Conectare la generator

Conectare la generator

Pentru cele mai bune performanțe

Cu ajutorul soluțiilor pentru conectarea generatorului, obțineți o disponibilitate și randamente maxime ale sistemelor dvs. fotovoltaice.

Înapoi la Sisteme în câmp deschis

Categorii

Proiectantul și instalatorul se confruntă cu provocarea de a obține disponibilitate și performanțe maxime din sistemele fotovoltaice. Factorii importanți sunt colectarea și distribuția curenților stringurilor, protecția modulelor individuale împotriva avariilor provocate de descărcări atmosferice și supratensiuni și monitorizarea puterii sistemului.

Cutiile de joncțiune stringuri (GAK) de la Phoenix Contact îndeplinesc aceste cerințe într-o carcasă ergonomică. Cu sistemul nostru de monitorizare pentru curenții stringurilor fotovoltaice de la Phoenix Contact, reacționați prompt la avarii și pierderi de putere, chiar și în cazul avariilor la stringuri individuale.

Avantajele dumneavoastră

  • Analiză orientată spre aplicație, pentru poziționarea optimă a protecției la supratensiune
  • Efort redus de cablare și costuri
  • Nu e necesară o sursă de alimentare separată în câmp
  • Instalare cu economie de spațiu, prin designul compact
  • Măsurarea tensiunii până la 1500 V c.c.

Conectare și protecție

Bloc modular hibrid  

Efort redus de cablare, datorită blocurilor terminale modulare speciale

Un portofoliu complet de produse, cu cele mai diverse blocuri terminale modulare, oferă soluția corectă pentru orice aplicație. Blocurile terminale cu soclu siguranță sunt ideale pentru protecția stringurilor individuale împotriva curenților inverși.

Blocurile terminale cu diodă sunt speciale pentru utilizarea unei pelicule fotovoltaice subțiri, blocul de conexiuni hibrid reunind până la patru stringuri, fără efortul suplimentar al cablării.

Protecție împotriva tensiunilor de descărcare

Protecție la supratensiune pentru sisteme fotovoltaice  

Protecție fiabilă la supratensiune pentru sisteme fotovoltaice

Sistemele fotovoltaice de câmp deschis sunt periclitate, în special din cauza poziției expuse prin
curenți de descărcare atmosferică și tensiuni de descărcare.

Cu dispozitivele de protecție la curenți de descărcări atmosferice și la supratensiune de la Phoenix Contact vă asigurați și vă măriți considerabil disponibilitatea sistemului dvs. Dispozitivele de protecție îndeplinesc normele EN 50539-11 și UL 1449 3rd ed pentru protecție la supratensiune, în instalații fotovoltaice, fiind aprobate de KEMA.

Monitorizarea curenților și tensiunilor stringurilor

Module pentru măsurarea curentului  

Monitorizarea sistemelor fotovoltaice la nivel de string

Modulul de măsurare a curentului determină, cu ajutorul senzorilor Hall fără contact, parametrii nominali ai sistemelor fotovoltaice și îi redirecționează la modulul de comunicații. Sunt disponibile variante cu 4 și 8 canale.

Cu modulul de măsurare a tensiunii măsurați tensiuni continue de până la 1500 V. Modulul este potrivit atât pentru măsurători în sisteme împământate cât și în sisteme fotovoltaice izolate.

Sursă de alimentare

Convertor c.c./c.c.  

Convertor c.c./c.c. compact, cu funcționalitate de bază, pentru sisteme fotovoltaice

Datorită noului convertor c.c./c.c. cu funcționalitate de bază pentru sistemul fotovoltaic, vă alimentați cutiile de joncțiune stringuri direct de la sistemul din câmp deschis.

Astfel economisiți costuri de instalare și măriți eficiența sistemului. Prin designul compact și randamentul ridicat, convertorul c.c./c.c. poate fi utilizat și în conectorii fagure mici.

Convertirea și monitorizarea curenților din circuitele de curent

Traductor de curent  

Monitorizarea circuitelor de curent continuu în sistemele fotovoltaice

Cu traductoarele de curent universale c.a./c.c. sunt monitorizate circuitele de c.c. de până la 600 A. În acest scop cablul monitorizat nu trebuie întrerupt.

Transformatoarele de curent permit o convertire a curenților alternativi, pentru diferite rapoarte de transmisie. Cu dispozitivele de măsurare a energiei din aval, dimensiunile pot fi măsurate și afișate direct către tabloul de distribuție.

Managementul parcului

Datele membrilor parcului pot fi emise prin intermediul interfețelor seriale RS-485 și pot fi transmise prin comunicație radio la sistemul central de management al parcului. Deoarece sistemul nostru Radioline permite instalarea unor rețele tip plasă, participanții pot comunica între ei prin intermediul unor stații repetor/slave.

Monitorizarea stringurilor fotovoltaice

Cu modulul pentru măsurare evaluați până la opt valori de curent continuu și o valoare de tensiune continuă în același timp. În extinderea totală a unui modul de comunicare puteți utiliza opt module de măsurare.

În acest scop, cablul de comunicații cu 2 conductoare este utilizat concomitent pentru sursa de alimentare a modulelor de măsurare. Nu este necesară o sursă de alimentare suplimentară. Traductorul de măsură universal permite măsurarea curentului alternativ și continuu la circuitele de curent.

Monitorizarea stringurilor fotovoltaice

De la stringuri până la circuitele de curent, Phoenix Contact oferă o monitorizare fiabilă a sistemelor fotovoltaice

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Serviciu

Soluții pentru energia solară

Pentru exploatarea optimă şi fiabilă a sistemelor fotovoltaice

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere