cum este necesar în cazul acestei aplicaţii, de regulă se calculează un necesar de timp de aproximativ zece zile de lucru. O zi de lucru este necesară angajaţilor pentru prelucrarea mecanică a tabloului, în timp ce restul celor nouă zile sunt alocate instalării electrice a componentelor precum şi Field Acceptance Test (FAT). „Modul de proiectare a tabloului de distribuție a cauzat la început o problemă reală de timp“, afirmă Alper Arifoǧlu. „Prin utilizarea cablajului sistemului, producătorul tabloului nostru a redus însă cu două zile timpul necesar pentru instalarea componentelor electrice, ceea ce ne-a ajutat la respectarea termenelor planificate“.

Concluzie

Un alt criteriu decizional pentru familia de produse VIP-Power Cabling rezidă în manevrarea facilă. Sunt disponibile numai variante cu 20 sau 40 de poli care sunt adecvate pentru toate subansamblurile I/O ale instalaţiei ET 200M. În acest caz nu este important dacă este vorba despre un subansamblu analogic sau de o placă de ieşire a releului. Deoarece datorită secțiunii mari a conductorului precum şi datorită conectorilor blocului terminal modular se pot interconecta atât semnale mici de comandă cât şi sarcini de până la 250 V AC şi 6 A. În total, în proiectul podului Osman-Gazi de la Izmit au fost cablate 24 de tablouri de distribuție cu cablajul sistemului de la Phoenix Contact.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere