Soluții pentru controlere de tronson

Prezentare generală

Managementul parcului: Monitorizare și control  

Managementul parcului: Monitorizare și control

  • Operarea rentabilă a sistemelor fotovoltaice mari solicită o monitorizare permanentă și control la nivel de tronson.
  • Cu Array Control de la Phoenix Contact, proiectantul și operatorul de sistem au o soluție testată și fiabilă, pentru înregistrarea tuturor datelor acceptate și pentru pregătirea unui management eficient al parcului.
  • Soluția este ușor de instalat și poate fi conectată ușor la sistemele fotovoltaice de dimensiuni mari.

Aplicație

Array Control  

Combinația de dispozitive de comutare Array Control

Pentru exploatarea eficientă a sistemelor fotovoltaice de dimensiuni mari, este nevoie de o monitorizare și de un control permanente.

Un sistem solar cu dimensiuni de 10 MW combină aproximativ 2500 de stringuri, cu câte aproximativ 20 de module solare. Acesta cuprinde o multitudine de cutii de joncțiune stringuri, invertoare și componente de monitorizare suplimentare, precum senzori de referință, stații meteo sau aparate de măsurare a energiei.

Nenumăratele date de măsurare trebuie înregistrate și procesate ulterior, invertoarele trebuie acționate, iar starea sistemului trebuie transmisă la un sistem de management al datelor de rang superior.

Soluție

Deoarece volumul de date rezultate este foarte mare, parcul fotovoltaic este împărțit în tronsoane unice, așa numitele array-uri. În combinația de dispozitive de comutare Array Control de la Phoenix Contact se află un controler. Acesta preia datele de măsurare de la invertoare, loggere de date și aparate de măsurare a energiei ale unui array, după un model de date unitar, și le transmite la un sistem SCADA de rang superior, în camera de comandă centralizată.

Funcțiile bloc pre-programate facilitează conectarea componentelor individuale la Array Control. Dacă apare o suprasarcină în rețea, Array Control îi comandă invertorului să reducă puterea. În plus, Array Control preia numeroase funcții de diagnosticare, de exemplu în caz de pierdere de putere pe un string. Mesajele de stare, de exemplu pentru protecția anti-efracție sau pentru avarii la dispozitiv, completează valorile înregistrate. Toate datele sunt arhivate pentru o perioadă de timp de până la 25 de ani.

Ca bloc al sistemului de management al parcului de la Phoenix Contact, cu Array Control poate fi realizat un management eficient al sistemelor fotovoltaice de dimensiuni mari.

Monitorizarea și controlul sistemelor fotovoltaice de dimensiuni mari  

Array Control – pentru o operare eficientă a sistemelor fotovoltaice de dimensiuni mari

Avantajele dvs.

  • Costuri reduse de proiectare și operare, grație soluțiilor inteligente de automatizare
  • Aplicația de bază pentru înregistrarea tuturor datelor relevante la nivel de tronson, cu un model de date unitar
  • Integrare simplă a diferitelor invertoare, contoare de curent continuu și componente de monitorizare, pe baza librăriilor pre-programate de funcții bloc
  • Scalabil, în cazul cerințelor crescute, referitor la procesarea și volumul de date

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere