Soluții pentru stocarea datelor meteo

Prezentare generală

Stocarea datelor meteo  

Stocarea datelor meteo

  • Pentru operatorii sistemelor fotovoltaice de dimensiuni mari, randamentul sistemului lor este cel mai important. Raportul de performanță este o măsură posibilă în acest scop.
  • Cu ajutorul stației meteo de la Phoenix Contact, proiectantul și operatorul sistemului au o soluție testată și, prin urmare, sigură, pentru determinarea raportului de performanță.
  • Soluția vine în ajutorul operatorului, pentru a optimiza randamentul și disponibilitatea sistemului.

Aplicație

Stație meteorologică în sistemul FV  

Preluarea informațiilor meteo prin senzorii obișnuiți

Înregistrarea datelor de operare în sisteme fotovoltaice este foarte complexă. Pentru aceasta, nu este suficientă înregistrarea datelor de performanță ale stringului individual de modul și ale invertorului. O măsură posibilă pentru determinarea eficienței este Performance Ratio, care comunică raportul dintre randamentul efectiv și randamentul teoretic maxim posibil. Pentru calculul acestei valori, stația meteo înregistrează date meteo, precum, de ex., expunerea la raze solare, viteza vântului și temperatură. Din aceste informații, proiectantul și operatorul pot identifica pierderile și erorile din sistem.

În cadrul sistemelor fotovoltaice monitorizate, înregistrarea vitezei vântului are o semnificație relevantă din punct de vedere al siguranței. Senzorii meteo înregistrează informații despre viteza vântului. Datele sunt procesate în stația meteo și transmise la sistemul de control. În cazul unei încărcări prea mari din cauza vântului, unitatea de urmărire este plasată într-o poziție sigură. Astfel solicitarea pe modul este redusă, iar deteriorarea este împiedicată.

Soluție

Stația meteorologică dispune de interfețe standard și permite conectarea a până la unsprezece senzori obișnuiți. Controlerul integrat înregistrează datele meteo și pune la dispoziție valorile măsurate ale unui sistem SCADA de rang superior, prin Modbus/TCP sau OPC UA, printr-o interfață Ethernet. Achiziția de date se face într-un format de date standardizat, pentru a permite o conectare simplă la sistemul SCADA.

Soluția pentru stocarea datelor meteo este adaptată la nevoile sistemelor fotovoltaice de dimensiuni mari. Configurarea fiecărui senzor în parte se efectuează simplu, prin interfața web. Utilizatorul nu are nevoie de cunoștințe în programare. În cadrul rețelei sistemului, utilizatorii pot apela în orice moment datele meteo curente, prin acces la internet.

Interacțiunea dintre senzori, stația meteo, memoria de date și interfața web

Stația meteo stochează local datele înregistrate și le pune la dispoziția utilizatorului, printr-o interfață web

Avantajele dvs.

  • Soluție testată, pre-asamblată
  • Utilizare universală
  • Utilizarea celor mai bune tehnologii de conectare și a componentelor adecvate
  • Efort redus la punerea în funcțiune și configurare
  • Nu sunt necesare cunoștințe în programare
  • Selecție flexibilă a senzorilor, datorită interfețelor standardizate

Produse

DescriereTipCod comandă
Stație meteo pentru înregistrarea a până la unsprezece semnale meteoSOL-SC-WEATHER-STN2402797
Program de utilizare pentru controlerul unei stații meteo, pe card SDSD FLASH 2GB SOL-WEATHER-STN2402852
DescriereTipCod comandă
Stație meteo pentru înregistrarea a până la unsprezece semnale meteoSOL-SC-WEATHER-STN
Program de utilizare pentru controlerul unei stații meteo, pe card SDSD FLASH 2GB SOL-WEATHER-STN

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere