Exemple de aplicații

Exemple de aplicații

Numeroase posibilități pentru aplicația dumneavoastră

Descoperiți soluțiile noastre inteligente pentru monitorizarea fiabilă a stațiilor dumneavoastră exterioare.

Alimentare cu energie

Utilizarea prelungitoarelor în cadrul unei centrale termice de bloc  

Utilizarea prelungitoarelor în cadrul unei centrale termice de bloc

Aplicație
Furnizorul local este responsabil și pentru stabilitatea rețelei. Pentru evitarea perturbărilor și a defecțiunilor este necesară o monitorizare cuprinzătoare a rețelelor. Mesajele de stare, de avertizare și de eroare trebuie comunicate în mod fiabil către camera de comandă. În acest sens, tema protecției datelor joacă un rol din ce în ce mai important. Prin managementul EEG sunt obținute mai multe date sensibile, care trebuie transmise către tehnologia de control. Astfel, asistăm în prezent la o tendință de codificare end-to-end.

Soluție
Mulțumită combinației dintre prelungitoarele Ethernet Managed și Unmanaged de la Phoenix Contact, mesajele de stare, de avertizare și de eroare pot fi transmise automat prin SNMP (Simple Network Management Protocol) către centrul de comandă.

Concluzie
Interacțiunea dintre aparatele conectate cu cabluri deja existente face ca utilizarea sistemului să fie nu doar simplă și economică, ci și să respecte cerințele unor rețele inteligente și eficiente.

Energie solară

Utilizarea unui regulator pentru managementul de alimentare în cadrul centralei fotovoltaice  

Utilizarea unui regulator pentru managementul de alimentare în cadrul centralei fotovoltaice

Aplicație
Sistemele fotovoltaice descentralizate trebuie să contribuie, de asemenea, la stabilitatea ridicată a rețelei. Operatorii de rețea responsabili precizează în cadrul condițiilor de conectare la rețea pentru sisteme fotovoltaice domeniile care trebuie respectate pentru frecvența și tensiunea rețelei, precum și pentru puterea reactivă. În plus, operatorii de rețea trebuie să fie capabili să micșoreze surplusul de energie, dacă este necesar. Aceste specificații de reglare ale sistemelor sunt transmise de operatorii de rețea prin intermediul tehnologiei de control la distanță către regulatoarele de alimentare fotovoltaice corespunzătoare.

Soluție
Biblioteca de funcții bloc Resy+ de la Phoenix Contact extinde regulatorul pentru managementul de alimentare din sistemele fotovoltaice cu protocoale de tehnologie de control la distanță. Împreună cu tehnologia de comandă modulară pot fi implementate diversele cerințe ale operatorilor de rețea.

Concluzie
În domeniul fotovoltaic, Phoenix Contact nu oferă doar un concept de platformă pentru implementarea centralelor fotovoltaice, ci extinde regulatorul pentru managementul de alimentare prin intermediul bibliotecii de funcții bloc Resy+ cu protocoale de tehnologie de control la distanță.

Gospodărirea apei și a apei uzate

Utilizarea soluției PumpControl în stații de pompare a apei uzate  

Utilizarea soluției PumpControl în stații de pompare a apei uzate

Aplicație
Stațiile de pompare a apei uzate reprezintă o parte componentă importantă a unei epurări fiabile a apei uzate. În întreaga rețea de distribuție a unui sistem local de canalizare sunt montate stații de pompare a apei uzate descentralizate. Atunci când este necesar, acestea trebuie să evacueze din oră în oră apa uzată prin sisteme de canalizare dispuse la înălțime, funcționând ireproșabil. Datele de funcționare actuale sunt transmise către sistemul de control supraordonat.

Soluție
Soluția de tablou de distribuție pregătită pentru instalare PumpControl preia toate toate sarcinile de comandă și control ale stațiilor de pompare a apei uzate descentralizate. Pe lângă pornirea controlată a pompelor și înregistrarea valorilor măsurate, sunt transmise mesaje importante către sistemul de control supraordonat prin ODP și prin SMS către personalul de operare.

Concluzie
Prin utilizarea soluției PumpControl, stațiile de pompare a apei uzate pot fi reglate și comandate în funcție de necesități. Acest lucru duce la scăderea costurilor și la optimizarea utilizării resurselor. Interfața de control la distanță integrată asigură o integrare eficientă în sistemul de control supraordonat.

Petrol și gaze

Senzori ai stației de măsurare la conducte  

Senzori ai stației de măsurare la conducte

Aplicație
Un sistem procedural cuprinde adesea sute de supape, unele dintre acestea acționate manual. Monitorizarea ulterioară a acestor supape prin extinderea cu ajutorul comutatoarelor de poziție îmbunătățește monitorizarea și siguranța operațiunii de producție.

Soluție
În centrul unui grup de supape sunt amplasate mici tablouri de distribuție cu sistem intrare/ieșire. Fiecare supapă dispune de câte doi senzori, care sunt ulterior conectați la tabloul de distribuție prin cablu. Tabloul de distribuție în câmp este conectat la centrală fără cabluri prin intermediul sistemului Radioline de la Phoenix Contact. Un sistem complex de codificare brevetat asigură o transmitere sigură. O rețea inteligentă de tip mesh crește rezistența la interferențe a sistemului.

Concluzie
Datorită structurii modulare și numărului mare de participanți posibili, acest sistem poate monitoriza în siguranță instalații de dimensiuni mici sau mari.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere