Control la distanță prin rețeaua de telefonie mobilă

Control la distanță prin rețeaua de telefonie mobilă

Wireless global

Prin rețeaua de telefonie mobilă globală aveți întotdeauna acces la mașinile și sistemele dumneavoastră, oriunde v-ați afla.

Pentru înregistrarea continuă a datelor dumneavoastră de proces, Phoenix Contact oferă dispozitive de telefonie mobilă compatibile cu toate tehnologiile de transmitere, de la mesaje SMS până la transmitere de date prin GPRS/EDGE (2G), UMTS/HSPA (3G) și LTE (4G). Odată cu disponibilitatea rețelelor de telefonie la nivel mondial, dispozitivele permit comunicarea fiabilă chiar și în regiunile cu infrastructură slabă.

Cele mai mici stații exterioare și ansambluri de instalații, precum stații de pompare amplasate la distanță, pot fi conectate la centrul de comandă în funcție de cerințele de comunicație prin notificări SMS și protocoale de control la distanță cu un volum redus de date până la conexiuni VPN de bandă largă.

Avantajele dumneavoastră

  • Grație rețelei mondiale de telefonie mobilă, locația nu mai reprezintă o problemă
  • Adaptare în funcție de cerințe: de la mesaje SMS și protocoale IP de control la distanță cu un volum redus de date până la conexiuni LTE de bandă largă
  • Securitate totală a rețelei mulțumită caracteristicilor precum APN privat, firewall și VPN
  • Router pentru telefonie mobilă cu domeniu de temperatură extins pentru orice aplicație de infrastructură
  • Modul de telefonie mobilă compact pentru conectarea economică a celor mai mici componente ale instalațiilor

Conexiune de bandă largă pentru sisteme descentralizate

Conectivitate Ethernet flexibilă pentru orice aplicație  

Conectivitate Ethernet flexibilă pentru orice aplicație

În cazul aplicațiilor cu un transfer de date ridicat, tehnologia telefoniei mobile oferă o soluție de comunicație sigură. În rețeaua LTE sunt puse la dispoziția centrului de comandă ecrane de monitorizare și funcții ale serverului din întreaga lume.

Routerul cu funcționalitate VPN permite o comunicație închisă prin intermediul internetului. Transferul de date poate avea loc direct prin VPN în camera de comandă. În aceste mod este posibilă, de exemplu, o conexiune flexibilă a instalațiilor eoliene prin aplicații ale unei camere video sau conexiunea cu rețeaua unei stații de epurare.

Comunicație continuă

Conexiuni de telefonie mobilă cu volum redus de date în camera de comandă prin protocolul ODP  

Conexiuni de telefonie mobilă cu volum redus de date în camera de comandă prin protocolul ODP

Cu ajutorul protocolului de control la distanță ODP (Open Data Port) pot fi scalate volume de date și astfel costurile de comunicație în funcție de cerințe.

Protocolul poate fi transferat prin intermediul stației de control la distanță TC MOBILE I/O X300 sau în mod direct printr-un controler cu ajutorul unui router de telefonie mobilă. Astfel, pot fi integrate în mod rentabil aplicații precum comutarea sistemului de iluminat stradal, cu sute de stații subordonate.

Comunicație în funcție de evenimente

Mesajele SMS oferă tehnicienilor acces la proces la fel ca în cazul unui sistem de control  

Mesajele SMS oferă tehnicienilor acces la proces la fel ca în cazul unui sistem de control

Tehnologia SMS este adecvată pentru un număr mic de operațiuni de comutare sau pentru o multitudine de participanți diferiți. Cu o cartelă pre-paid se poate interveni fără obligații contractuale într-un proces la distanță prin intermediul instrucțiunilor prin SMS.

Cu versiunea SMS a sistemului de control la distanță TC MOBILE I/O X200, cu ajutorul unui simplu telefon mobil se poate realiza controlul accesului prin activarea încuietorii ușii sau instalațiile pot fi deblocate în caz de eroare. Prin intermediul interfeței software existente a routerului de telefonie mobilă pot fi conectate prin SMS intrările/ieșirile unui controler sau poate fi inițializat tunelul VPN în funcție de cerințe.

Rețea privată prin telefonie mobilă

Comunicație la distanță sigură prin APN privat  

Comunicație la distanță sigură prin APN privat

În cazul aplicațiilor importante, precum aprovizionarea cu apă, gaz, petrol și energie electrică, se aplică măsuri de siguranță speciale. În aceste cazuri este adesea exclusă complet comunicația prin rețele deschise.

Mulți furnizori oferă cartele SIM care folosesc un APN (Acces Point Name) privat. Cu ajutorul acestei metode, o rețea privată poate fi dezvoltată și prin intermediul interfeței de telefonie mobilă, rezultând o rețea LAN (Local Area Network) descentralizată. Spre deosebire de rețelele de telefonie mobilă publice, se poate lucra cu adrese IP fixe și este posibilă comunicația directă între stațiile subordonate. Astfel, în cazul aplicațiilor importante nu este posibilă accesarea prin intermediul internetului.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere