Soluție pentru management

Prezentare generală

Managementul conexiunii de intrare  

Managementul conexiunii de intrare

 • Un nivel de date semnificativ este o bază esențială pentru managementul tehnic eficient al unui sistem fotovoltaic de dimensiuni mari.
 • Sistemul de management al datelor SOL-DMS de la Phoenix Contact este adaptat la cerințele sistemului fotovoltaic de dimensiuni mari și este universal scalabil.
 • Componentă de bază a sistemului de management al parcului, SOL-DMS se integrează perfect în infrastructură.

Aplicație

Un management de date centralizat este o sarcină cheie, pentru a putea exploata eficient sistemul fotovoltaic de dimensiuni mari. Pentru exploatarea sistemului, sunt înregistrate cele mai diferite date, ca de exemplu valorile de producție, mesajele de eroare și parametrii operaționali. De obicei, arhivarea de date are loc local, pe un server din sistem.

Pentru a putea evalua randamentul, sunt necesare înregistrarea și arhivarea pe durata de viață a sistemului. În acest scop, Phoenix Contact oferă un sistem de management al datelor, provenite de la mai mulți producători, pentru înregistrarea, arhivarea și evaluarea datelor de exploatare directe sau calculate. SOL-DMS  pune la dispoziție datele pentru diferite grupuri de utilizatori, procesate individual.

Topologia sistemului de management al datelor

Sistem de management al datelor, provenite de la mai mulți producători, pentru înregistrarea, arhivarea și evaluarea datelor de exploatare

Soluție

Sistemul de management SOL-DMS de la Phoenix Contact servește la vizualizarea unor date care, de obicei, sunt înregistrate în câmp, în mod descentralizat, și care sunt furnizate de controlere. Datele provin din diverse surse, ca de exemplu stringuri fotovoltaice, invertoare, stații meteo sau informații din rețea.

Datele din toate zonele de utilizare sunt transmise la un server central, stocate într-o bază de date și puse la dispoziția utilizatorului final. Prin utilizarea exclusivă a funcționalității HTML5, pentru reprezentarea datelor poate fi utilizat un PC standard sau un terminal web, cu un browser disponibil în comerț.

Toate datele înregistrate sunt arhivate la intervale de timp definite, într-o bază de date, și sunt reprezentate ca valoare sau tendință istorică, pe o pagină web. Utilizatorul înregistrat vede numai datele din tendința care aparține de grupul de utilizatori din care face parte.

O arhivă de alarme oferă o imagine de ansamblu asupra oricăror mesaje stocate în sistem. Utilizatorul poate filtra mesajele în funcție de domeniul său de activitate și le poate afișa pe ecran. În cazul apariției avariilor, de exemplu, este făcută o notificare prin SMS. Vor fi informați participanții care, pe baza rolului său, este prevăzut pentru acest lucru sau care a fost deblocat pentru a primi mesaje cu un anumit conținut sau o bucată de conținut.

Ecran software de management date  

Sistemul de management al datelor oferă informații, în orice moment, despre starea întregului sistem

Vizualizare
În SOL-DMS sunt stocate tipuri de obiecte predefinite în sistemul de vizualizare. Printre acestea se numără Tipuri de obiecte precum stații meteo, controlere de tronsoane, cutii de joncțiune stringuri și DNO Control, pentru monitorizarea cerințelor de racordare la rețea. Utilizatorul poate folosi aceste tipuri de obiecte ca șablon. În plus, există posibilitatea de a integra și de a utiliza propriile proiecte, în funcție de posibilitățile de vizualizare.

Pe pagina de start, clusterele individuale (matrice) sunt ilustrate ca puncte colorate. În stare verde, sistemul rulează la performanța dorită. Nu este nevoie de intervenție. În cazul în care culoarea punctului se modifică în galben, acest lucru înseamnă o avertizare. În acest caz, matricea rulează în continuare, dar trebuie efectuat un control.

În cazul în care culoarea devine roșie, există o avarie. Componenta afectată nu mai furnizează energie. Se va declanșa o alarmă definită. Culoarea albastru arată că va fi efectuată întreținerea în această parte a sistemului. În funcție de starea color curentă în vizualizarea generală, utilizatorul se poate informa, din alte meniuri secundare, cu privire la starea oricărei matrice, până la nivel de string. Datorită vizualizării de ansamblu, astfel este informat în orice moment cu privire la starea sistemului.

Arhivare de date
SOL-DMS înregistrează și arhivează datele pe toată durata de viață a sistemului. Astfel sunt impuse cerințe speciale referitoare la arhivarea datelor, în termeni de nivel de compresie și redundanță. Pentru stocarea de date, se aplică următoarele reguli:

 • Stocarea tuturor datelor de bază la fiecare 15 secunde și disponibilitate pentru 24 de ore
 • După 24 de ore, datele sunt comprimate la un interval de 60 de secunde
 • După șase luni, datele sunt comprimate la o perioadă de 5 minute
 • După 2 ani, la o perioadă de 15 minute
 • Datele pot fi păstrate până la 25 de ani
 Stocarea tuturor datelor relevante ale sistemului, pentru maxim 25 de ani

Stocarea tuturor datelor relevante ale sistemului, pentru maxim 25 de ani

Avantajele dvs.

 • Instalare și punere în funcțiune rapide
 • Flexibilitate prin posibilitatea scalabilă de adaptare, pentru fiecare mărime de sistem
 • Efort redus de planificare, datorită posibilității de extindere individuală și de reproducere, pentru fiecare tip de sistem
 • Adaptare definită de utilizator, prin posibilitatea proprie de design a interfeței
 • Fără costuri ulterioare pentru operator
 • Siguranță ridicată împotriva accesului neautorizat, deoarece toate informațiile sunt stocate local, pe server

Produse

Sistemul de management date SOL (DMS) este disponibil în următoarea configurație de bază.

PC cu rack de 19 țoli, inclusiv:

 • Gigabit-Ethernet-Switch-Panel cu conexiune cu fibră optică și cupru
 • Sursă de alimentare cu disponibilitate mare
 • Procesor
 • Hard disk RAID
 • Memorie de lucru
 • Sistem de operare Windows
 • Software anti-virus

Configurațiile personalizate sunt disponibile la cerere Toate instrumentele software necesare sunt deja preinstalate și disponibile.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere