Tehnologie de măsurare radio în sistemul de ecluze Kiel-Holtenau

Prezentare generală

Ecluza Kiel-Holtenau  

Sistemul de comunicație radio Radioline ajută la monitorizarea lucrărilor de construcții la ecluză

  • După mai mult de 100 de ani de viață, apeductul de alimentare a ecluzei Kiel-Holtenau va fi reînnoit, în paralel cu exploatarea ecluzei.
  • În timpul activităților de construcție, senzorii de înaltă calitate măsoară toate punctele importante ale structurii de ecluză.
  • Sistemul de comunicație radio, Radioline, de la Phoenix Contact, conectează stațiile de măsurare aflate la distanță cu sistemul centralizat de control și alarmă.

Profil client

Administrația căilor navigabile și de transport naval a guvernului federal (WSV) operează, printre altele, ecluzele canalului Nord-Ostsee de la Kiel. În fiecare an, aproximativ 35.000 de nave străbat apele navigabile. La capătul estic al canalului se află sistemul de ecluză Kiel-Holtenau. După mai mult de o sută de ani de operare, WSV s-a hotărât pentru o clădire de schimb, pentru a menține siguranța în exploatare a grupurilor de ecluze.

Aplicație

Sistemul constă dintr-un grup de ecluze mari și un grup de ecluze mici, fiecare cu câte două camere. În timp ce ecluzele încă sunt acceptabile, sub tot sistemul, la o adâncime de aproximativ 30 de metri, a fost săpat un tunel lat de aproximativ doi metri și cu lungimea de aproximativ 400 de mtri, cu cele mai moderne tehnologii. Mai multe puțuri noi care vor fi realizate între camere servesc la conectarea cablurilor de alimentare.

Sisteme MCC de la Glötzl  

Sistemele MCC de la Glötzl sunt instalate în patru zone diferite ale ecluzei

Pentru monitorizarea construcției și evaluarea rezultatelor senzorilor, sunt utilizate componentele firmei Glötzl Gesellschaft für Baumesstechnik GmbH din Rheinstetten, în apropiere de Karlsruhe.

În sistemul de ecluze din Kiel-Holtenau sunt înregistrate instrumentele de măsură din patru zone ale traductoarelor de măsură descentralizate - așa-numitele sisteme MCC (Measurement Communication Control). Aici, provocarea a constat în faptul că cele patru stații distribuite spațial își transmit datele la stația master MCC centrală, care se află în centrala de comandă de pe insula centrală.

Între stațiile individuale și centrala de comandă nu numai că trebuie să existe o distanță de mai multe sute de metri, dar și camerele ecluzelor trebuie să fie depășite. Prin urmare, pozarea cablurilor era exclusă, din motive tehnice și economice.

Soluție

„În acest context, ne-am hotărât pentru sistemul de comunicație radio Radioline de la Phoenix Contact, deoarece poate fi utilizat flexibil“, explică Joachim Haberland, în calitate de manager de proiect în cadrul Glötzl Tehnologie de măsurare pentru monitorizarea clădirii sistemului de ecluze. „Cu modulele Radioline pot fi transmise atât semnale I/O, cât și date serial, fără costuri suplimentare”.

Prezentare generală a sistemului de ecluze Kiel-Holtenau  

Prezentare generală a sistemului de ecluze Kiel-Holtenau

Senzorii montați pe clădirea ecluzei scanează suprafețele cu precizie superioară și, astfel, înregistrează tendințele și mutările pereților camerelor. În plus, nivelul apelor subterane este determinat în zece puncte, prin senzorii de nivel. Aceste semnale sunt transmise de senzori printr-o interfață RS485 serial.

Sistemul de comunicație radio Radioline este conectat direct la ieșirea RS485 a traductorului de măsură și comunică valorile, fără fir, la centrala de comandă. Aici, sistemul master MCC memorează datele și le evaluează.

„Toate valorile măsurate pot fi înregistrate permanent acum, astfel încât posibilele erori apărute pot fi identificate din timp și pot fi luate rapid contramăsuri“, clarifică Jürgen Glötzl, vicepreședinte executiv Glötzl Baumesstechnik.

Datele serial și I/O pot fi transmise mai departe
Baza sistemului Radioline, care este orientat spre nevoile speciale ale aplicațiile industriale de infrastructură, este noua tehnologie radio Trusted Wireless 2.0. Aceasta închide spațiul dintre WirelessHart ca soluție pentru rețelele de senzori din tehnologia de proces, precum și standardele wireless Bluetooth și Wireless LAN, consacrate în automatizarea fabricii.

În funcție de cererile aplicației, modulele Radioline oferă diferite posibilități de configurare. De la simpla conexiune punct-cu-punct până la rețelele de tip plasă cu auto-depanare, pot fi construite orice fel de structuri de rețea.

Concluzie

Jürgen Glötzl și Joachim Haberland  

Vicepreședintele executiv Jürgen Glötzl și managerul de proiect Joachim Haberland

Prin utilizarea sistemului de comunicație radio Radioline, administrația căilor navigabile și a transportului naval a guvernului federal (WSV) economisește mult timp și bani.

„După ce modulul wireless comunică, de mai multe luni, valorile măsurate înregistrate la centrala de comandă, fără vreo avarie, așteptările mele cu privire la stabilitatea conexiunii wireless au fost satisfăcute“, rezumă Jürgen Glötzl. „Pe baza acestor experiențe pozitive, vom utiliza și în viitor soluțiile wireless de la Phoenix Contact."

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere