Soluții pentru monitorizarea sistemelor de acoperiș

Prezentare generală

Angajați într-un sistem de acoperiș  

Monitorizarea sistemelor de acoperiș

  • Pentru a garanta o exploatare optimă a sistemelor fotovoltaice, în rândul investitorilor și operatorilor apare din ce în ce mai mult cererea pentru soluții de monitorizare și vizualizare a sistemelor.
  • Software-ul de monitorizare PV Monitor+ înregistrează tensiunile și curenții și îi transmite, prin intermediul unui modul de comunicații, la un controler compact modular.
  • Dacă aceste valori depășesc sau se află sub parametrii setați, sunteți informat prin SMS și, dacă este necesar, puteți interveni direct.

Aplicație

Clădiri de producție pe teren agricol  

Identificarea din timp a erorilor asigură economia sistemului

Pentru o economie optimă a sistemelor fotovoltaice, nu este suficient controlul la intervale regulate de timp al randamentului total al sistemului pe contorul de alimentare. În acest fel, nu sunt detectate abaterile pe termen scurt. În plus, relația temporară dintre randamentul mai slab detectat și cauză nu poate fi descoperită în siguranță.

Este posibilă și localizarea erorilor în sistem, numai cu cheltuieli suplimentare considerabile, deoarece contorul de alimentare oferă numai o imagine de ansamblu a sistemului. Numai prin identificarea cât se poate de timpurie și localizarea problemelor din sistem, cauzele pot fi rezolvate prompt și poate fi împiedicat randamentul extrem de scăzut pe perioade lungi de timp.

Condiții preliminare pentru identificarea din timp și a locației exacte a erorilor din sistem
Pentru ca abaterile de la funcționarea normală să fie detectate din timp, trebuie îndeplinite următoarele condiții preliminare:

  • Monitorizarea continuă a datelor de performanță pe partea de curent continuu, cât și pe partea de curent alternativ.
  • Măsurarea randamentului la nivel de string. O măsurare la nivel de modul este ideală, dar de obicei nu poate fi realizată nici economic, nici tehnic.
  • O vizualizare, pentru a putea apela în orice moment datele de performanță determinate, cu dispozitive de operare mobile, printr-o interfață web.
  • Avertizarea din timp a personalului de exploatare în cazul neregulilor în funcționare (de ex., prin SMS sau e-mail)

Soluție

Module de măsurare a tensiunii pentru opt cabluri  

Module de măsurare a tensiunii pentru opt cabluri

Monitorizare c.c.
SOLARCHECK este format din diferite unități de măsurare, pentru curent și tensiune. Unitatea de comunicație corespunzătoare sintetizează semnalele măsurate și le transmite la controlerul compact de rang superior. Sistemul SOLARCHECK este construit modular și poate fi adaptat exact la extinderea și interconectarea sistemului. Deoarece cablurile de date preiau și alimentarea cu energie a dispozitivelor în câmp, este necesară o singură sursă de alimentare centralizată.

Monitorizare c.a.
Aparatul de măsurare a energiei EMpro măsoară, analizează și comunica parametri electrici, ca de exemplu tensiuni, curenți, puteri, consum, armonice și asimetrii în rețea.

PV Monitor+  

Cu PV Monitor+, asigurați pe termen lung randamentul sistemelor dvs. până la 500 KW putere nominală

Modularitate
Software-ul PV Monitor+ poate înregistra datele de la până la 512 stringuri. Prin parametrizarea corectă, este întotdeauna reprezentat numărul corect de stringuri. De asemenea, pot fi adăugate stringuri ulterior.

Vizualizare web
Vizualizarea lui PV Monitor+ poate fi folosită fără cunoștințe speciale de programare. Datele determinate de PV Monitor+ ale sistemului FV sunt disponibile, în orice moment, fără licență. Datele sunt stocate în format CSV pe cardul SD și sunt citite prin FTP sau, alternativ, sunt transmise prin e-mail.

Topologie: soluție de monitorizare pentru sisteme fotovoltaice de acoperiș

Soluție de monitorizare pentru sisteme fotovoltaice de acoperiș

Avantajele dvs.

  • Instalare și punere în funcțiune simplă, fără cunoștințe de programare
  • Soluție durabilă și rezistentă, datorită componentelor industriale robuste
  • Informat mereu și peste tot mulțumită alarmării prin SMS

Produse

DescriereTipCod comandă
Program de utilizare bazat pe controler, pentru evaluarea tuturor datelor de performanță importante ale unui sistem fotovoltaic, pentru interfață web. Se află pe un card SD.SD / 2GB SOL-PV-MON2701975
Controler compactILC 191 ME/AN2700074
Contor pentru curent electricEEM-MA2502901363
Router/ModemROUTER PSI-MODEM-3G2314008
AntenăPSI-GSM/UMTS-QB-ANT2313371
Modul de comunicațiiSCK-C-MODBUS2901674
Modul de măsurare a curentului 8 stringuriSCK-M-I-8S-20A2903241
Modul de măsurare a curentului 4 stringuriSCK-M-I-4S-20A2903242
Modul de măsurare a tensiuniiSCK-M-U-1500V2903591
DescriereTipCod comandă
Program de utilizare bazat pe controler, pentru evaluarea tuturor datelor de performanță importante ale unui sistem fotovoltaic, pentru interfață web. Se află pe un card SD.SD / 2GB SOL-PV-MON
Controler compactILC 191 ME/AN
Contor pentru curent electricEEM-MA250
Router/ModemROUTER PSI-MODEM-3G
AntenăPSI-GSM/UMTS-QB-ANT
Modul de comunicațiiSCK-C-MODBUS
Modul de măsurare a curentului 8 stringuriSCK-M-I-8S-20A
Modul de măsurare a curentului 4 stringuriSCK-M-I-4S-20A
Modul de măsurare a tensiuniiSCK-M-U-1500V

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere