Sisteme hibride fotovoltaice

Sisteme hibride fotovoltaice

Pentru condiții solicitante

Soluțiile și componentele robuste pentru sisteme hibride fotovoltaice rezistă chiar și în cele mai nefavorabile condiții de mediu.

Pe lângă alimentarea gospodăriilor particulare, sistemele hibride fotovoltaice sunt utilizate și în medii industriale, de exemplu pentru desalinizarea apei de mare, minerit, exploatații agricole, precum și pentru alimentarea stațiunilor de vacanță îndepărtate.

Sistemele hibride fotovoltaice sunt adesea instalate în condiții climatice extreme. Prin urmare, pe lângă unitățile de generare a energiei, acumulatoare și invertoare, și dispozitivele necesare pentru comanda și controlul acestora trebuie să reziste în condiții dure de mediu. Soluțiile și componentele de la Phoenix Contact îndeplinesc perfect aceste cerințe.

Avantajele dumneavoastră

  • Creșterea eficienței sistemului dvs. hibrid fotovoltaic prin monitorizarea și înregistrarea datelor despre energie și putere
  • Flexibilitate mare datorită extinderii modulare a controlerelor compacte și multitudinii de funcții a sistemului I/O
  • Protocoale seriale pentru comunicarea cu invertoarele

Măsurarea energiei

Terminal pentru măsurare energie în aplicații  

Sunt înregistrate toate fluxurile de energie, datorită terminalelor pentru măsurarea energiei

Terminalele pentru măsurare a energiei pentru sistemul Axioline consacrat înregistrează toate tensiunile, curenții și puterile generate de sistemele hibride fotovoltaice.

Componentele industriale consacrate pentru automatizare și măsurarea energiei pot fi obținute dintr-o singură sursă. Terminalele pentru măsurarea energiei permit analiza valorilor de curent alternativ. Valorile instantanee pot fi înregistrate și apoi evaluate.

Management de sarcină

Controlere compacte în aplicații  

Controlerele compacte permit un management energetic eficient

Cu controlerele compacte de la Phoenix Contact, este posibilă controlarea și monitorizarea întregului sistem hibrid fotovoltaic, precum și realizarea unui management energetic eficient.

În cazul curbei de sarcini cunoscute, managementul de sarcină cu Matlab Simulink poate fi dezvoltat pe baza modelelor și testat într-un mediu de simulare. Acest lucru contribuie la reducerea costurilor de inginerie.

Pregătirea energiei de reglare

Pregătirea energiei de reglare  

Dispozitiv de stocare a energiei electrice de mari dimensiuni pentru compensarea fluctuațiilor din rețea și de sarcină

Ca urmare a alimentării cu energii regenerabile care fluctuează puternic, rețelele electrice sunt supuse unor teste de anduranță din ce în ce mai mari. Deoarece reducerea puterii sistemelor fotovoltaice nu reprezintă o soluție economică, se utilizează din ce în ce mai des acumulatoare cu putere reglabilă. Sistemul nostru de control modular preia funcția centrală de management pentru punerea la dispoziție a energiei de reglare.

Interfețe de date

Sisteme I/O în aplicații  

Conexiune date rapidă și simplă, prin intermediul componentelor I/O

Pentru fiecare aplicație stă la dispoziție un portofoliu vast de module I/O cu diferite blocuri de funcții.

Astfel puteți înregistra datele analogice și digitale cu fiecare modul, care poate fi aliniat flexibil la controler.

Alimentare cu energie chiar și în regiuni îndepărtate

Pentru a asigura o operare fiabilă a sistemelor hibride fotovoltaice, toate componentele sistemului trebuie să se potrivească perfect. Pentru controlul și comanda întregii aplicații, se utilizează un controler compact de la Phoenix Contact.

Acestea funcționează ca un manager de energie și se asigură că necesarul de energie al consumatorului este disponibil la momentul și în locul potrivit.

Alimentare autonomă cu energie  

Soluțiile de automatizare sunt disponibile chiar și în condiții de mediu extreme

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere