Conectare prin fibră optică

Conectare prin fibră optică

Imunitate la interferențe și performanță

Transfer de date prin fibră optică

Convertorul nostru de fibră optică vine în ajutorul protocoalelor de comunicație utilizate în tehnologia de control la distanță, ca de exemplu, PROFIBUS, Modbus/RTU, Ethernet, precum și interfețelor RS-232 și RS-485. Imunitatea la perturbațiile electromagnetice, separarea galvanică de înaltă calitate a căilor optice, precum și distanța realizabilă de până la 45 km reprezintă principalele avantaje comparativ cu transferul convențional de date prin cabluri de cupru. Beneficiați de aceste avantaje pentru aplicațiile dumneavoastră complexe de control la distanță.

Avantajele dumneavoastră

  • Monitorizare automată și afișarea calității semnalului optic
  • Avertizare înainte de producerea unei defecțiuni datorită contactelor fără potențial
  • Afișarea stării de funcționare prin LED-ul de diagnoză
  • Aparate robuste cu domeniu extins de temperatură
  • Aprobări specifice aparatelor: ATEX, UL HazLoc, altitudinea de operare maximă 5000 m

Unitate centrală PSI-MOS modulară

Toate convertoarele PSI-MOS prezintă o structură modulară. Acestea pot fi utilizate în combinație cu alte aparate și o sursă de alimentare pentru sistem în cadrul unei unități centrale modulare.

Unitate centrală magistrală de câmp  

Sunt posibile orice combinații de cabluri de cupru și de fibră optică

Diagnoză rapidă în caz de defecțiune

Topologie fibră optică  

Conectarea redundantă a componentelor instalațiilor cu convertoare de medii pentru fibră optică

Pe lângă numeroase LED-uri de diagnoză, convertorul de medii dispune de funcția de administrare a conexiunilor (Link Fault Pass Through). Aceasta asigură monitorizarea în permanență a conexiunii. Ambele capete ale conexiunii de rețea pot sesiza imediat pierderea legăturii. Întreaga cale de comunicație prin fibră optică se comportă astfel în mod transparent, la fel ca în cazul comunicațiilor prin cabluri de cupru. La întreruperea rețelei este decuplată calea de transfer. Mecanismele de redundanță pot intra în funcțiune direct.

Semnalizarea funcției FEF (Far End Fault) către convertoarele de medii permite în cazul pierderii conexiunii și localizarea segmentului defectuos.

Comunicații prin fibră optică către instalații aflate la distanță

Topologie fibră optică  

Conectarea instalațiilor aflate la distanță prin fibră optică

Un avantaj al transferului de date pe cale optică este creșterea razei de acțiune maxime. În cazul unei comunicații Ethernet prin cabluri de cupru, pot fi acoperite distanțe de doar 100 de metri între doi participanți.

Această distanță este suficientă pentru instalații mici, însă este prea mică pentru comunicații între instalații aflate la distanță. Utilizați în schimb cabluri optice, precum și convertoare de medii industriale sau switch-uri, pentru a efectua fără probleme conexiuni punct la punct pe distanțe mai mari.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere