Soluție pentru conectarea la generator

Prezentare generală

Sistem fotovoltaic de câmp deschis  

Sistem fotovoltaic de câmp deschis

  • Proiectantul și operatorul instalației se confruntă cu provocarea de optimizare a randamentului planificat al sistemului și a disponibilității sistemului.
  • Prin cutiile de joncțiune stringuri de la Phoenix Contact, aveți siguranța că veți folosi o soluție testată și, astfel, sigură.
  • Simplitatea instalării și conectarea simplă la infrastructură a sistemului reprezintă aspecte pozitive.

Aplicație

Un studiu efectuat de revista Photon a dezvăluit că experții estimează că 70% din sistemele fotovoltaice din Germania lasă de dorit. Din cauza erorii de montare, randamentul preconizat și, astfel, randamentul investițiilor unui sistem fotovoltaic are o întârziere în timp. Rentabilitatea așteptată din compensarea de energie introdusă în sistem rămâne constantă pentru moment.

Angajații discută cu clienții  

Este vorba despre dimensionarea corectă a cutiilor de joncțiune stringuri

Cu funcțiile sale de conectare, măsurare și protecție, cutia de joncțiune stringuri (GAK, în engl. Combiner Box) este elementul esențial dintre dimensionarea economică și disponibilitatea îndelungată a sistemului fotovoltaic. Cutia de joncțiune stringuri este frecvent selectată, exclusiv pe baza unor considerente legate de cost. Calitatea și durabilitatea joacă un rol secundar.

Pentru cutii de conexiune sigure și de înaltă calitate, proiectanții și instalatorii trebuie să fie atenți la conformitatea produselor.  Pentru cutiile de joncțiune stringuri, se aplică normativul pentru dispozitive de comutare EN 61439, care descrie structura, selecția componentelor și testările necesare. Standardul impune o documentație cuprinzătoare pentru caracteristicile tehnice și condițiile de utilizare, precum și pentru instalarea și întreținerea corecte. Toate informațiile ar trebui furnizate dispozitivului, ca instrucțiune de instalare, în limba folosită în locația de instalare.

Soluție

Combinațiile de dispozitive de comutare de la Phoenix Contact garantează o funcționare fără probleme a sistemelor fotovoltaice. Prin componentele interconectate optim și interfețele de comunicații, conectați cutiile de joncțiune stringuri rapid și simplu, la un management al parcului de rang superior. O echipă specializată, din toate domeniile relevante ale companiei, elaborează împreună cu dvs., în calitate de client, soluții individuale.

Documentarea primară de dezvoltare, împreună cu clienții  

Soluții de tablouri de distribuție, pentru fiecare cerință a clienților

Dezvoltare
În documentarea principală de dezvoltare, lucrăm împreună cu clienții noștri în toate domeniile, pentru a pune în aplicare cât se poate de bine cerințele exprimate. Provocările specifice sunt identificate în prealabil. Astfel, procesul de dezvoltare este orientat spre obiective și este proiectat în mod eficient.

După finalizarea documentării primare, începe etapa de construcție. Această fază se încheie cu crearea prototipurilor, care trec prin procese specifice de testare și verificare. Cunoștințele astfel dobândite sunt folosite pentru optimizarea soluției.

Proceduri de testare și verificare
Cu ajutorul unei testări la temperatură, sunt descoperite, de exemplu, hotspoturile. Ca urmare, toate componentele sunt dispuse optim. Așadar, este exclusă avaria din cauza unei suprasarcini termice.

În laboratoarele de testare proprii, prototipurile trec prin teste electrice și mecanice. Testele se asigură că soluțiile funcționează fără eroare, în mediile prevăzute de instalare.

Prin intermediul verificării termografice în cadrul laboratorului propriu sunt detectate posibile puncte de acces, iar toate componentele sunt dispuse în mod optim în cutii de joncțiune stringuri. Astfel, poate fi exclusă avaria din cauza unei suprasarcini termice.

Imagini termografice ale cutiilor de joncțiune stringuri, prin comparație  

Prin designul optimizat termic al tabloului de distribuție, este exclusă avaria din cauza unei suprasarcini termice

Producție
După încheierea tuturor testelor relevante din faza de dezvoltare, are loc lansarea în producție a articolului. Componentele sunt produse în one-piece-flow, pentru a putea parcurge fiecare pas, în mod eficient. Acestea pot răspunde, rapid și flexibil, la metodele constructive aflate în schimbare și la dimensiunile lotului. Informațiile necesare pentru asigurarea calității sunt vizibile dintr-o privire și, astfel, garantează un proces de producție și de montare fără probleme.

 

Calitate
Pe linia de producție sunt utilizate mijloace auxiliare, care permit producția repetabilă a tuturor articolelor. Utilizarea șuruburilor cu monitorizarea cuplului de strângere asigură conexiuni fiabile și sigure. Astfel, este garantată calitatea permanentă a fiecărei cutii de joncțiune stringuri. În ultima etapă de producție are loc verificarea finală, conform cu IEC 61439. La final, este creat un proces verbal de testare. Toate combinațiile de dispozitive de comutare, precum și componentele electronice ale acestora, dispun de numere de serie, prin care pot fi identificate în orice moment, în mod unic.

SCB compact și SCB next generation  

Două concepte inteligente de soluții: cutie de joncțiune stringuri cu siguranță pentru stringuri, în afara conectorilor fagure, pentru 32 de stringuri și cutie de joncțiune stringuri cu siguranță standard pentru stringuri, pentru 16 stringuri

Avantajele dumneavoastră

  • Analiză și consiliere orientată spre aplicație
  • Poziționare optimă a protecției la suprasarcină
  • Utilizarea celor mai bune tehnologii de conectare și a componentelor adecvate
  • Efort redus de cablare și costuri
  • Nu e necesară o sursă de alimentare separată în câmp
  • Instalare cu economie de spațiu, prin designul compact
  • Analiză și consiliere orientată spre aplicație

Produse

DescriereTipNr. articol
Cutie de joncțiune stringuri pentru 32 de stringuri cu siguranță InlineSOL-SC1-32-0-FI-VMC-T1-SD1-222403683
Cutie de joncțiune stringuri pentru 16 stringuri cu siguranță standard pentru stringuriSOL-SC1-16-0-F-VM-T1-SD1-112403682
DescriereTipNr. articol
Cutie de joncțiune stringuri pentru 32 de stringuri cu siguranță InlineSOL-SC1-32-0-FI-VMC-T1-SD1-22
Cutie de joncțiune stringuri pentru 16 stringuri cu siguranță standard pentru stringuriSOL-SC1-16-0-F-VM-T1-SD1-11

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere